Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Παραδόθηκε ο 1ος συρμός 3ης γενιάς!

0 σχόλια
Γράφει ο Γιώργος Τσεκούρας στο Petraskandalou...


Οι νέοι συρμοί κατασκευάστηκαν από την Κορεατική εταιρεία HANWHA ROTEM και πριν λίγες μέρες έφθασε ο πρώτος συρμός στο λιμάνι του Πειραιά και κατόπιν μεταφέρθηκε στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια. Η εταιρεία λειτουργίας του μετρό δεν έχει ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια και πότε θα προστεθούν επίσημα στον στόλο της εταιρείας για να εκτελούν δρομολόγια. Η προσθήκη των νέων συρμών στον στόλο της ΑΜΕΛ θα βοηθήσει στην εκτέλεση των δρομολογίων ειδικά όταν θα προστεθούν στο δίκτυο και οι σταθμοί που αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό παράδοση.

Η συνολική παραγγελία περιλαμβάνει 17 συρμούς, οι οποίοι αποτελούνται από 6 βαγόνια με ενωμένο το εσωτερικό τους, έχουν μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και είναι πλήρως κλιματιζόμενοι, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, διαθέτουν όλες τις διευκολύνσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, διαθέτουν τις απαραίτητες προβλέψεις ώστε να είναι συμβατοί με όλες τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν μελλοντικά στις Γραμμές 2 & 3 του Μετρό της Αθήνας. Στην εξωτερική τους όψη μοιάζουν με τους συρμούς 2ης γενιάς που παρελήφθησαν το 2004 και τους οποίους κατασκεύασε η ίδια εταιρεία. Το συνολικό κόστος των συρμών ανέρχεται σε 155.000.000 ευρώ.


* φωτογραφία: Νικόλαος Σμπαρούνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget