Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΗΣΑΠ: Το ιστολόγιο μας προτείνει για τα έργα ανακαίνισης...

95 σχόλια

Για τα έργα ανακαίνισης...

  • Οι συρμοί να αποκτούν τη υποσχόμενη μετά την ανακαίνιση ταχύτητα στα τμήματα τα οποία έχουν ήδη ανακαινισθεί και μετά το πέρας των εργασιών ασφαλώς. Να εξασφαλισθεί ότι αυτή η αύξηση ταχύτητας θα τηρείται καθολικά και στην μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή. (Υπάρχουν πολλοί μηχανοδηγοί οι οποίοι χρησιμοποιούν "διαφορετικές" ταχύτητες στα ανακαινισμένα τμήματα. Δηλαδή, από το ίδιο σημείο και ανάλογα τον μηχανοδηγό μπορεί να περάσεις με την πριν την ανακαίνιση ταχύτητα, με λίγο μεγαλύτερη ή με τη μέγιστη. Αυτό πρέπει να σταματήσει και όλοι οι οδηγοί να αναπτύσσουν τη μέγιστη δυνατή. Ασφαλώς τώρα υπάρχουν καθυστερήσεις στα περισσότερα τμήματα, υπάρχει ακόμη μεγάλος θόρυβος της σταθερής επιδομής η οποία απαιτεί πολύμηνο "πάτημα", λείανση ακόμη και ηχομόνωτικες διατάξεις, αλλά το έργο πρέπει να αρχίσει να αποδίδει άμεσα.)
Σύμφωνα με πληροφορίες και τον φίλο O405N, από 18 Ιουλίου, η Γραμμή 1 κλείνει το υπόγειο τμήμα της ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΤΤΙΚΗ.
  • Η ανακαίνιση του τμήματος ΘΗΣΕΙΟ-ΑΤΤΙΚΗ προτείνουμε να γίνει ως εξής, εφόσον είναι εφικτό:

1. Ανακαίνιση τμήματος ΘΗΣΕΙΟ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και απόδοση σε κυκλοφορία, ώστε τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης να είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΣΕΙΟ και ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ.

2. Απόδοση κυκλοφορίας τμήματος ΘΗΣΕΙΟ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

3. Ανακαίνιση τμήματος ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΟΜΟΝΟΙΑ (ΟΜΟΝΟΙΑ πρίν την είσοδο στο σταθμό) και ενίσχυση της σήραγγας. Τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης να είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ

4. Παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΟΜΟΝΟΙΑ (ΟΜΟΝΟΙΑ πρίν την είσοδο στο σταθμό)

5. Ανακαίνιση τμήματος ΟΜΟΝΟΙΑ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΤΩΡΙΑ πρίν την είσοδο στο σταθμό), ώστε τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης να είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και ΒΙΚΤΩΡΙΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ.

6. Παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος ΟΜΟΝΟΙΑ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΤΩΡΙΑ πρίν την είσοδο στο σταθμό)

7. Άμεση ανακαίνιση της επιδομής μέσα στον σταθμό ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ώστε τα δρομολόγια, μετά την ανακαίνιση αυτή να μπορούν να είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ και ΑΤΤΙΚΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ.

8. Ανακαίνιση τμήματος ΒΙΚΤΩΡΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ (ΑΤΤΙΚΗ πρίν από τον σταθμό), ώστε τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης να είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ και ΑΤΤΙΚΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ.

9. Παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος ΒΙΚΤΩΡΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ (ΑΤΤΙΚΗ πρίν την είσοδο στο σταθμό)

10. Άμεση ανακαίνιση της επιδομής μέσα στον σταθμό ΑΤΤΙΚΗ (και λίγο μετά από αυτόν), ώστε τα δρομολόγια, μετά την ανακαίνιση αυτή να μπορούν να (ξανα)είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ!

Με την παραπάνω πρόταση, διασφαλίζεται ότι οι επιβάτες θα μπορούν να φτάσουν στον σταθμό ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ο οποίος
δεν εξυπηρετείται με τις γραμμές 2 & 3 όπως οι σταθμοί ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΤΤΙΚΗ) καθ'ολη τη διάρκεια της ανακαίνισης (εκτός της άμεσης ανακαίνισης της επιδομής εντός του σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες μέρες)

95 σχόλια:

  • 2 Ιουλίου 2010 στις 10:42 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Ωραία η ιδέα σας αλλά δεν ξέρω πόσο πρακτικά υλοποιήσιμη είναι.

    - Στη Βικτώρια δεν ξέρω αν υπάρχει υποδομή για να είναι "τερματικός" σταθμός ή έστω αν καταλήγει στην ίδια αποβάθρα, αν υπάρχει αλλαγή ώστε να αλλάζει μετά γραμμή.

    - Το μεγάλο πρόβλημα που είχα ακούσει, είναι πως υπάρχει πρόβλημα μεταφοράς των υλικών και οτιδήποτε χρειάζεται εντός της σήραγγος διότι προφανώς θα πρέπει να φτάσουν είτε από το Μοναστηράκι είτε από την Αττική. Επομένως, δεν ξέρω αν το να κλείσει το κομμάτι π.χ. Ομόνοια-Βικτώρια, μόνο του δε θα υπάρχει πρόβλημα..

    Εγώ σε κάθε περίπτωση, θα πω απλά να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό. Δε με νοιάζει τόσο αν θα το κλείσουν τμηματικά, ολοκληρωτικά ή όπως αλλιώς θέλουν. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ 4 ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ!

  • 2 Ιουλίου 2010 στις 12:01 μ.μ.
    O405N :

    Καλά θα ήταν αυτά άλλα όπως έχω γράψει και αλλού, ο σιδηρόδρομος δεν είναι λεωφορείο και τρόλλευ να τον κάνεις ότι θέλεις...

    Πρακτικά αδύνατη και ανεφάρμοστη η πρόταση. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο τώρα να αναλύσω το πως και γιατί, γιατί πρέπει να φύγω για τη δουλειά.

    Με την πρώτη ευκαιρία όμως θα αναλύσω βήμα-προς βήμα γιατί δεν είναι εφικτό να γίνει τμηματικά έτσι όπως προτείνεται...

  • 2 Ιουλίου 2010 στις 2:25 μ.μ.

    Προφανώς η παραπάνω πρόταση είναι από πολύ δύσκολη εώς ανέφικτη, εικάζω λόγω του προβλήματος μεταφοράς των υλικών, όπως επισήμανε ο πρώτος σχολιαστής.

    Ήταν καλή σαν ιδέα, όμως, για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών...

  • 2 Ιουλίου 2010 στις 3:17 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    γιαυτό ακριβώς έγραψα πως σημασία έχει να τελειώσουν το γρηγορότερο τα έργα. ας δουλέψουν εντατικά τώρα το καλοκαίρι που λείπει κόσμος μπας και δούμε προκοπή!

    ας ελπίσουμε για το καλύτερο

    (ο πρώτος ανώνυμος)

  • 2 Ιουλίου 2010 στις 3:19 μ.μ.

    Δεν είναι δυνατόν να γίνει η Βικτώρια τερματικός σταθμός λόγο των μεταλλικών στηριγμάτων δηλ. δεν υπάρχει χώρος για τις αλλαγές Επίσης πιστεύω ότι για την μεταφορά υλικών θα επιστρατεύσουν και τις εξόδους κινδύνου γιαυτό δεν θα είναι περίεργο αν δείτε συνεργεία του ΗΣΑΠ μέσα στο κέντρο ... Όσο για τις γραμμές γνωρίζει κανείς αν θα είναι με σκυρόδεμα η κανονικοί στρωτήρες ??

  • 5 Ιουλίου 2010 στις 12:59 π.μ.
    O405N :

    Έννοείται ότι θα είναι σταθερή η επιδομή (Rheda)!!!

    Όσο για το θέμα της τμηματικής εκτέλεσης, θα μπορούσε να γίνει σε 2 κομμάτια. Πρώτα στο Μοναστηράκι ή Θησείο-Ομόνοια και μετά στο Ομόνοια-Αττική.

    Το ζήτημα όμως τις αποκομιδής των μπάζων άλλα και τις μεταφοράς των νέων υλικών κατασκεύης εξετάστηκε παντοιοτρόπως και είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για αυτές τις λύσεις...

    Πιθανότερο είναι τα υλικά και μπάζα να μπαινοβγαίνουν από την Λεωφ. Ιωνίας μεταξύ Αγ. Νικολάου και Αττικής...

    Είδωμεν...

  • 8 Ιουλίου 2010 στις 1:09 π.μ.
    O405N :

    Και μόλις επανεπιβεβαίωσα ότι από 18/7 πάμε κανονικά για το κλείσιμο της σήραγαγας...

    Καλό κουράγιο!

  • 9 Ιουλίου 2010 στις 2:57 π.μ.

    Άρα, από 18/7 τα δρομολόγια θα είναι ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και ΑΤΤΙΚΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ (αν έχουν τελειώσει το τμήμα ΕΙΡΗΝΗ-ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ)?...

  • 17 Ιουλίου 2010 στις 3:52 μ.μ.
    O405N :

    Λοιπόν τα ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ για το έργο των ΗΣΑΠ:

    • Από την Πέμπτη 22/7/2010 παραδίδεται και επομένως επαναλειτουργεί το τμήμα Ειρήνη-Νερατζιώτισσα.

    •Από το Σάββατο 24/7/2010 ΚΛΕΙΝΕΙ τελικά η σήραγγα!!! (Αττική-Μοναστηράκι). Το αρχικό χρονοδιάγραμμα λέει για ολοκλήρωση των έργων και άνοιγμα στην κυκλοφορία την 21/12/2010 άλλα εκτιμώ ότι ολοι μας πρέπει να κρατήσουμε εξαιρετικά μικρό καλάθι λόγω των απρόβλεπτων στο τμήμα Ομόνοια-Μοναστηράκι...

    Ας γίνει και αυτό για να τελειώνουμε κάποια στιγμή πια...

    Το Πευκάκια-Περισσός καθώς και η τρυπούλα του Ταυρού είναι σε μια καλή πορεία, ενώ για το τμήμα είσοδος ΚΑΤ-Κηφισιά αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σενάριο του εργοταξίου.

    Όπως δείχνουν όλα τα πράγματα το τελευταίο των τελευταίων τμήμα που θα ανακαινησθεί είναι το Φάληρο-Πειραιάς με την υπογειοποιήση. Οι μελέτες εφαρμογής προχωρούν με γοργό ρυθμό και εκεί.

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 9:30 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Μάλιστα. Το έργο να αρχίσει να αποδίδει άμεσα, με ανάπτυξη της μέγιστης ταχύτητας και ας "παλαβώσουν" οι περίοικοι των γραμμών, οι οποίοι σε τίποτα βεβαίως δε φταίνε να δεχτούν περαιτέρω υποβάθμηση της ποιότητας της ζωής τους (πέραν από αυτήν που ήδη υφίστανται κατοικώντας δίπλα στις γραμμές, και την οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι κατ'αρχήν αποδέχτηκαν). Εφόσον μετά την αντικατάσταση της γραμμής ο θόρυβος που προκαλείται για τους περίοικους ξεπερνά το ανεκτό όριο,ΔΕΝ μπορεί να αυξηθεί η ταχύτητα, γιατί απειλείται η υγεία των περίοικων που είναι μάλλον πιο σημαντική από την ταχύτητα της μεταφοράς. Έτσι λέει η κοινή λογική,( η οποία έχει εκλείψει εδώ μέσα????), και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα πει και η Δικαιοσύνη αν έχουμε την ατυχία, λόγω της περιβαλλοντικής αδιαφορίας του ΗΣΑΠ, να φτάσουμε ως εκεί

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 1:22 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Ο ΗΣΑΠ έκανε μεγάλη πατάτα προκρίνοντας τεχνική που επιβαρύνει το περιβάλλον (ηχορύπανση, η οποία υπολογίζεται ως συνδυασμός παραγόντων) ενώ υπήρχε περιβαλλοντικά φιλικότερη, και φθηνότερη, επιλογή. Με δεδομένα ότι η μείωση της ηχορύπανσης αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια σε προτεραιότητα της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ε.Ε, με την έκδοση προοδευτικά αυστηρότερων Οδηγιών, και το γεγονός ότι οι κάτοικοι των παρακείμενων περιοχών έχουν ξεσηκωθεί για τα καλά, ο ΗΣΑΠ θα πρέπει να επικεντρώσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, και όχι "στην άμεση απόδοση των έργων με αύξηση της ταχύτητας", που θα χειροτερεύσει την κατάσταση. Για να μη φτάσουμε σε απειλούμενες δικαστικές διαμάχες που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως οδυνηρές για τον ΗΣΑΠ (και το δημόσιο ταμείο).

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 2:20 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Βρε παιδιά είστε καλά;H καινούρια γραμμή φτιάχτηκε για να πηγαίνει το τρένο πιο γρήγορα.Θα κοιτάξουμε να μην ενοχλείται η κυρα Μαρία της γειτονιάς;Πρέπει να κινηθούν οι συρμοί όχι απλά γρήγορα αλλά σφαιράτα.Διαφορετικά να μην γινόταν η γραμμή,η Ελλάδα να μην πάει μπροστά,τα τρένα να μην εκσυγχρονιστούν για να μην ενοχλείται η κυρά Μαρία

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 3:23 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Κάνεις μεγάλο λάθος. Η καινούρια γραμμή φτιάχτηκε και για να βελτιωθεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων, εξού και τα μεγαλόπνοα σχόλια περί μείωσης του θορύβου για τους περίοικους. Αν δεν υπήρχε και αυτή η προοπτική, δεν θα παίρνανε λεφτά από το Γ'ΚΠΣ. Νομίζω ότι καλή η γρήγορη ταχύτητα αλλά σε καμμία περίπτωση εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων του λεκανοπεδίου΄. Ως αγαθά προηγούνται του να φτάνουμε "σφαίρα" οπουδήποτε. Δυστυχώς ο ΗΣΑΠ θα μπορούσε να λάβει αποφάσεις που θα κατοχύρωνα και τα δικαιώματα των περίοικων αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκανε. Αν θεωρείς ότι η Ελλάδα πάει μπροστά αγνοώντας περιβαλλοντικούς όρους, τί να πώ...

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 4:57 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    δεν ειπα αγαπητε φιλε να καταστρεψει πρασινο και δεντρα η Ελλαδα.Τα τρενα ειπα πρεπει να πηγαινουν γρηγορα.οι συγκοινωνιες να ειναι γρηγορες.οσο πιο γρηγορες ειναι τοσο το περιβαλλον προστατευεται απο μειωση κινησης αυτοκινητων.ειναι υπερ του περιβαλλοντος το γρηγορο τρενο.Αν μεχρι τωρα δεν πηγαμε μπροστα ειναι επειδη υπαρχουν ανθρωποι που αντιδρουν στις αλλαγες και τις ταχυτητες

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 5:19 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Το περιβάλλον δεν είναι μόνο πράσινο και δέντρα. Ο νόμος ο ίδιος ορίζει το θόρυβο ως περιβαλλοντική ρύπανση ρύπανση, και το Σύνταγμα . Μην τρελλαθούμε τελείως που δεν πήγαμε μπροστά επειδή υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν στις αλλαγές και στις ...ταχύτητες!!!! Απίστευτο. Τέλος πάντων,μέχρι την τεχνική ρύθμιση του θέματος, μμορεί να βρεθεί, φαντάζομαι μια συμβιβαστική λύση, πχ μείωση (αλλά να τηρείται) της ταχύτητας των συρμών κατά τις ώρες κατά τις οποίες η κίνηση είναι πιο περιορισμένη, πχ απογευματινές ώρες, σαββατοκύριακα, αργίες, για να ησυχάζει λίγο και το κεφάλι των περίοικων. Ή μήπως το να πηγαίνεις σφαίρα για το ποτό σου είναι κι αυτό πιο σημαντικό από τον περιορισμό της ηχορρύπανσης που υφίστανται συμπολίτες μας???

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 6:10 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Είναι πάντως θλιβερό το ότι κάποιοι θεωρούν την ταχύτητα στις μετακινήσεις σημαντικότερο αγαθό από την υγεία συνανθρώπων μας, η οποία αποδεδειγμένα πια πλήττεται από υψηλά επίπεδα θορύβου.

  • 21 Ιουλίου 2010 στις 7:08 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    το πιο θλιβερο κυριοι ειναι οτι θελετε να λεγεστε οπαδοι των μεσων μαζικης μεταφορας.Ακομα και αν ενοχλει ρε παιδια ο θορυβος της ταχυτητας 5,10,100,1000 ακομα και 3000 σας λεω εγω ανθρωπους εξυπηρετει 500000 που μετακινουνται ημερησιως με ησαπ.Τα μηχανακια με το θορυβο δεν σας ενοχλουν;εγω θα θεωρουσα ευτυχη τον εαυτο μου να μενω διπλα σε γραμμες

  • 26 Ιουλίου 2010 στις 11:03 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Ρε παιδιά καλά όλα αυτά. Αναρωτιέμαι μήπως όμως θα μπορούσαν, έστω και εκ των υστέρων να χρησιμοποιηθούν ηχομονοτικά τοιχία, όπως στην αττική οδό. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το κόστος θα ανέβει αισθητά, αλλά, όντας χρήστης από Κηφισιά έως Πειραιά, θεωρώ πρώτη προτεραιότητα την ταχύτητα. Άλλωστε, όλοι μας πιστεύω στις καθημερινές μετακινήσεις μας την ταχήτυτα προκρίνουν. Μου είναι αδύνατο να δεχθώ ότι όλη αυτή η ταλαιπορία και το κόστος θα γίνει για να γλιτώσουμε 5'-7' λεπτά. Στη Γαλλία αυτή την απόσταση θα την έκανα σε 35'.

  • 26 Ιουλίου 2010 στις 2:28 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Φιλε μου η μειωση χρονου δεν θα ειναι μεγαλυτερη λογω σταθμων και χαραξης.Αυτο που ανεφερες για τη Γαλλια ειναι αλλωστε αυτο που συμβαινει και με το δικο μας μετρο που κινειται πολυ γρηγορα.Συμφωνω απολυτα με την ταχυτητα γιατι η βασικοτερη παραμετρος σε ενα μεσο ειναι το αν ειναι γρηγορο και ακολουθουν ολα τα αλλα

  • 26 Ιουλίου 2010 στις 7:22 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Αλλο πράγμα το μετρό, άλλο πράγμα ο ΗΣΑΠ. Προφανώς και θα πρέπει να κινείται όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και τα δικαιώματα των περίοικων. Είναι και παράνομο και αντικοινωνικό.Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη τα υπέργεια τραίνα δεν λειτουργούν χωρίς αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον παραγόμενο θόρυβο.Και σε καμμία ευρωπαϊκή πόλη δεν χρησιμοποιούνται στα αστικά τρένα γραμμές όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στους υπεραστικούς σιδηρόδρομους. Και απορώ με όσους αναγνώστες, αντί να τα βάζουν με τον ΗΣΑΠ απαιτώντας να ρυθμίσει άμεσα το πρόβλημα που ο ίδιος με την, ας πούμε, προχειρότητα του, δημιούργησε, τα βάζουν με τους κατοίκους που δίκαια απ' ότι φαίνεται διαμαρτύρονται. Της διοίκησης του ΗΣΑΠ είναι αυτό το μπλογκ?

  • 26 Ιουλίου 2010 στις 10:01 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    οι περιοικοι ειναι πολυ λιγοτεροι απο τους επιβατες του ησαπ.βασικοτατη παραμετρος ειναι η ταχυτητα.πρεπει να το καταλαβετε αυτο εκτος και αν ειστε εχθρος του τρενου και αρρωστος με το τετρατροχο αμαξακι σας.στις ευθειες ο ησαπ σε καινουρια γραμμη πρεπει να πηγαινει με τερμα τα γκαζια.καταλαβετε το και ξυπνηστε επιτελους σε αυτη τη χωρα

  • 28 Ιουλίου 2010 στις 10:25 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Με παρεξηγήσατε. Αυτό που είπα είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί (είναι αυτονόητο από τον ΗΣΑΠ) μια λύση προκειμένου να αντιμετοπίσει το πρόβλημα της υχορύπανσης βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ταχύτητα. Μη μου πείτε ότι δε βρίσκετε απαράδεκτο να δίνονται τόσα χρήματα αλλά και να ταλαιπορείται τόσο καιρό ο κόσμος χωρίς αποτέλεσμα. Αν ήταν να γίνει όλο αυτό το έργο μονάχα για να μειωθεί ο θόρυβος, φαντάζομαι ότι θα ήταν φτηνότερο και πιο γρήγορο να έβαζαν ηχοπετάσματα. Αλλά φοβάμαι ότι θα τελειώσει το έργο και τίποτα δε θα αλλάξει στην ουσία. Και επιμένω, είναι απαράδεκτο να χρειάζεσαι 50 λεπτά για μια απόσταση Κηφισιά - Πειραιά. Ας βάλουν τότε απευθείας τρένο του Προαστιακού από Κηφισίας μέχρι Πειραιά και πολύ απλά δε θα ξαναπάρω ηλεκτρικό. Ότι και να μου λέτε αν βρίσκω πιο γρήγορο μέσο να πάω στον προορισμό μου αυτό θα διαλέγω. Και νομίζω ότι όλος ο κόσμος αυτό θέλει.

  • 28 Ιουλίου 2010 στις 12:43 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    συμφωνω απολυτα φιλε.η ταχυτητα ειναι το παν.απλα πολλοι εχουν σκουριασμενα μυαλα.βεβαια πολυ να μειωθει ο χρονος δεν γινεται λογω κακης χαραξης και πολλων σταθμων.μαζι σου στην αποψη για τα γρηγορα μεσα.

  • 29 Ιουλίου 2010 στις 1:12 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Σε συνέχεια των ανωτέρω ... Τουλάχιστον στην απόσταση Βικτώρια - Θησείο και Καλλιθέα - Μοσχάτο όπου δεν υπάρχουν κατοικίες και περίοικοι θα αυξηθεί η ταχύτητα; Διότι μέχρι τώρα στο δεύτερο κομμάτι (Καλλιθέα - Μοσχάτο) και ενώ έχουν τελειώσει τα έργα τα ίδια χάλια έχει η ταχύτητα του ηλεκτρικού. Ξέρει κανείς κάτι;

  • 29 Ιουλίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    φιλε μου εαν πει κανεις κατι θα τον κατηγορησουν οτι δεν προσεχει το περιβαλλον.ο ηλεκτρικος προφανως στο κομματι αυτο θα κινηθει οπως το μετρο με 80χλμ/ωρα.πρεπει να πω οτι καποιες στιγμες τις τελευταιες μερες και η τελευταια σημερα το απογευμα το πηγαιναν πατημενο το τρενο στο οποιο βρισκομουν.τουλαχιστον 70χλμ/ωρα.ισως και παραπανω

  • 30 Ιουλίου 2010 στις 12:03 π.μ.
    O405N :

    Βοήθεια!!!!!!!

    Ήρθαν τα ούφατα!!!

    Ήρθαν οι όψιμοι υπεραπιστές του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας!!!

    Ήρθαν αυτοί που προβάλουν τη ΜΑΛΑΚΙΑ τους σε κάθε φορέα και επίπεδο και έχουν καταστρέψει την κοινωνία και την χώρα μας!!!

    ΉΜΑΡΤΟΝ ΖΩΑ!!! Εκφραστές της ΜΑΥΡΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ!!!

    ΉΜΑΡΤΟΝ!!! Αρκετά μας έχετε καταστρέψει πια!!!

    Αρκετά έχετε μπλοκάρει κάθε προσπάθεια προόδου, προβάλωντας την κλινική ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ως κοινη λογική!!!

    Ε, αυτό πάει πάρα πολύ!!!

    ΝΑ υποθέσω ότι εσείς ανώνυμε είστε τα ΖΩΑ που παραπονέθηκαν στην γέφυρα του Πουλόπουλου ότι ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ από το θόρυβο;;;

    Βρε δεν πάτε στο διάλολο!!!

    Ζώα, έ, ζώα, που λέει και ο διοικητής στο LAPD...

    Άλλα δεν φταίτε εσείς, άλλα φταίει η πιο ηλίθια διοίκηση των ΗΣΑΠ, που δεν σας έγραψε στα κάκαλά της και να αφήσει το τραινάκι να τσουλήσει κανονικά στην προβλεπόμενη ταχύτυτά του μετά την ανακαίνηση, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΉ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΧΙΣΜΑ, ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!!

    Ε, ΗΛΙΘΙΟΙ!!! Και όσο το τραίνο ΔΕΝ πηγαίνει με την προβλεπόμενη ταχύτητα, τόσο ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΘΟΡΥΒΟ βλάκες!!!!

    Και όταν τελείωσει με το καλό η ανακαίνηση σε ΟΛΟ το μήκος της γραμμής, θα μπορεί να έρθει και το λειαντικό μηχάνημα για να φέρει το προφίλ της γραμμής στο σωστό πρότυπο και χωρίς σκουριές, φθορές και ...θόρυβο!!!

    Και δεν έχει νόημα να έρθει τώρα το λειαντικό γιατί ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στον κόσμο ανάδοχος -ξέρω το όνομα του άλλα για προφανείς λόγους δεν το γράφω- χρεώνει τη μάνα του και τον πατέρα του με το εκατοστό μήκους γραμμής που τροχίζει και με το λεπτό χρόνου εργασίας που καταναλώνει!!!

    Εκτός και αν είστε βαλτοί να τον φέρουν πριν την ώρα του και χαλάτε τον κόσμο με την "βλακεία" σας, με το αζημείωτο φυσικά...

    Κάτι σε σταθμό του μετρό Αγ. Παρασκεύη, τραμ Πειραιά, ΝΣΣ Αθηνών ΟΣΕ, υπογειοποιήση των γραμμών ΟΣΕ στα όρια του Δήμου Αθηναίωων κλπ κλπ μου θυμίζουν αυτά...

    Για προσέχετε γιατί έτσι και σας βγάλουμε μια αφίσα ότι μετά την τόση ταλαιπωρία που έχει τραβήξει 500000 κοσμάκις και έχει ακόμα να τραβήξει από τα έργα μέχρι του χρόνου, ΕΣΕΙΣ στη υδροκέφαλη γειτονίτσα σας ¨ενοχλείστε¨ και απειλήτε και με δικαστήρια, ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ και ντομάτα σάπια που δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε!!!

    ΣΙγά μην σας βάλουμε και ηχοπετάσματα σε μια υποδομή που υπάρχει στην πόλη πολύ πριν από τότε που βρισκόσαστε στα μπαλάκια του πατρός σας, ΒΛΑΞ!!!!

    Κύριε διαχειριστά, παρακαλώ να μου συγχωρέσετε το αλμυρό του σχολιού άλλα ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΩΣ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ να μου ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της ΖΩΗΣ ΜΟΥ!!!

    Θα παρακαλούσα να έχω σπίτι κοντά σε μια τέτοια ΠΟΛΥΤΙΜΗ συγκοινωνιακή υποδομή!!! Όποιου δεν του αρέσει, ας πάει στα βουνά, υπάρχουν δεκάδες υποψήφιοι πραγματικά λογικοί αγοραστές για να μοσχοαγοράσουν ένα σπίτι κοντά στη γραμμή του ηλεκτρικού επιφανειακού μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της Αθήνας!!!

  • 30 Ιουλίου 2010 στις 12:26 π.μ.
    O405N :

    Και επειδή διάβασα και κάτι άλλες ηλιθιότητες, ότι κακώς επιλέχθηκε αυτός ο τύπος της επιδομής, και ότι είναι σπατάλη για ένα επιφανειακό μετρό αυτή η γραμμή κλπ να θυμίσω ότι:

    • Τέτοιο τύπο επιδομής χρησιμοποιούν οι DLR στο Λονδίνο από τη δεκαετία του 80...
    • Επίσης τέτοιο τύπο επιδομής χρησιμοποιούν και πολλοί άλλοι σιδηρόδρομοί άνα τον κόσμο, ελαφροί, βαρείς, αστικοί, προαστιακοί, υπεραστικοί, τραμ, tramtrains και το λουρί της μάνας!!!

    • Η οποιαδήποτε σκυρογραμμή με το καλύτερο σκύρο και τον καλύτερο τσιμεντένιο στρωτήρα ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΚΥΡΟΥ!!! Ειδικά σε μια πυκνότατη και σαρωτική κυκλοφορία σαν αυτή των ΗΣΑΠ!!! Επιπλεόν η σκυρογραμμή θέλει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΤΗΣ.

    • Με ποιο απλά λόγια θέλει ΚΟΠΟ, ΚΟΣΤΟΣ, ΠΛΗΘΟΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ και ποτέ δεν θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα!!! Πάντα θα τρέμεις σε κάθε γερή νεροποντή μην σου γίνει καμιά καθίζηση και κανένα νεροφάγωμα!!! Και βέβαια θέλεις και ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΟΝΟ σε βάρος της επιβατικής κυκλοφορίας!!!

    • Επειδή λοιπόν μια γραμμή μητροπολιτικού σιδηροδρόμου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ να βρίσκεται ΜΟΝΙΜΩ΅σε μια κατάσταση έργων χωρίς τελειωμό, επιλέχθηκε -και σοφά κατά τη γνώμη πολλών πέρι τη συγκοιωνιακή πιάτσα- να στρωθεί στο μεγαλύτερο δυνατό μήκος ΣΤΑΘΕΡΗ επιδομή, με λογική σαν των γραμμών 2+3 του μετρό της Αθήνας, άλλα ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ επιπέδου και προδιαγραφών, έτσι ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμά τη γεωμετρία της γραμμής και την κύλιση των συρμών ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ και χωρίς κόπο συντήρησης. Η πιο βαριές εργασίες αντικατάστασης σιδηροτροχιών στην σταθερή επιδομή διαρκούν μόλις κάποιες ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ με τα κατάλληλα μηχανήματα και εκπαιδευμένο προσωπικό!!! Που σημαίνει πρακτικά για τον ταλαιπωρημένο πολίτη της ΑΘήνας, ότι θα έχει τραίνο, καλύτερο, πιο γρήγορο, πιο ασφαλές, πιο άνετο, χωρίς πολλές αποκοπές λόγω μεγάλων βλαβών και εργασιών προληπτικής η/και επιδιορθωτικής συντήρησης ΑΡΑ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να μπορεί να οργανώσει την καθημερινότητα της μετακίνησής του χωρίς φόβο και πάθος...

    Αυτά για πολλούς από εμάς είναι αυτονόητα!!!

    Για τους βλάκες, άσχετους, τοπικιστές φαίνεται ότι αποτελούν αποκυήματα νοσιρής επιστημονικής φαντασίας...

    Ψιτ, τυπάκια μάυρα, εσείς που μένετε στη Γέφυρα του Πουλόπουλου, στον Αγ. Δημήτριο στο Φάληρο, και όπου αλλού πήγατε και παραπονεθήκατε, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!

    Το ποτάμι της προόδου ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ πίσω!!!

  • 30 Ιουλίου 2010 στις 9:11 π.μ.
    Ανώνυμος :

    φιλε μου δεν θα μπορουσα να βρω καλυτερο υποστηρικτη των θεσεων μου.Ειμαι ο ανωνυμος που μιλα διαρκως για την αναγκη αυξησης των ταχυτητων και πληρους αξιοποιησης της γραμμης.Και οταν τα λεμε αυτα υπαρχουν ανθρωποι που αντιδρουν.αλλα ετσι παμε πισω.Μακαρι ο θεος να φωτισει τουλαχιστον τους υπευθυνους να μην επηρεαζονται απο τετοιες αντιδρασεις και να κανουν το γρηγοροτερο δυνατο το καλυτερο για τον ησαπ.εχει αναγκη μεγαλη η Αθηνα και οι σοβαροι ανθρωποι οχι για γρηγορα μονο αλλα για ταχυτατα μεσα σταθερης τροχιας και με ευρυτατο δικτυο.ο ησαπ πρεπει κανονικα μολις ειναι ολα ετοιμα να γκαζωσει φουλ και οχι να φοβαται

  • 1 Αυγούστου 2010 στις 1:43 π.μ.
    O405N :

    Μην στεναχωριέσαι φίλε!

    Με την πρώτη ευκαιρία θα τα πω εκεί ακριβώς που πρέπει.

    Δυστυχώς την Παρασκεύη το πρωί είχα πολλά άλλα να πω στην ατζέντα και το ξέχασα...

    Άλλα από Συετέρα είναι από τα πρώτα που θα πω!!!

  • 8 Αυγούστου 2010 στις 1:14 π.μ.

    Είμαι σίγουρος και έχω εμπιστοσύνη στην ΗΣΑΠ ότι όταν τελειώσει το έργο και εμείς θα έχουμε ως επιβάτες την ταχύτητα που αξίζει να έχει μια γραμμή μετρό και οι περίοικοι δεν θα έχουν πρόβλημα θορύβου. Από εκεί και πέρα, το μόνο που θα χρειάζεται αυτή η γραμμή για να λέγεται επιτέλους μετρό είναι συχνός έλεγχος των εισιτηρίων και απομάκρυνση των ενοχλητικών επιβατών οι οποίοι έχουν καταντήσει πλέον σήμα κατατεθέν του ΗΣΑΠ.

    Φίλε μου Ο405Ν, καταλαβαίνω την οργή σου και σε συμμερίζομαι, αλλά μην ξεχνάς ότι η ΗΣΑΠ είχε δώσει ιδιαίτερο βάρος στην επικοινωνιακή της καμπάνια για την μείωση του θορύβου.

    Ασφαλώς και η ΗΣΑΠ, μιάς και ήταν στις 3 δεσμεύσεις της για την ανακαίνιση, θα πρέπει να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να μειωθεί ο θόρυβος σε οσο το δυνατόν μικρότερα επίπεδα, αλλά ΠΟΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ.

    Τα ουτοπικά περί υπογειοποίησης της γραμμής θα παραμείνουν... ουτοπικά. Πρώτον, δεν υπάρχουν λεφτά (σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού) και κατά δεύτερον αν υπήρχαν θα δίνονταν για επεκτάσεις των ΜΣΤ και όχι για υπογειοποίηση τους.

  • 8 Αυγούστου 2010 στις 2:12 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    και κατι αλλο παιδια.θα πρεπει με το τελος των εργων περαν αυτων να καθαριστουν και τα γκραφιτι και η χρονοαποσταση να διαμορφωθει αν οχι κατω απο τα 3,στα 3 λεπτα αυστηρα και να μην κολλαει ο συρμος μπροστα σε φωτοσημο οπως σε πειραια και φαληρο.το μετρο δεν ειναι μονο οτι εχει τακτικους ελεγχους εισιτηριων και οχι ενοχλητικους επιβατες.ειναι καθαρο και δεν κολαει.αν εξαιρεσουμε τις οχι απολυτα ικανοποιητικες χρονοαποστασεις σε ολα τα αλλα παιρνει αριστα.αρα ο ησαπ θελει πολλα για να γινει μετρο

  • 8 Αυγούστου 2010 στις 2:27 μ.μ.
    O405N :

    Φτιάχνοντας την επιδομή και εν όψη και τις ενοποιήσης των εταιρείων, περιμένετε να δείτε έναν άλλον ΗΣΑΠ...

    Και όσο για τον θόρυβο, θα το θίξω αύριο κιόλας που θα έχω μια κουβέντα για να παίρνει το θέμα τη σειρά του...

  • 8 Αυγούστου 2010 στις 2:46 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    μακαρι να γινει και ο ησαπ οπως το μετρο.μακαρι

  • 9 Αυγούστου 2010 στις 1:19 μ.μ.

    Με την άμεση απορόφηση της ΗΣΑΠ από την ΑΜΕΛ που προωθείται λόγω των πιέσεων της τρόϊκας, η Γραμμή 1 θα αποκτήσει επιτέλους την ποιότητα και την αίγλη που της αξίζει...

  • 9 Αυγούστου 2010 στις 1:51 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    μακαρι παιδια αλλα φοβαμαι οτι τοσο η ποιοτητα συρμων οσο και του προσωπικου δεν μπορουν ουτε καν να πλησιασουν το επιπεδο μετρο.

  • 9 Αυγούστου 2010 στις 2:58 μ.μ.

    Το προσωπικό της ΗΣΑΠ θα απολυθεί με αποζημιώσεις και η εταιρεία θα λυθεί.

    Το προσωπικό θα επαναπροσληφθεί από τις ΑΜ και ΑΜΕΛ.

    Από εκεί και πέρα, όπως και το προσωπικό των ΑΜ και ΑΜΕΛ παρακολούθησαν σεμινάρια επιμόρφωσης και συμπεριφοράς, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με το προσωπικό της ΗΣΑΠ, ώστε να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο ποιότητας.

    Φαινόμενα λαθρεμπορίου, επαιτείας και λαθρεπιβίβασης, που είναι σήμα κατατεθέν του "παρακμιακού ηλεκτρικού" θα πρέπει να μηδενιστούν. Η ταχύτητα θα πρέπει να αγγίξει τη μέγιστη επιτρεπόμενη σε όλα τα τμήματα προκειμένου η Γραμμή 1 να αναδειχθεί "μετρό" στα μάτια των επιβατών.

    Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνει ρολόϊ.

    Όσο για την ποιότητα των συρμών, αν επιτέλους οι συρμοί φυλάσσονται, ούτε γκράφιτι, ούτε καμμένα/ραγισμένα παράθυρα δεν θα υπάρξουν, όπως δεν υπάρχουν και στο μετρό. Ας μην ξεχνάμε ότι οι συρμοί των ΗΣΑΠ έχουν την ίδια μέγιστη ταχύτητα με τους συρμούς του μετρό, ενώ ακόμη πιο σημαντικό, έχουν ΟΛΟΙ κλιματισμό, σε αντίθεση με το μετρό που έχει μόνο η 2η παραλαβή.

  • 9 Αυγούστου 2010 στις 4:43 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    ναι αλλα οι συρμοι 8ης και 10ης παραλαβης δεν συγκρινονται με τα ροτεμ του μετρο.η ολη τους κατασκευη,η τεχνολογια,το εσωτερικο κι τα χαρακτηριστικα τους ειναι πια ξεπερασμενα

  • 24 Αυγούστου 2010 στις 12:52 π.μ.
    O405N :

    Μας αρέσουν-δεν μας αρέσουν οι συρμοί 8ης έχουν ακόμα μπροστά τους μπορεί και 10 χρόνια ζωής και θα τα διάγουν ευαγώς!

    Οι συρμοί 10ης παραλαβής είναι σχεδόν ίδιου επιπέδου -για να μην πω και καλύτερου τεχνολογικά από τους συρμούς μετρό 1ης, μιας και είναι σχεδιασμού 1994 ενώ οι του μετρό είναι κατασκεύης μεν του 1998-9 ΑΛΛΑ σχεδιασμού 1990 something...

    Για τους 11ης δεν το συζητάω είναι ΤΡΑΙΝΑΡΕΣ και σηκώνουν μεγάλο κουπί!

    Αναγκαστικά λοιπόν θα ζήσουμε με ότι έχουμε μιας και οι συρμοί μετρό έχουν διάρκεια ζωής έως και 40 χρόνια ή 8.000.000 χλμ...

    Ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο που βλέπω μπροστά μας είναι οι 15 5δυμοί συρμοί ΗΣΑΠ 8ης παραλαβής, όταν έρθει η ώρα τους να αντικαθίστανται από 20 τουλάχιστον 6-δυμους συρμούς νέας παραλαβής, που μπορεί και να συνδυαστούν και με ενδεχόμενες ανάγκες των υπολοίπων γραμμών και να δούμε και καραμπόλες μετακινήσεων τροχαίου υλικού μεταξύ των γραμμών, η χαρά του παλτού, ΧΕΧΕ!

    Μέχρι τότε όμως τα κεφάλια μέσα έχουμε χρόνια μπροστά μας.

  • 26 Αυγούστου 2010 στις 12:42 π.μ.

    δηλαδή να βλέπουμε 11ης στην γραμμή 3 και rotem στα Ανω Πατήσια ? ΠΩΠΩ και τι δεν 8α έδινα να το δω αυτό...Αν και χτες που ήμουν στον σταθμό Λαρίσης ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα 11ης με την επιγραφή ΔΑΦΝΗ να περνάει φυσικά έμεινα με ανοικτό το στόμα ... Από πότε η ΗΣΑΠ δίνει συρμούς στο μετρό ? Οσο για τα 8ης παραλαβής είναι σκυλιά από το 1985 μέχρι τώρα μας έχουν εξυπηρετήσει στο έπακρο γιαυτό ούτε λόγος...και περιμένουμε εναγωνίως την 3η γενιά συρμών πάλι από την hyundai rotem ...κάποιος μου είχε πει ότι το βλέπανε για το πρώτο 3μηνο του 2011 είναι αλήθεια ?

  • 26 Αυγούστου 2010 στις 12:59 π.μ.

    Οι συρμοί 8η παραλαβής λογικά θα πρέπει να ανακατασκευαστούν όπως και στο μετρό του Λονδίνου Και για το χάσμα που μπορεί να υπάρξει μπορεί το μετρό να δώσει μερικούς συρμούς. 1ης και 2ης ...

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:06 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Αγαπητέ 0405Ν, είσαι προφανώς εργαζόμενος του ΗΣΑΠ (έτσι εξηγείται άλλωστε και το υψηλό επίπεδο γνώσης και λόγου). Άσε τις απειλές και τα νταϊλίκια κατά πολιτών, γίνεσαι αστείος και άσε που μπορεί να βρεις και το μπελά σου, δεν ξέρεις καμιά φορά. Αν ο ΗΣΑΠ τηρεί το νόμο όσον αφορά τον εκπεπόμπενο θόρυβο, άσε όποιον θέλει να πάει στα δικαστήρια, στο Συνήγορο του Πολίτη ή όπου αλλού θέλει. Θα χάσει. Τί σε νοιάζει εσένα? Αν πάλι δεν τον τηρεί, τί θες να μας πεις δηλαδή? Ότι καλά κάνει και δεν τον τηρεί? Άντε, γιατί φτάνει η ώρα και των βολεψάκιδων του ΗΣΑΠ, μην ανησυχείς.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:19 μ.μ.
    O405N :

    Αγαπητό ανώνυμο ΖΩΟ ΔΕΝ είμαι εργαζόμενος στον ΗΣΑΠ!

    Και όσο για την ειρωνεία πέρι του υψηλού μου επιπέδου γνώσης και λόγου, την αντιλαμβάνομαι και σε ευχαριστώ θερμά καθώς με επιβεβαιώνεις ότι τα έχω!!! Ενώ εσύ ΔΕΝ τα έχεις...! Κλινικά ηλίθιε!!!

    Είμαι ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΥΠΕΡ των μέσων μαζικής μεταφοράς εδώ και 20 χρόνια! Και μέλος σε 4 συλλόγους υπέρ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και δεν περίμενα εσένα να με αναγνωρίσεις, ούτε για το επίπεδό μου, ούτε για την προσφορά μου στις συγκοινωνίες!!!

    Και απεχθάνομαι τους ανώνυμους και γλειώδεις που απειλούν στον άερα!!! Τις απειλές βάλτες εκεί που ξέρεις ΜΑΚΑΚΑ!!!

    Και εκτός των άλλων είμαι και ΠΟΛΙΤΗΣ αυτής της χώρας που η ΗΛΙΘΙΑ και ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ γενιά σου, μου έχει καταστρέψει τη χώρα και το μέλλον μου!!!

    Με τον παραλογισμό εναντίον της κοινής λογικής!!!

    Και όσον αφορά τον θόρυβο, ε, ναι, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ υπέρ της ταχύτητας και της άνεσης και της ασφάλειας 500.000 και πλεόν εξυπηρετούμενων καταταλαίπορων πολιτών της Αθήνας!!! Τον ΗΣΑΠ τον βρήκατε, δεν σας βρήκε, και τέλος πάντων, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!

    Αει στα κομμάτια πηγαίνετε σε κανένα βουνό παρέα με τα γίδια και τα πρόβατα -τα ξαδερφάκια σας δηλαδή...!

    Αρκετά μας βρωμίζετε την κοσμοθεωρία μας!!!

    Και όσον αφορά τους βολεψάκιδες, ποτέ δεν υποστηρίζω το κόπρισμα των εργαζόμενων και γι αυτό το λόγο έχω μαλώσει -κανονικά- πάμπολες φορές με φίλους μου εργαζόμενους σε ΟΛΟΥΣ τους συγκοινωνιακούς φορείς!!!

    Αναγνωρίζω όμως ότι μέσα σε 1200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ΔΕΝ είναι όλοι ζώα, άσυλα και μαφιόζοι που "τρώνε" από τις πλάτες του Ελληνικού λαού!!! Όπως σε όλους τους κλάδους και συλλογικότητες, έτσι και στον ΗΣΑΠ, υπάρχουν και οι καλοί και οι κώπροι!!!

    Όπως αναγνωρίζω και ΣΕΒΟΜΑΙ ότι άνθρωποι που τους πήραν πριν 30-35 χρόνια με απολυτήριο Δημοτικού και άν το είχαν και αυτό, για να οδηγάνε λεωφορείο ή τραμ, χωρίς να τους ζητάει κανείς τότε γνώση Αγγλικών ή εξυπηρέτησης πελατών-πολιτών και το έφερε η μοίρα και βρέθηκαν να πουλάνε εισιτήρια το 2010 στη δύση της εργασιακής και βιολογικής ζωής του,
    ΔΕΝ θα τους "σκοτώσει" το σύστημα ως "γέρικα" άλογα!!!

    Αν θες πήγαινε να σκοτωθείς εσύ ως "γέρικο" άλογο και σκουριασμένο-μαύρο-μουχλιασμένο μυαλό, να δεις αν σε αρέσει μετά!!!

    Νεοφιλελέυθερο γυμνοσαλιαγκάκι!!!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:19 μ.μ.

    εεε ! Δεν κατάλαβα καλά πολύ καλά κάνει και δεν τον τηρεί. Ούτε κατά διάνυα δεν θυσιάζουμε την ταχύτητα για τον θόρυβο.(και ας μένω δίπλα από γραμμές) ο ΗΣΑΠ πρέπει να σταματήσει να ακούει αυτά τα 50.000 άτομα και να επικεντρωθεί στα εκατομμύρια που μεταφέρει κάθε μήνα πως να τα εξυπηρετήσει με άνεση ΤΑΧΎΤΗΤΑ και ασφάλεια! Και οι απειλές αλλού όχι εδώ !

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:46 μ.μ.

    Ο405Ν μην ακούς τον κάθε ανώνυμο που πετάει μια μακακία και μετά φεύγει εγώ πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες που δίνεις ...

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:13 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    παιδια το πραγμα ειναι απλο.ο 0405Ν και λιγα λεει.οποιος δεν αντιλαμβανεται οτι η ταχυτητα ειναι το βασικοτερο που κρινεται σε μια συγκοινωνια δεν πρεπει καν να συμμετεχει σε συζητησεις αυτου του μπλογκ.προσβαλλει την εννοια της συγκοινωνιας

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:54 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Δυστυχώς ο κόσμος έχει γεμίσει μικρούς ανώνυμους χέστες Στάλιν και Χίτλερ που νομίζουν ότι μπορούν να βρίζουν ελεύθερα και να υποτιμούν όποιον δεν τους αρέσει, μόνο και μόνο επειδή δε δημοσιεύετε το όνομα τους.
    γκέγκε κουραδόμαγκα O405N ?

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:45 μ.μ.
    O405N :

    Κουραδόμαγκας και παράσιτο της κοινωνίας είσαι ΕΣΥ!!!

    Και κάτι τέτοιους καλά έκανε και τους έφαγαν οι δύο που λές...

    Δυστυχώς έφαγαν και πολλούς που δεν έπρεπε και η ζυγαριά της ιστορίας τους χρεώνει σαρωτικά αρνητικά...

    Όσον αφορά το θέμα μας τώρα, μόλις τελειώσουν τα έργα, Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ, τον κώλο σας να χτυπήσετε κάτω!!!!!

    Και αν τολμήσετε και πάτε να κάνετε τίποτα νομικές μαλακίες, θα ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ από αγανακτισμένους επιβάτες που τους ταλαιπωρείτε με τον ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ και ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ΣΑΣ!!!!!!

    Αει στα κομμάτια πετσιά και παρτάλια!!!

    Αλήθεια, μιας και εσύ δεν είσαι κουραδόμαγκας, δεν μας λες σε ποιο σημείο είσαι και "ενοχλείσαι", στο Ηράκλειο, στη Γέφυρα του Πουλόπουλου ή στον Αγ. Δημήτριο στο Ν. Φάληρο;

    Σε ποια ιερά τοποθεσία είσαι και σου χαλάμε τη νιρβάνα....;

    Αει σιχτίρ ΖΩΟ!!!

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:30 μ.μ.
  • 7 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:14 μ.μ.

    Παιδιά!... Παιδιά!... Η ρ ε μ ί α...

    Μην τσακώνεστε για τέτοια θέματα!

    Το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά αρμοδιότητας των ΗΣΑΠ. Αν κρίνω ότι ο κάθε οδηγός πηγαίνει με την δικιά του ταχύτητα στις νέες γραμμές, δεν έχει θεσπιστεί δηλαδή ακόμη νέα προτεινόμενη ταχύτητα, κάτι μου λέει πως ό,τι έχει σχέση με τη νέα γραμμή (και η όχληση) έχει μέλλον.

    Είμαι σίγουρος πως θα εφαρμοστεί λύση χωρίς να επιβαρύνει την ταχύτητα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε εξελίξεις.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:38 μ.μ.
    O405N :

    Τσακωνόμαστε για τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ορισμένων αντιδραστικών στην κοινή λογική!!!!!

    Και όσο για την ταχύτητα ξανατονίζω ότι ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 80 ΧΛΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΣ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ!!!!!

    ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ!!!!

    ΤΙς ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 95 ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛ..... ΤΟΤΕ!!!

    ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΣΑΨΑΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΝ....

    ΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΕΤΣΑ!!!!

  • 1 Οκτωβρίου 2010 στις 4:49 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    sta posa db kai se ti sixnotita paragete o thorivos apo ton isap ?

    mporo na sou nikiaso ena spiti na kathese sta 5 metra apo tis grammes toy isap alla oli tin imera kai gia ena ena xrono min figis afou goustareis dexese?

  • 6 Οκτωβρίου 2010 στις 12:54 π.μ.
    O405N :

    Και κοντά σε σταθμό αν γίνεται για να μην περπατάω...

    Αν είχα ανάγκη από σπίτι θα δεχόμουν την προσφορά σου ανώνυμε, ΑΕΡΑ!!!!!

    Με την καλύτερη συγκοινωνία μες την πόρτα μου!!!

    Άντε κομπλεξάρες!!! ΟΥΦΑΤΑ!!! Πνιγήκαμε στα καυσαέρια και στα ΙΧ και ακόμα να βάλετε μυαλό μακάκες νεοέλληνές!!! Και στην βλακεία σας πνιγήκαμε!!!

    Λοιπόν, ας μην συγχυστώ παραπάνω.
    Έχω υποσχεθέι να ας ενημερώσω σχετικά με τις αλλαγές στην Ειρήνη.

    Ιδού λοιπόν.

    Κάποιοι πρακτικοί άνθρωποι στους ΗΣΑΠ σκέφθηκαν -όπως και εγώ σε ανύποπτο χρόνο- ότι οι προσωρινές εργοταξιακές αλλαγές που θα είναι σχεδόν όλες ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ -και λέω σχεδόν όλες γιατί κάποιες ήταν και παλιές από την ανακαίνηση του 2003..- σκέφθηκαν λοιπόν ότι θα ήταν κρίμα με τη λήξη του έργου να πάνε ντανιασμένες και να σκουριάσουν κάπου σε αχρησία...

    Είπαν λοιπόν να τις βάλουν κατ΄ αρ΄χην στα κάτω ΚΩΛΟΨΑΛΙΔΑ της ΕΙρήνης -Γιουγκοσλάβικα που γράφουν και το JZ σε κάποια σημεία-.
    Έλα όμως που επειδή αυτό προέκυψε επί του πιεστηρίου δεν είχε γίνει η παραγγελία για να διαμορφωθούν οι τρύπες και οι αναμονές για τους Γιουγκοσλάβικους μηχανισμούς αλλαγών...

    ...που έχουν άλλες θέσεις σε σχέση με τους μηχανισμούς της ALSTOM που χρησιμοποιήθηκαν για τα εργοτάξια για τα εξαρτήματα της σηματοδήτησης και εξασφάλισης κλειδώματος -το γράφω εκλαϊκευμένα για να γίνει αντιληπτό από όλους- αφού τις έστησαν στον χώρο του εργοταξίου, διαπίστωσαν ότι ...problem....!!!

    Και παρακάλεσαν την ΑΜΕΛ με τα εξειδικευμένα εργαλεία και μαστόρια της και ΦΡΕΖΑΡΙΣΤΗΚΑΝ τα επίμαχα σημεία έτσι ώστε να εφαρμόσουν οι τιράντες από τους Γιουγκοσλάβικους μηχανισμούς αλλαγής.

    Όπερ και εγένετο και το Σάββατο το μεσημέρι το πρόβλημα ήταν παρελθόν.

  • 6 Οκτωβρίου 2010 στις 2:12 μ.μ.

    Έχει να κάνει με τα διαδοχικά δρομολόγια ΑΤΤΙΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ και ΕΙΡΗΝΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ; Συνεχίζεται αυτή η δρομολόγηση, πάντως...

  • 6 Οκτωβρίου 2010 στις 7:39 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    παιδια πραγματικα μήπως ο 0405Ν γνωρίζει γιατί αυτά τα διαδοχικά δρομολόγια και μέχρι πότε;

  • 9 Οκτωβρίου 2010 στις 1:05 π.μ.
    O405N :

    Βεβαίως και γνωρίζω παιδιά!

    Λοιπόν:

    Κατά την προηγούμενη φάση των έργων με τη μονοδρόμηση από Νερατζιώτισσα μέχρι ανάμεσα Μαρούσι και ΚΑΤ, και επειδή το μήκος του τμήματος της μονής γραμμής ήταν τεράστιο για τα δεδομένα των ΗΣΑΠ και τις πυκνές χρονοαποστάσεις τους, μετά από λίγες ημέρες εφαρμογής των δρομολογίων τότε, και μετά από τις ασύλλυπτες καθυστερήσεις εφάρμοσαν και τότε τοπικά δρομολόγια στην Ειρήνη.
    Κηφισιά πήγαινε το κάθε δεύτερο τραίνο που έφτανε στην Ειρήνη.

    Αυτό όμως είχε το μειονέκτημα ότι στο παραμικρό πρόβλημα, η συνδυασμένη δρομολόγηση των συρμών στην κάθοδο τιναζόνταν στον αέρα...

    Έτσι τώρα προτίμησαν να έχουν 2 6δυμους ανεξάρτητους συρμούς με αριθμούς φανών 31+32 στο τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά και το τμήμα Αττική-Ειρήνη επίσης ανεξάρτητο στο μέγιστο της χωριτικότητας που επιτρέπει η μονή γραμμή Αττική-Αγ. Νικόλαος.

    Μεταξύ των 2 κακών δηλαδή, επέλεξαν το λιγότερο κακό για τους περισσότερους επιβάτες.

    Στην ερώτηση τώρα μέχρι πότε θα γίνεται αυτό, αυτό θα γίνεται μέχρι την ολοκλήρωση και του τμήματος ΚΑΤ-Κηφισιά.

    Εκτιμώ τουλάχιστον 1,5 μήνα για την κάθε κατέθυνση, χωρίς πολλές βροχές και κρύα...

    Και μιας και είμαστε επί του θέματος, τη σήραγγα παιδιά να την περιμένουμε κατά τις απόκριες και να δούμε...

    Έτσι για να είμαστε πραγματιστές και όχι ονειροπόλοι...

    Βρέθηκαν αρχαία και όσο και να θέλει η διοίκηση των ΗΣΑΠ να τρέξουν οι διαδικασίες, το ΚΑΣ έχει πάντα τους δικούς του ρυθμούς...

  • 9 Οκτωβρίου 2010 στις 4:17 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.Να εισαι καλα.Παντως στο κομματι φαληρο-θησειο διαπιστωνω αυξηση ταχυτητων και μερικες φορες αισθανεσαι οτι κινειται σαν μετρο

  • 10 Οκτωβρίου 2010 στις 12:15 π.μ.

    μερικές φορές ... αυτό θέλουμε να είναι μετρό πού είναι!!

  • 13 Οκτωβρίου 2010 στις 12:26 μ.μ.
    O405N :

    Η αλήθεια είναι ότι η νέα αυτή γραμμή ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ είναι μια νέα πραγματικότητα ζωής για τους ηλεκτροδηγούς των ΗΣΑΠ και θα πρέπει να προσαρμοστούν και μόνοι τους σιγά-σιγά.

    Αυτό γίνεται, ένας-ένας δοκιμάζουν να δώσουν λίγο παραπάνω επιτάχυνση και "ξεψαρώνουν" απολαμβάνοντας την άνεση και ποιότητα κύλισης μαζί με την αίσθηση -επιτέλους- της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!
    Το ποτάμι της προόδου ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!!!!

  • 13 Οκτωβρίου 2010 στις 5:43 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    πραγματικα ετσι ειναι.μιλαμε οτι η νεα γραμμη ειναι η απολυτη επανασταση και ο ορισμος της τελειοτητας.μακαρι να γινει πληρης εκμεταλλευση απο πλευρας ταχυτητων

  • 2 Νοεμβρίου 2010 στις 1:01 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Πότε θα ξεκινήσει να υπογειοπείται το τμήμα ΦΑΛΗΡΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ;

  • 3 Νοεμβρίου 2010 στις 2:25 μ.μ.

    @61 Ανώνυμος:

    Θέλουμε να πιστεύουμε μετά την πλήρη ανακαίνιση του τμήματος ΦΑΛΗΡΟ-ΚΗΦΙΣΙΑ. Αλλά πρώτα πρέπει να αποφασιστεί και η κατασκευή του σταθμού ΚΑΜΙΝΙΑ ενδιάμεσα των. Για την χρηματοδότηση, πάλι, είναι κάτι που πολύ φοβάμαι... :-(

  • 4 Νοεμβρίου 2010 στις 3:10 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    @ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθηνών: Φαντάζομαι αν υπογειοπηθεί αυτό το τμήμα, και ο ίδιος ο σταθμός του Πειραιά θα υπογειπηθεί μαζί, σωστά;

  • 4 Νοεμβρίου 2010 στις 8:09 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Ανώνυμος 2
    Ο σταθμός Πειραιάς της γραμμής 3 Θα είναι υπόγειος και όχι της γραμμής 1.

  • 6 Νοεμβρίου 2010 στις 2:52 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Μακάρι ο ΗΣΑΠ να προεκταθεί απ'τον Πειραιά στο Κερατσίνι.

  • 3 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:17 π.μ.
    O405N :

    Λοιπόν νέα από το έργο.

    Όπως σας είχα πει από πάρα πολύ νωρίς, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ολοκληρωθούν τα έργα στη σήραγγα πριν τα Χριστούγεννα.

    Και ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ, δεσμέυθηκαν στον κοσμάκη ότι θα το έχουν παραδώσει στην κυκλοφορία μέχρι τότε...

    Το τμήμα Αττική-Ομόνο, λοιπόν, θα παραδωθεί ΠΡΩΤΟ και μάλλον στο δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου.

    Για το έτερο τμήμα Ομόνοια-Μοναστηράκι ακούγονται διάφορες εκδοχές από Απόκριες μέχρι Πάσχα...
    Η κατάσταση είναι εξαιρετικά συγκεχυμένη και μόλις υπάρχει κάτι ασφαλές για μεταφορά θα σας το παραθέσω.

    Το τμήμα Φάληρο-Πειραιάς θα ξεκινήσει μόλις τελειώσει όλη η υπόλοιπη γραμμή. Τα μπετά στου σταθμού Καμίνια περιλαμβάνονται μέσα στο αντικείμενο της εργολαβίας που έχει δωθεί, αν δεν κάνω λάθος. Για την ολοκλήρωση του σταθμού και Η/Μ, αρχιτεκτονικά κλπ θα σας γελάσω.

    Πάντως η ουσία της υπογειοποιήσης εκεί είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα, αφού όταν πλησιάζει στην Πλ. Ιπποδαμείας η γραμμή είναι ήδη ταπεινωμένη και απλά θα σκεπαστεί, δεν θα σκαφτεί κάτι.
    Εξ ου και όπως έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω, προφανώς ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πειραχτεί κάτι στον υφιστάμενο σταθμό ΚΟΣΜΗΜΑ της αρχιτεκτονικής.

  • 12 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:32 π.μ.

    Ξέρουμε αν θα χρειαστεί να περάσει Speno για λείανση των γραμμών και αν ναι είναι χρονοβόρα διαδικασία; Ευχαριστώ

  • 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:59 μ.μ.
    O405N :

    Νέα από το έργο....:

    Δεν θα γίνει τελικά τμηματική παράδοση της σήραγγας γιατί δεν θα υπάρχει πρόσβαση για τα υλικά και κλπ, το γνωστό πρόβλημα που υπήρχε εξ΄ αρχής δηλαδή...

    Η μόνη δεδομένη ημερομηνία είναι η 14η Ιανουαρίου για την παράδοση του τμήματος Μαροόυσι-Κηφισιά ολοκληρωμένου με διπλή ανακαινισμένη γραμμή.

    Speno προφανώς και πρέπει να περάσει... Τώρα το πως και πότε...είναι εξαιρετικά νωρίς για να γνωρίζουμε...

    Πάντως για γραμμή φρεσκοστρωμμένη και παρθένα ή σχεδόν παρθένα από κυκλοφορία η διαδικασία δεν είναι μακρόχρονη...

    Λίγα πάσσα, αρκούν.

  • 5 Ιανουαρίου 2011 στις 11:46 μ.μ.
    O405N :

    Τελικά τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για την ολοκλήρωση των έργων ΗΣΑΠ, στη σήραγγα Μοναστηράκι-Αττική, δείχνουν να επιβεβαιώνονται...

    Πιθανή ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ...και να δούμε!!!

    Τουλάχιστον τελειώνουν στο τμήμα Μαρούσι-ΚΑΤ.
    Εκρεμεί άλλη μία τέτοια 15μερη διακοπή στο τμήμα Αττική-Άνω Πατήσια για την αποξήλωση και αποκατάσταση της συνέχεις της σταθερής γραμμής έγω από το σταθμό Κάτω Πατήσια.

    Μετά μένει το τμήμα Πειραιάς-Νέο Φάληρο, που θα το δούμε κλειστό για κανένα 8μηνό και βλέπουμε...

  • 6 Ιανουαρίου 2011 στις 12:13 π.μ.

    Οπως πάντα, πληροφορημένος και ακριβέστατος! ;-)

    Και εγω χτες σε κάτι άτομα που με ρώταγαν στο chat, τέλη άνοιξης τους είπα ότι υπολογίζω το τμήμα ΜΟΝ-ΑΤΤ.

    Όσο για το ΠΕΙΡ-ΦΑΛ, πιστεύεις ειλικρινά ότι θα γίνει; Εγω αμφιβάλλω πολύ. (Εκτός και αν προχωρήσουν οι επεκτάσεις τραμ και μετρό προς Πειραιά, οπότε και είναι απαραίτητο.)

  • 6 Ιανουαρίου 2011 στις 12:43 π.μ.
    O405N :

    Πω πω σαρδαμ που έκανα παραπάνω, χιχι!

    Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα:

    •Η εργολαβία για το τμήμα Πειραιάς-Φαλήρο έχει ΔΩΘΕΙ και μαντέψτε... στην ίδια κοινοπραξία με το υπόλοιπο έργο... Τυχαίο..; Δεν νομίζω χεχε!
    Οι μελέτες εφαρμογής τρέχουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Απλά θέλουν να τελειώσουν το υπολοιπο κομμάτι και φυσικά να έχουν τελειώσει και οι μελέτες...

    •Η υπογειοποίηση των γραμμών των ΗΣΑΠ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ανεξέρτητη από το έργο της επέκτασης του τράμ μέσα στον Πειραιά. Και αυτό γιατί το τραμ θα πατήσει στις ακραίες λωρίδες του υφιστάμενου δρόμου και ΟΧΙ στις μεσαίες. Απλά έχουν συνδιαστεί επικοινωνιακά και πολιτικά...

  • 6 Ιανουαρίου 2011 στις 12:59 π.μ.

    Απίστευτο! Έχει δοθεί η εργολαβία; Περιλαμβάνεται και η κατασκευή του σταθμού ΚΑΜΙΝΙΑ;

  • 6 Ιανουαρίου 2011 στις 1:10 π.μ.
    O405N :

    Τα μπετά μάλλον ναι. Για τις εργασίες ολοκλήρωσης (Η/Μ, αρχιτεκτονικά κλπ) δεν νομίζω ότι τα περιλαμβάνει...

    Φίλος μου μηχανικός σε τεχνικό γραφείο έχει λιώσει στις εκτυπώσεις για τις μελέτες των μπετών...

  • 6 Ιανουαρίου 2011 στις 4:01 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    @ O405N, οταν λες εξω απο το σταθμο ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ, εννοεις στην πλευρα προς Κηφισια, εκει που ειναι οι ξυλινες επιδομες; Θα ξηλωθουν αυτες οι ξυλινες επιδομες για να μπουν σταθερες επιδομες στη θεση τους;

  • 6 Ιανουαρίου 2011 στις 10:36 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    0405Ν H μετεπιβιβαση στην Ειρήνη θα κοπεί;Υπάρχει πιθανοτητα να δουμε πυκνωση στο κομματι Αττική-Κηφισιά;

  • 9 Ιανουαρίου 2011 στις 12:27 π.μ.
    O405N :

    Λοιπόν:

    •Σχετικά με τα Κάτω πατήσια προς Κηφισιά, έχετε δίκιο, οι αλλαγές έχουν φύγει, απλά έχουν μείνει προσωρινά τα τμήματα με τους ξύλινους στρωτήρες, τα οποία και θα αντικατασταθούν με την σταθερή τσιμεντένια επιδομή, με συγχωρείτε, η κεκτημένη ταχύτητα.
    •ΣΧετικά με την κατάργηση της μετεπιβίβασης, το αμέλησα να ρωτήσω επί τούτου, και μάλιστα εχθές βράδυ ήμουν σε έναν Γιάννη που γιόρταζε με έναν φίλο μου από τους ΗΣΑΠ και δεν το έφερε η κουβέντα. Πάντως το θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η μετεπιβίβαση σταματάει, καθώς είχε εφαρμοστεί μόνο λόγω των έργων και της μονογράμμισης στο ΚΑΤ. Τώρα για συχνότητες κλπ, νομίζω ότι το τμήμα μονής γραμμής Αττική-Αγ. Νικόλαο, ορίζει από εδώ και στο εξής την χωρητικότητα άρα και την λιγότερη δυνατή χρονοαπόσταση. Πάντως αυτό που ζείτε τώρα στο τμήμα Αττική-Ειρήνη, αυτό το ίδιο θα επεκταθεί μέχρι Κηφισιά, θεωρώ... ΚΑι δεν είναι άσχημο, της καταστάσεως δοθήσης βεβαίως-βεβαίως...

    Θα το ρωτήσω όμως και θα σας ειπώ asap...

  • 10 Ιανουαρίου 2011 στις 2:52 μ.μ.
    O405N :

    Ναι γι αυτά τα τμήματα μιλάω προς τον Αγ. Ελευθέριο. Από κεκτημένη ταχύτητα τα έγραψα ως αλλαγές, αφού πλεόν οι αλλαγές έχουν φύγει...
    Αυτό το κομματάκι θα τσιμεντωθεί στη θέση των ξύλινων στρωτήρων.

    Σε ότι αφορά την μετεπιβίβαση στην Ειρήνη, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα καταργηθεί, αφού δεν εξυπηρετεί κάτι άλλο εκτός από την μειωμένη χωρητικότητα στο τμήμα Μαρούσι-Κηφισιά.

    Έτσι όταν τελειώσουν τα έργα και η τρέχουσα αποκοπή την 19-20 Ισνουαρίου η χρονοαπόσταση, όπως μου είπαν- θα είναι 7 λεπτά, όση δηλαδή επιτρέπει το τμήμα μονής γραμμής Αττική-Αγ. Νικόλαος.

  • 10 Ιανουαρίου 2011 στις 10:06 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    0405Ν ευχαριστω πολυ για την απαντηση.να εισαι καλα

  • 24 Ιανουαρίου 2011 στις 2:01 π.μ.
    Ανώνυμος :

    O405N, όταν λένε ενίσχυση της σήραγγας του Μοναστηρακιού τι ακριβώς εννοούν; Επίσης, θα διευρυνθεί η διάμετρός της;

  • 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:22 π.μ.
    Αθηναιος :

    Για ποτε ειναι να παραδοθει το τμημα
    ΑΤΤΙΚΗ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ;

  • 11 Μαρτίου 2011 στις 8:23 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    μηπως καποιος γνωριζει τελικα ποτε θα ειναι ετοιμο το τμημα? εχει καποιος καποια πληροφορια γιατι δεν το βλεπω να τελειωνει ποτε! για το τμημα αττικη βικτωρια ομονοια παντα

  • 12 Μαρτίου 2011 στις 6:42 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    @ # 82 Ανώνυμος: Το νεοτερο που βρηκα: http://ypodomes.com/index.php/news/%CE%97%CE%A3%CE%91%CE%A0:_%CE%A3%CF%84%CE%B1_%CE%B4%CF%8D%CE%BF_%CE%B7_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%98%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/3619

  • 12 Μαρτίου 2011 στις 6:49 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    @ # 82 Ανώνυμος: Το νεοτερο που βρηκα:


    http://ypodomes.com/index.php/news/%CE%97%CE%A3%CE%91%CE%A0:_%CE%A3%CF%84%CE%B1_%CE%B4%CF%8D%CE%BF_%CE%B7_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%98%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/3619


    Καντο copy και paste το link.

  • 16 Μαρτίου 2011 στις 5:48 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Diabazontas ta parapano sxoleia peri sixoneusis tou isap me tin amel, ithela na rotiso. Ti diafores tha eixe o isap (pros to thetiko panta) se sxesi me tora? Kai genikos, simferei ton isap na ginei auto?

  • 18 Μαρτίου 2011 στις 1:55 μ.μ.

    Εικάζουμαι ότι θα υπάρξουν σεμινάρια επιμόρφωσης των υπαλλήλων των ΗΣΑΠ για καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά κυρίως δεν θα έχουμε 2 ΔΣ να αποφασίζουν για όλες και όλες 3 γραμμές μετρό που έχει η Αθήνα...

  • 25 Μαρτίου 2011 στις 2:42 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Μια απορία. Το τμημα ΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ έχει ανακαινηστεί; Το μόνω που έχω δει είναι από τον σταθμό Καλλιθέας πηγαίνοντας προς Κηφισιά είναι ανακαινισμένο με την σταθερή επιδομή, και μετά είναι η διχάλα γραμμών. Το υπόλοιπο τμήμα μετά τη διχάλα;

  • 30 Μαρτίου 2011 στις 1:59 μ.μ.

    Νομίζω ότι αυτές είναι οι λεγόμενες "τρυπούλες". Μετά το πέρας των εργασιών, κάποια τμήματα θα ξανακλείσουν για λίγες μέρες για να ανακαινιστούν και αυτές.

    Εκτός και αν στο σημείο αυτό δεν χρησιμοποίησαν σταθερή επιδομή και δεν "φαίνεται" ανακαινισμένο.

  • 8 Απριλίου 2011 στις 1:55 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Για την ακρίβια, είναι μεταξύ των 2 διχάλων/αλλαγών και στην άνοδο και κάθοδο. Εκεί μου φαίνεται πως δεν ανακαινήστηκε... Το λέω αυτό επειδή στις ξύλινες επιδομές που υπάρχουν σ'αυτο σημείο, φυτρώνουν φυτά.

  • 20 Απριλίου 2011 στις 12:27 π.μ.
    O405N :

    Ε, είναι μια τρυπούλα εκεί και μία στο Αγ. Νικόλαο και μία στα Κάτω Πατήσια...

    Για το δεκαπεντάυγουστο τα βλέπω αυτά από 15 ημέρες το καθένα...

  • 20 Απριλίου 2011 στις 1:35 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Τοσο αργα για τα Κατω Πατησια και Αγιο Νικολαο; Πως κι ετσι; Θελω να πω, δε θα μπορουσαν να ξεκινησουν να καλυπτουν αυτες τις τρυπουλες 15 μερες πριν παραδοθει ο σταθμος Αττικης στην πλευρα προς Πειραια για να παραδοθουν μια και καλη αυτες οι τρυπουλες; Εν πας περιπτωσει, οταν παραδοθει ο σταθμος Αττικης στην πλευρα προς Πειραια, θα πηγαινει ο ΗΣΑΠ Απο Κηφισια μεχρι Ομονοια μετα;

  • 27 Απριλίου 2011 στις 7:08 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    O405N, παραπανω ανεφερες οτι και ο καλυτερος σκυρος θελει καθε 10 χρονια αλλαγη. Με το μπαινει η σταθερη επιδομη, μετα απο ποσα χρονια θα χρειαστει αυτη αλλαγη ξανα; Επισης, τι παραπανω πλεονεκτηματα εχει αυτη η σταθερη επιδομη (Rheda 2000) απο αυτη του Μετρο;

  • 8 Μαΐου 2011 στις 5:24 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Η σταθερη επιδομη δεν θελει ποτε αλλαγη και σ σχεση με το μετρο εχει καλυτερη αντοχη και δεχεται υψηλοτερες ταχυτητες

  • 13 Μαΐου 2011 στις 8:42 μ.μ.
    O405N :

    Όπως τα είπε ο φίλος παραπάνω.

  • 15 Μαΐου 2011 στις 7:45 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Και το Μετρό, σταθερή επιδομή έχει. Απλά, οι διαφορές τους είναι η εξης:

    Η σταθερή επιδομή του Μετρό είναι BOOTED SLEEPER: http://www.britpave-bus-rail.org.uk/rail/booted-sleeper.html



    Ενώ η σταθερή επιδομή του ΗΣΑΠ (Rhedda 2000) είναι CAST-IN SLEEPER:

    http://www.britpave-bus-rail.org.uk/rail/cast-in-sleeper.html


    Αυτά.

  • 7 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:50 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    προς O405N:

    κύριε Ρίζο, πέστε μας και άλλα ωραία να γελάμε...

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget