Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΟΑΣΑ: Τρίτη 27 Απριλίου 2010: Απεργία στα ΜΜΜ (πλήν προαστιακού) από τις 11:00 μέχρι τις 17:00

3 σχόλια
Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι, λόγω της Γενικής Συνέλευσης των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Φορέων Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, καθώς και της ταυτόχρονης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ο.Σ.Μ.Ε., την Τρίτη 27 Απριλίου 2010, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας συμμετέχουν ως εξής:

Τρόλεϊ

Λεωφορεία

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

Μετρό

Τραμ

(ΗΛΠΑΠ)

(ΕΘΕΛ)

(ΗΣΑΠ)

(ΑΜΕΛ)

(ΤΡΑΜ)

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00

Προαστιακός

(ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Λειτουργεί κανονικά











ΤΡΑΜ: Επισημαίνεται πως από τις 09:20 θα ξεκινήσει η σταδιακή απόσυρση των οχημάτων τραμ στο Αμαξοστάσιο, ενώ από τις 18:20 τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.


ΗΣΑΠ: Τα τελευταία δρομολόγια θα έχουν ως εξής:


από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΦΑΛΗΡΟ ώρα 10:46
από ΦΑΛΗΡΟ προς ΠΕΙΡΑΙΑ ώρα 10:57
από ΚΑΛΛΙΘΕΑ προς ΚΗΦΙΣΙΑ ώρα 10:40
από ΚΗΦΙΣΙΑ προς ΚΑΛΛΙΘΕΑ ώρα 10:25
από ΚΑΛΛΙΘΕΑ προς ΟΜΟΝΟΙΑ ώρα 10:50
από ΟΜΟΝΟΙΑ προς ΚΑΛΛΙΘΕΑ ώρα 10:55
από ΚΗΦΙΣΙΑ προς ΟΜΟΝΟΙΑ ώρα 10:35
από ΟΜΟΝΟΙΑ προς ΚΗΦΙΣΙΑ ώρα 10:49


ΜΕΤΡΟ: Τα τελευταία δρομολόγια θα έχουν ως εξής:


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΥΡΜΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ

ΠΡΟΣ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΥΡΜΟΥ

Άγιο Αντώνιο

Άγιο Δημήτριο

10:46

Άγιο Δημήτριο

Άγιο Αντώνιο

10:48

Αιγάλεω

Δουκίσσης Πλακεντίας

10:49

Αιγάλεω

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

09:57

Δουκίσσης Πλακεντίας

Αιγάλεω

10:37

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Αιγάλεω

10:05

Σύνταγμα

Άγιο Αντώνιο

11:00

Άγιο Δημήτριο

Αιγάλεω

Δουκίσσης Πλακεντίας

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

09:57

Ομόνοια

Άγιο Αντώνιο

11:03

Άγιο Δημήτριο

10:53

Αττική

Άγιο Αντώνιο

11:07

Άγιο Δημήτριο

10:49

3 σχόλια:

  • 26 Απριλίου 2010 στις 8:17 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Γνωρίζετε αν αύριο θα απεργούν και τα ταξί;

  • 27 Απριλίου 2010 στις 11:02 π.μ.

    Γενικά είστε ένα μπάχαλο όπως κάθε δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα. Οι μισοί σας σταθμοί δεν λειτουργούν σε ώρες μεγάλης αιχμής, τα εκδοτικά σας μηχανήματα είναι συνέχεια χαλασμένα ή δεν δίνουν ρέστα, η δεν δέχονται νόμισμα των 2 ευρώ (πώς είναι δυνατόν να μην δέχονται το ευρωπαϊκό νόμισμα σε ευρωπαϊκή χώρα;),δεν υπάρχουν τουαλέτες για το κοινό, ούτε χώροι που μπορείς να καπνίσεις και να φας (ίσως και η απαγόρευση να φας σε δημόσιο χώρο να έρχεται σε αντίθεση με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα), όταν προκύπτει ένα πρόβλημα δεν έχω ακούσει ποτέ να ζητάτε συγνώμη από το επιβατικό κοινό, τα εισιτήρια σας έχουν μόνο μία τιμή ανεξαιρέτως της διαδρομής (τώρα μάλιστα ποινικοποιήσετε και την δυνατότητα να δίνει ο πελάτης το εισιτήριο του στον επόμενο παρόλο που είναι σαφές πάνω στο εισιτήριο ότι πληρώνει την ώρα και όχι τη διαδρομή), είστε στημένοι και κόβετε πρόστιμα σε ανθρώπους που δεν μπήκαν τσάμπα από πρόθεση, αλλά από λάθος που θα μπορούσε να διορθωθεί αν τον αφήνατε μισό λεπτό να ανέβει να βγάλει καινούριο (πώς είναι δυνατόν να στήνεστε για πρόστιμα ΕΞΩ από τον συρμό και όταν ο πελάτης δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα το μέσο μεταφοράς;)

    Επίσης: Μη μας το παίζετε κουλτουριάρηδες βάζοντας συνέχεια το Χαμόγελο της Τσοκόντας που είμαι σίγουρος ότι μόνο αυτό γνωρίζετε από το έργο του Χατζιδάκι γιατί καρφώνεστε πόσο δήθεν καλλιεργημένοι είστε. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καν να βάλετε μουσική καθώς είναι ποιο δημοκρατικό για κάποιον που δεν θέλει να ακούσει το Χαμόγελο του Χατζιδάκι για χιλιοστή φορά ή παρεμβάλλεστε όταν ακούει την δική του μουσική με τα ακουστικά. Είναι εκνευριστικό.

    Προτείνω δε:
    Βγάλτε τις ηλίθιες διαφημίσεις από τούς χώρους του Μετρό. αρκετή διαφημιστική βλακεία και ανούσια προπαγάνδα έχουμε φάει από παντού. Γιατί πρέπει κάποιος ο οποίος δεν γουστάρει να βλέπει διαφημίσεις και να μην έχει έχει εικόνες από ζωγραφική, τέχνη , ή βίντεο αρτ. Με διαφημίσεις σαμπουάν θα προωθήσουμε κουλτούρα;

    Να μην μιλήσω για την αισθητική των σταθμών οι οποίοι είναι σαν τουαλέτες φαστφουντάδικων. Καλέστε νέους καλλιτέχνες ή νέους αρχιτέκτονες να διαμορφώσουν σε κάθε σταθμό ένα διαφορετικό μοναδικό στιλ. Καλέστε νεαρούς γκραφητάδες που θα γουστάρουν και δώστε χρώμα στην ανία που προκαλούν οι σταθμοί σας.

    Τέλος πάντων, τα παραπάνω προϋποθέτουν αν θα ήμασταν μία πλούσια χώρα και οι κυβερνώντες δεν κρατούσαν το δημόσιο χρήμα για λογαριασμό τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει βεβαία για την Ελλάδα, οπότε θα επιμείνω προς το παρόν στις πρώτες μου απαιτήσεις.

  • 27 Απριλίου 2010 στις 2:26 μ.μ.

    Yellow Kid,
    το παρών ιστολόγιο ΔΕΝ εκπροσωπεύει, ΔΕΝ λειτουργεί, ΔΕΝ ανανεώνεται, ΔΕΝ ανήκει σε κανέναν επίσιμο φορέα των ΜΜΜ Αθηνών.

    Είναι ένα ελεύθερο ιστολόγιο που δημιουργήθηκε από άτομο που ασχολείται με τα ΜΜΜ της Αθήνας και ουδεμία σχέση δεν έχει με τις εταιρείες λειτουργίας των ΜΜΜ ή με την κυβέρνηση.

    Τα παράπονα σας μπορείτε να τα στείλετε στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), στις επιμέρους εταιρείες λειτουργίας των ΜΜΜ (ΕΘΕΛ,ΗΛΠΑΠ,ΗΣΑΠ,ΜΕΤΡΟ,ΤΡΑΜ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αλλά και στο Υπουργείο Υποδομών.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget