Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Υπεγράφη η σύμβαση με την SIEMENS, το 2013 η λειτουργία των νέων σταθμών

1 σχόλια

Σήμερα, μετά την πολιτική απεμπλοκή του θέματος, υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της εταιρείας SIEMENS Α.G., ύψους 41,5 εκ. ευρώ, για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης στις επεκτάσεις του Μετρό προς το Χαϊδάρι, Ανθούπολη και το Ελληνικό. Την Αττικό Μετρό Α.Ε. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος κος. Χρήστος Τσίτουρας, ενώ τον ανάδοχο του έργου εκπροσώπησε ο κ. Frank Gerken, υπεύθυνος για τα αντίστοιχα έργα της εταιρείας διεθνώς.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ κ. Μ. Βορίδη, του Υφυπουργού κ. Γ. Μαγκριώτη και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, κ. Ι. Οικονομίδη και κ. Αρ. Μπουρδάρα. Επίσης παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Αγ. Δημητρίου κα. Μ. Ανδρούτσου, Αλίμου κ. Θ. Ορφανός, Ηλιούπολης κ. Β. Βαλασόπουλος, Αργυρούπολης – Ελληνικού κ. Χ. Κορτζίδης, Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, Αιγάλεω κ. Χ. Καρδαράς και Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης, δηλαδή των περιοχών όπου θα λειτουργήσουν οι 7 νέοι σταθμοί του Μετρό. Τέλος, παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ΟΑΣΑ κ. Δ. Δημητρίου και ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ. Κ. Βασιλειάδης, τα μέλη της Διοίκησης της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρείας.

Με την ανάθεση αυτού του έργου επιλύεται η τελευταία εκκρεμότητα για την λειτουργία των 7 νέων σταθμών του Μετρό, των οποίων η υπόλοιπη κατασκευή έχει πλήρως ολοκληρωθεί.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συστήματος σηματοδότησης, τόσο τα δυτικά, όσο και τα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου θα αποκτήσουν σταδιακά εντός του 2013 συνολικά 7 σύγχρονους σταθμούς Mετρό: «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Περιστέρι», «Ανθούπολη» και «Αγ. Μαρίνα», ενώ παράλληλα 17 νέοι συρμοί τελευταίας τεχνολογίας θα υποστηρίξουν την ασφαλή και άνετη μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Με τη λειτουργία των 7 νέων σταθμών θα εξυπηρετούνται συνολικά 160.000 επιβάτες, ενώ παράλληλα αναμένεται μείωση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 30.000 περίπου ημερησίως, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες κυκλοφορίας στις περιοχές κυρίως των δήμων που προαναφέρθηκαν, αλλά και την ποιότητα του περιβάλλοντος, καθώς θα μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά 130 τόνους ημερησίως.

Με την λειτουργία των 7 νέων σταθμών, καθώς και της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά, η Αττική θα διαθέτει δίκτυο Μετρό (Γραμμές 2 & 3) συνολικού μήκους 68 χλμ με 47 σταθμούς (συμπεριλαμβανομένου και του επίγειου τμήματος προς το Αεροδρόμιο) και θα εξυπηρετεί συνολικά ημερησίως 1.060.000 επιβάτες.

Δείτε εδώ την παρουσίαση για το Σύστημα Σηματοδότησης.

ΠΗΓΗ: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Επίσης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ διαβεβαιώνει ότι οι σταθμοί θα λειτουργήσουν εντός του 2013.

1 σχόλια:

  • 24 Μαρτίου 2012 - 1:56 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Επιτελους! :) Τωρα θα μπορεσουν να προχωρησουν και οι περιταιρω επεκτασεις οπως αυτη απο Ανθουπολη προς Ιλιον, αλλα και σιγα σιγα και η κατασκευη της Γραμμης 4.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget