Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΓΑΙΑΟΣΕ: Πώληση των θυγατρικών για τα φωτοβολταϊκά

1 σχόλια
Στην πώληση των θυγατρικών της που δραστηριοποιούνται στα φωτοβολταϊκά προχωρά η ΓΑΙΑΟΣΕ, εταιρεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα για ιδιωτικοποίηση προωθεί τις θυγατρικές: Φωτοβολταϊκά Λάρισας, Φωτοβολταϊκά Καρδίτσας και Φωτοβολταϊκά Αττικής και Βοιωτίας, οι οποίες θα αναπτύξουν συνολικά 32 μεγαβάτ μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά.


Ήδη οι τρείς εταιρείες, έλαβαν από την ΡΑΕ άδειες για ανάπτυξη 9 μονάδων με ισχύ περίπου 20 μεγαβάτ. Οι άδειες αφορούν 1 μονάδα με ισχύ 1,99 μεγαβάτ στη Βοιωτία, 5 μονάδες με ισχύ περίπου 12 μεγαβάτ στην Καρδίτσα και 3 μονάδες με ισχύ περίπου 6 μεγαβάτ στη Λάρισα, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε ακίνητα της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ο σχεδιασμός της θυγατρικής του ΟΣΕ, προβλέπει τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη των μονάδων, μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου, έως και του 100% των εταιρειών που σύστησε ή πρόκειται να συστήσει. Στην ουσία δηλαδή η κρατική εταιρεία επιδιώκει να αποκομίσει έσοδα από την εισφορά της ακίνητης περιουσίας της στις εταιρείες εκμετάλλευσης φωτοβολταϊκών, την εγκατάσταση των οποίων θα χρηματοδοτήσει ο ιδιώτης επενδυτής.

Για την επιλογή επενδυτών, και του προσφορότερου τρόπου πώλησης, η εταιρεία με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου της 26 Οκτωβρίου, προσέλαβε ως σύμβουλο την Αttika Finance.
Η τελευταία αναλαμβάνει να αποτιμήσει τις 3 θυγατρικές φωτοβολταϊκών της ΓΑΙΑΟΣΕ και να υποβάλλει πρόταση για τον προσφορότερο τρόπο πώλησης των εταιρειών.

Η εκμετάλλευση των ακινήτων του ΟΣΕ για παραγωγή ηλεκτρισμού, αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο της εταιρείας. Ο λόγος είναι ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό γεωτεμαχίων, τα οποία είναι κατάλληλα για δημιουργία φωτοβολταϊκών μονάδων.
Με βάση τα στοιχεία μελέτης που ολοκλήρωσε πρόσφατα, από τα 100.000 στρέμματα γεωτεμαχίων που ελέγχει η εταιρεία, τα περίπου 5.000 είναι κατάλληλα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 252 μεγαβάτ και από αυτά τα 2.500 στρέμματα θεωρείται ότι μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα ωστόσο η εταιρεία ξεκινά την εγκατάσταση παρόμοιων μονάδων, μικρότερης όμως ισχύος, σε ακίνητα τα οποία ήδη χρησιμοποιεί ο ΟΣΕ, στο Θριάσιο και αλλού.

Τέλος να σημειωθεί ότι εκτός από τα φωτοβολταϊκά Λάρισας, η Φωτοβολταϊκά Καρδίτσας, υπέβαλε στη ΡΑΕ αιτήσεις για πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα και η Αττικής και Βοιωτίας αίτηση για ακόμη ένα στο Δήμο Αλιάρτου Βοιωτίας, με ισχύ 2 μεγαβάτ.

ΠΗΓΗ: Euro 2 day

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget