Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΘΕΛ: Συνεχίζουμε αμείωτα τις πολιτικές που μας βούλιαξαν, γιατί μιας καθώς πρέπει εταιρεία δεν τις αλλάζει ποτέ!

0 σχόλια
Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας και περικοπής μισθών όλος ο ελληνικός λαός στερείται… Όλος; Όχι ακριβώς! Για τους ημέτερους κρίση δεν υπάρχει, ούτε περικοπές, ούτε λιτότητα!

Απόδειξη οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το tsantiri.gr από τη μισθοδοσία της ΕΘΕΛ και από την καρτέλα ενός οδηγού, ο οποίος εδώ και καιρό εκτελεί καθήκοντα σοφέρ του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας.


Ο εν λόγω οδηγός, που ως σοφέρ δεν οδηγεί λεωφορείο αλλά τη διευθυντική μερσεντές, όπως μπορείτε να δείτε έχει βασικό μισθό 1660 ευρώ, ο οποίος με τα επιδόματα φτάνει στα 2243 ευρώ βασικές αποδοχές. Το ποσό αυτό αυτομάτως διπλασιάζεται από υπερωρίες που κυμαίνονται από 2072 ευρώ (Μάιος 2010) έως και 2756 (Ιούνιος 2010). Αποτέλεσμα, οι συνολικές αποδοχές του σοφέρ να υπερβαίνουν τα 4.000 ευρώ και καμιά φορά να πλησιάζουν και τα 5.000 το μήνα!

Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να πληρώνονται τόσο καλά οι οδηγοί των διευθυντών, είμαστε οι τελευταίοι που θα μιλήσουμε για μειώσεις μισθών ή μισθούς πείνας! Απορούμε όμως, πώς είναι δυνατόν όταν η ΕΘΕΛ πάει κατά διαόλου (όπως λέει η κυβέρνηση) και ζητάνε από τους εργαζόμενους της εταιρείας να αποδεχθούν κουρέματα μισθών ώστε να «σωθεί» και να παραμείνει «δημόσια», την ίδια ακριβώς στιγμή για κάποιους να γίνονται τέτοιες προκλητικές εξαιρέσεις! Επίσης έχουμε μια απορία: από τον Δεκέμβριο του 2010, διορθώστε μας εάν κάνουμε λάθος, κόπηκαν ή όχι οι υπερωρίες των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ; Γιατί, εάν κόπηκαν, τότε πώς είναι δυνατόν ο σοφέρ του διευθύνοντα συμβούλου να λαμβάνει κανονικά και αυτόν τον μήνα υπερωρίες 2207 ευρώ;

Αυτά τα ολίγα είχαμε να πούμε, αναμένουμε απαντήσεις, εξηγήσεις, διαψεύσεις, ό,τι έχει ο καθένας υπεύθυνος να μας πει…


ΠΗΓΗ: Tsantiri.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Το περιστατικό αυτό είμαστε σίγουροι ότι είναι ένα από τα άπειρα(;) φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος που αποδεικνύουν περίτρανα και χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ΔΕΝ υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για αυτή τη χώρα... Γιατί ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, το σύστημα διαφθοράς που θα έπρεπε να έχει αδρανοποιηθεί (και απεγκατασταθεί), συνεχίζει αμείωτα την λειτουργία του, καταναλώνοντας πόρους από το σύστημα. Ναι, λοιπόν! ΚΑΙ αλλάζουμε ΚΑΙ βουλιάζουμε!

Μετά παραπονιόμαστε και εξοργιζόμαστε επειδή μας υποβάθμισε η Moody's... Εγώ δηλώνω δημόσια ότι αν ήμουν οικονομικός αναλυτής του όποιου οίκου αξιολόγησης, στην Ελλάδα θα έβαζα όχι Β- και βλακείες... ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ D! Default! Default γιατί δεν ιδρώνει το αυτί και η καρδούλα κανενός!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget