Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Κεραυνοί από το προσωπικό για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ΔΕΚΟ, αφού δεν αποτελεί ΝΠΔΔ

0 σχόλια
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό στην υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ΔΕΚΟ και ζητούν την απόσυρση της σχετικής απόφασης.

Όπως αναφέρουν, οι αποδοχές τους έχουν περικοπεί ήδη κατά μέσο όρο 37%, «ενώ με την εφαρμογή των προβλέψεων του νέου νόμου Ν.4024/2011 η περικοπή εκτοξεύεται περαιτέρω σε εξωπραγματικά ποσοστά».

«Αποτέλεσμα των παραπάνω σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία είναι ότι τα στελέχη της Εταιρείας αποχωρούν ή οδηγούνται στην έξοδο, η Αττικό Μετρό αποδυναμώνεται ταχύτατα και το οικοδόμημά της απειλείται με κατάρρευση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το σωματείο εργαζομένων σημειώνει ακόμη ότι σήμερα η Αττικό Μετρό καλείται να ξεκινήσει τις επεκτάσεις ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά και Καλαμαριά και του ΤΡΑΜ προς Πειραιά, «που θα φέρουν στην χώρα 1,1 δισ ευρώ, ανοίγοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας». Προειδοποιεί ωστόσο ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το έργο της.

«Το συμφέρον της Εθνικής οικονομίας, το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το συμφέρον της ίδιας της Αττικό Μετρό και των εργαζομένων της επιβάλλουν την ακύρωση της υπαγωγής μας σε καθεστώς ΔΕΚΟ, θα πρέπει η Πολιτεία να διαφυλάξει τις προϋποθέσεις που έθετε όταν ίδρυε την Αττικό Μετρό, ώστε αυτή να επιτελεί και στο μέλλον με επιτυχία το έργο της», καταλήγει η ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget