Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Παραδόθηκε ο σταθμός ΧΟΛΑΡΓΟΣ

0 σχόλια
23.07.2010
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
ΣΤΑΘΜΟΣ «ΧΟΛΑΡΓΟΣ»
& ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ «ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ»

Σήμερα στις 12:30 μμ ανοίγει τις πόρτες του για το επιβατικό κοινό ο Σταθμός ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ο οποίος οριοθετείται σε βάθος 22 μέτρων υπογείως της Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της συμβολής της με την οδό Φανερωμένης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του έργου στην Αττικό Μετρό Εταιρείας Λειτουργίας ΑΕ, ο κ.Χρήστος Τσίτουρας Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ τόνισε τα εξής :

«Ένας ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός προστίθεται σήμερα στο δίκτυο του Μετρό της Αθήνας και αναμένεται σε καθημερινή βάση να εξυπηρετεί περισσότερους από 20.000 επιβάτες. Ο Σταθμός ΧΟΛΑΡΓΟΣ, παρά την καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, δίνει πλέον σήμερα τη δυνατότητα στους πολίτες των Δήμων Χολαργού, Νέου Ψυχικού και Χαλανδρίου, σε χρόνο περίπου 9 λεπτών, να φθάνουν με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα).

Μια από τις αιτίες καθυστέρησης των χρονοδιαγραμμάτων του έργου ήταν οι αρχαιολογικές ανασκαφές που έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα (αρχαία οδός προς τα Μεσόγεια, χυτήρια, τάφοι, κλπ.) και τα οποία θα αναδειχθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του σταθμού.

Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τον σταθμό και ως υπόγεια διάβαση της Λεωφ. Μεσογείων και μάλιστα είναι ο μοναδικός σταθμός του δικτύου που προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθεί την κίνηση των συρμών από ειδικά διαμορφωμένο «διάδρομο-γέφυρα» πάνω από τις αποβάθρες.


Παράλληλα, δίδεται στο επιβατικό κοινό του Μετρό και ο 3οροφος υπόγειος χώρος στάθμευσης ΙΧ οχημάτων στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ο οποίος διαθέτει 630 θέσεις αυτοκινήτων και συνδέεται απευθείας με τον ομώνυμο σταθμό του Μετρό. Οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν εκεί το όχημά τους, αποφεύγοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση προς το κέντρο της Αθήνας, και με το Μετρό να μεταβούν αξιόπιστα και γρήγορα στον προορισμό τους.

Η Αττικό Μετρό ΑΕ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειές της προκειμένου και οι υπόλοιποι 8 σταθμοί των επεκτάσεων του Μετρό να δοθούν το συντομότερο δυνατόν στο επιβατικό κοινό, αλλά παράλληλα να ξεκινήσουν τα νέα μεγάλα έργα, όπως αυτό της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά»

Παράδοση σταθμού Μετρό Χολαργού και υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Νομισματοκοπείο

22.07. 2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στο επιβατικό κοινό ο Σταθμός ΧΟΛΑΡΓΟΣ του Μετρό. Αύριο, Παρασκευή, στις 10.00’ ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Χρήστος Τσίτουρας θα παραδώσει το Σταθμό στην Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ).
Προβλέπεται να εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 20.000 επιβάτες, προερχόμενους κυρίως από του Δήμους Χολαργού και Χαλανδρίου, αλλά και Ν. Ψυχικού, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διανύουν με το Μετρό την απόσταση μέχρι το Σύνταγμα σε μόλις εννέα λεπτά.
Παράλληλα, θα δοθεί στο επιβατικό κοινό και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Σταθμό Νομισματοκοπείο, που αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου Σταθμού Μετεπιβίβασης στη θέση αυτή, με τον Σταθμό Λεωφορείων του ΟΑΣΑ να λειτουργεί ήδη από τις αρχές του έτους, επιτρέποντας τις μετεπιβιβάσεις στο Μετρό από τις λεωφορειακές γραμμές.
Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης, είναι τριών επιπέδων και συνδέεται υπογείως με τον Σταθμό του Μετρό και διαθέτει 630 θέσεις αυτοκινήτων.


ΠΗΓΗ: Αττικό Μετρό Α.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget