Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σκι στον Παρνασσό και σχολικές εκδρομές με... τρένο!

3 σχόλια
Σκι στον Παρνασσό και σχολικές εκδρομές με... τρένο, είναι οι νέες υπηρεσίες που λανσάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από φέτος, μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να διεκδικήσει μερίδιο από τις εγχώριες τουριστικές μετακινήσεις.

Ηδη, για το ερχόμενο τριήμερο της Αποκριάς έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει η λειτουργία του καινούριου snow-train, το οποίο θα συνδέει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Δυο πρωϊνά τρένα -ένα από τη Θεσσαλονίκη και ένα από την Αθήνα- θα μεταφέρουν τους επίδοξους σκιέρ στο σταθμό της Λιλαίας και στη συνέχεια από εκεί με πούλμαν του Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου Παρνασσού θα φτάνουν στα «λιφτ» της Φτερόλακκας. Το απόγευμα άλλα δυο τρένα θα κάνουν την αντίστροφη διαδρομή (προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση εξακολουθεί να δίνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα τουριστικά τρένα, όπως είναι αυτά του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα, του Πηλίου με το οποίο μπορούν να διοργανωθούν σχολικές εκδρομές και του Κατάκωλου που λειτουργεί σε συνεννόηση με τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, η εταιρία έχει ήδη πάρει από τις αρχές της χρονιάς άδεια τουριστικού γραφείου και λειτουργεί ήδη πρακτορεία στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και το Βόλο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει ελκυστικά ολοκληρωμένα πακέτα για σχολικές εκδρομές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το κύριο βάρος για φέτος θα δοθεί στην Θεσσαλονίκη. Ετσι, σύμφωνα με τον φετινό προγραμματισμό, τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας που ενδιαφέρονται, μπορούν να κλείσουν από τώρα ημερήσιες εκδρομές από την Θεσσαλονίκη για την Έδεσσα ή το Δίον και διήμερες ή τριήμερες αποδράσεις για τις περιοχές γύρω από τη
Φλώρινα (Νυμφαίο) ή το Νέστο.

Στην τιμή του πακέτου, η οποία αναπροσαρμόζεται συνεχώς προκειμένου να είναι η πιο οικονομική για τους μαθητές, περιλαμβάνεται εκτός της σιδηροδρομικής μεταφοράς, η μετακίνηση από και προς τους σταθμούς με λεωφορεία, η διαμονή και το φαγητό.
Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σχολικές εκδρομές σε οποιαδήποτε περιοχή του βασικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη θεσπίζει μαθητικό εισιτήριο αξίας 20 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει και την επιστροφή.

Εκτός όμως από την είσοδό της στις μαθητικές εκδρομές, η εταιρία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης προκειμένου να προχωρήσει και στη διοργάνωση εκδρομών για τα ΚΑΠΗ της πόλης.


ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ"

3 σχόλια:

  • 23 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:23 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί... Καθόλου...

  • 23 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:05 π.μ.

    Το snow train θα ήταν σωστό αν ξεκινούσε Νοέμβρη με Δεκέμβρη, όταν έχει κίνηση το χιονοδρομικό, τώρα το μήνα Μάρτιο μου φαίνεται ως ένα πολιτικό παινίδι τοπικού άρχοντα (μην ξεχνάμε πως δεν αργούν και οι εκλογές). Η οργάνωση σχολικών εκδρομών είναι σωστή κίνηση και σε καλή περίοδο. Εκτός απ' αυτά χρειάζεται άμεση επαναλειτουργία μέρους του μετρικού δικτύου, έστω του Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο που πηγαινοέρχονταν γεμάτα τα υπόθετα (τουλάχιστον όσες φορές είχα ταξιδέψει).

  • 24 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:24 π.μ.

    Συμφωνώ, Νίκο. Πάντως, τα δρομολόγια Ναυπλίου είχαν φαει μεγάλη προπαγάνδα περί άδειων βαγονιών και μόλις έγινε ατύχημα βρήκαν πρόφαση να τα διακόψουν. Αναβάθμιζαν 10 χρόνια τη γραμμή για να λειτουργήσει 4 μήνες. Η γελοιότητα στο μεγαλείο της. Και πως να ενημερωθεί ο κόσμος ότι μετά από 10 χρόνια ξαναλειτουργούσε το τρένο. Η ανταπόκριση με τον προαστιακό ήταν πολύ ελκυστική...

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget