Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

ΟΑΣΑ: Απόφαση δημιουργίας λεωφορειολωρίδων αντίστροφης ροής στον Πειραιά

0 σχόλια
Την ίδρυση λεωφορειολωρίδων αντίστροφης ροής σε κεντρικά σημεία του Πειραιά αποφάσισε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Σύμφωνα με την απόφαση θα δημιουργηθούν ειδικές λωρίδες, όπως αυτές της οδού Πανεπιστημίου, όπου τα λεωφορεία θα κινούνται αντίστροφα σε σύγκριση με την υπόλοιπη ροή των οχημάτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει Το Βήμα, οι αποκλειστικές λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής θα δημιουργηθούν:

* Στην οδό Χατζηκυριακού, μεταξύ των οδών Κλεισόβης και Σαχτούρη, στην κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά.

* Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, ανάμεσα στις οδούς Βασ. Γεωργίου και Ακτής Μουτσοπούλου, στην κατεύθυνση προς την Ακτή Μουτσοπούλου.

* Στην οδό 2ας Μεραρχίας, μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ακτής Μιαούλη, στην κατεύθυνση προς Ακτή Μιαούλη.

* Στη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου, ανάμεσα στις οδούς Σαχτούρη και Βασ. Γεωργίου Α’, στην κατεύθυνση προς το Δημοτικό Θέατρο

* Στην οδό Βασ. Γεωργίου Α, μεταξύ της Ακτής Μιαούλη και της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην κατεύθυνση προς την οδό Γρ. Λαμπράκη.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τη διενέργεια σχετικής μελέτης από τον Oργανισμό.


ΠΗΓΗ: In.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Επιτέλους και μια σωστή απόφαση... Οι λεωφορειολωρίδες είναι ΙΣΩΣ η μόνη του είδους της που δεν παραβιάζεται για ευνόητους λόγους... Αν και από τον Έλληνα οδηγό, όλα να τα περιμένεις...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget