Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

ΟΣΕ: Ανενεργές μπάρες στις διαβάσεις λόγω έλλειψης... λαδιού!

0 σχόλια
Του Φώτη Κουτσαμπάρη, "Μακεδονία"

Ανοιχτές μένουν εδώ και δεκαπέντε ημέρες οι τριπλές απαγορευτικές μπάρες διέλευσης στην ισόπεδη φυλασσόμενη διάβαση του ΟΣΕ στη Μενεμένη, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος για τους διερχόμενους οδηγούς και τους πεζούς.

Ο υδραυλικός μηχανισμός των μπάρων έχει χαλάσει, διότι έμεινε χωρίς λάδια! Το απίστευτο γεγονός φανερώνει την εικόνα της διάλυσης που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα ο ΟΣΕ, με κύριες αιτίες την εφεδρεία εργαζομένων που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού σε καίριες θέσεις, τη γραφειοκρατία των υπηρεσιών του οργανισμού, αλλά και την κωλυσιεργία κάποιων υπεύθυνων υπαλλήλων που αφήνουν στην τύχη τη λειτουργία των μηχανολογικών συστημάτων, προφανώς για να τονίσουν το ζήτημα της υποβάθμισης του σιδηρόδρομου.

Οι μπάρες στην ισόπεδη διάβαση στην οδό Αγίας Παρασκευής δεν κλείνουν, γιατί έμειναν από λάδια, έλλειψη που προκάλεσε ζημιά στον μηχανισμό. Οι φύλακες στην έλευση τρένου τρέχουν μέσα στις γραμμές και κουνώντας ένα κόκκινο σημαιάκι σταματούν τα αυτοκίνητα, για να μη διέλθουν. Κάποιοι αφηρημένοι οδηγοί πατούν με το αυτοκίνητο τις ράγες και αμέσως βάζουν όπισθεν για να αποφύγουν τη σύγκρουση.

Ο κίνδυνος είναι ορατός στην εν λόγω διάβαση, που είναι η πλέον πολυσύχναστη εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και η κυκλοφορία των οχημάτων και πεζών είναι αυξημένη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από εκεί διέρχονται και οι μαθητές του 2ου γυμνασίου και του 1ου λυκείου Μενεμένης. Η διάβαση χαρακτηριζόταν και προ της ζημιάς επικίνδυνη, για τον λόγο αυτόν διαθέτει τριπλές απαγορευτικές μπάρες.

Σύμφωνα με εργαζόμενους στον ΟΣΕ η αποκατάσταση της ζημιάς έχει εισέλθει σ’ έναν ατέρμονα κύκλο εξέτασης, έγκρισης δαπανών και απόφασης εργασιών.

Προβλήματα σημειώνονται και στη λειτουργία των αυτόματων μπάρων στη διάβαση του ΟΣΕ στην περιοχή «Πετρογκάζ» στην Ιωνία.

ΠΗΓΗ: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget