Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΑΜΕΛ: Άσκηση πυρόσβεσης στον σταθμό ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ

0 σχόλια
Άσκηση πυρόσβεσης, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, στις 1.30 ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό.


Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα πρώτα βαγόνια αμαξοστοιχίας του μετρό που βρισκόταν στην αποβάθρα, ενώ κάποια άτομα εγκλωβίστηκαν σε βαγόνι μέσα στη σήραγγα. Επίσης, κατά το σενάριο ο σταθμός του Μετρό είχε «πνιγεί» στους καπνούς, και οι επιβάτες είχαν πανικοβληθεί. Σε αυτές τις συνθήκες έγινε η επιχείρηση των Πυροσβεστών με τη συνδρομή και παρουσία προσωπικού του Μετρό, της Ελληνική Αστυνομίας κλπ.
Μετά την άσκηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους όσοι συμμετείχαν στην «άσκηση υψηλής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας» και σημείωσε ότι στόχος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να κυκλοφορεί ο κόσμος με ασφάλεια. «Αυτή είναι η υποχρέωση απέναντι στην Πολιτεία. Αυτή είναι η υποχρέωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Να εγγυώμεθα την ασφάλεια των πολιτών. Παντού. Στη ζωή τους, στην καθημερινότητά τους (αλλά ΟΧΙ στα μεγάλα αστικά κέντρα)», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, δήλωσε: «Ήταν μια ρεαλιστική άσκηση σ΄ ένα δύσκολο σταθμό και συμμετείχαν οι τοπικοί πυροσβεστικοί σταθμοί, οι οποίοι επεμβαίνουν και στην καθημερινότητα. Εάν τύχει ένα περιστατικό, οι ίδιοι πυροσβέστες θα κληθούν να παρέχουν υπηρεσίες. Το πυροσβεστικό προσωπικό συνεχώς εκπαιδεύεται και είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα χρειαστεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν θα μπορούσε να ταιριάξει περισσότερο η φράση "πλήρης σύγχυση προτεραιοτήτων" για το Υπουργείο (Ανεπαρκούς) Προστασίας του Πολίτη.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget