Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Το πωλούν όπως είναι επιπλωμένο (με το αμαξοστάσιο των τραμ!)...

0 σχόλια
(...) Αναστάτωση επικρατεί στο Τραμ, λόγω της πρόβλεψης του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Ελληνικό περί ανάκλησης όλων των διοικητικών πράξεων, με τις οποίες παραχωρήθηκαν χώροι κι εγκαταστάσεις σε φορείς.


Στελέχη του Τραμ, το αμαξοστάσιο του οποίου βρίσκεται στο Ελληνικό, επισημαίνουν ότι τυχόν αποχώρηση και δημιουργία νέας βάσης θα κοστίσει τουλάχιστον 20-25 εκατ. ευρώ, ενώ υπογραμμίζουν την σπανιότητα μεγάλων ελεύθερων χώρων στην Αττική για την μετεγκατάσταση τέτοιων μεγεθών.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος εξηγούν ότι όλα τα σενάρια εξετάζονται, αφού έχει ζητηθεί από τους φορείς που βρίσκονται στο Ελληνικό (Τραμ, ΕΘΕΛ, ΥΠΑ) να παραδώσουν πλήρη αναφορά για το ζήτημα.

Επίσης, εξηγούν ότι η αποχώρηση του Τραμ από το Ελληνικό είναι μάλλον δύσκολη να επιτευχθεί και επισημαίνουν ότι ο «πράσινος» χαρακτήρας του συνάδει με το προφίλ του εγχειρήματος της ανάπλασης του πρώην αερολιμένα. Μάλιστα, τονίζουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αναμόρφωση της εν λόγω πολεοδομικής ζώνης.

Κάτι τέτοιο έχει, άλλωστε, προταθεί και από το Τραμ, μέσα από την χρήση συρμών με τεχνολογία σφονδύλου, δηλαδή αυτοκινούμενων τρένων που «κουρδίζονται», διανύουν αρκετά χιλιόμετρα και δεν χρειάζονται εναέρια ηλεκτροφόρο υποδομή.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος επισημαίνουν ότι όσοι φορείς παραμείνουν στο Ελληνικό θα κληθούν να πληρώσουν ενοίκιο, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς.

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών θεωρούν ότι θα μπορούσε να μεταβιβαστεί η έκταση του αμαξοστασίου στο Τραμ έναντι εύλογου αντιτίμου, προς αποφυγήν περιπετειών.

Και αυτό διότι το Τραμ έχει λάβει την έκταση με παραχώρηση από την πρώην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ), αλλά δεν έχει την κυριότητα του χώρου. Έτσι, εάν δεν αλλάξει αυτή η οικονομική σχέση, τότε όποιος επενδυτής πάρει το Ελληνικό, θα αποκτήσει ταυτόχρονα και τις εγκαταστάσεις του Τραμ!

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget