Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ιδέες για υπόγειο πάρκο σε πρώην υπόγειο σταθμό!

1 σχόλια
Πλήθος ξεχασμένων υπόγειων τούνελ και σιδηροδρομικών γραμμών περνούν κάτω από τη Νέα Υόρκη. Δυο νέοι επιστήμονες οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός «πράσινου υπόγειου καταφύγιου» σε ένα από αυτά, σύμφωνα με το econews.gr.


Πρόκειται για τον υπόγειο σταθμό «Delancey Underground» που βρίσκεται στην Ανατολική Πλευρά του Μανχάταν και το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα «καταπράσινο καταφύγιο». Ο σταθμός λειτουργούσε από το 1905 μέχρι το 1948 και καλύπτει σε έκταση τα 2/3 της Νέας Υόρκης. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένος και ανήκει στη Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών των ΗΠΑ.

Οι δυο επιστήμονες, ο αρχιτέκτονας James Ramsey και ο Dan Barasch, αντιπρόεδρος του δικτύου κοινωνικής καινοτομίας «PopTech», θέλουν να μετατρέψουν τον αναξιοποίητο υπόγειο χώρο σε ένα γιγάντιο πάρκο. Οι ίδιοι φαντάζονται το χώρο να μετατρέπεται σε ένα δημόσιο πάρκο με φωτισμό, πράσινο καινοτόμο σχεδιασμό και νέες τεχνολογίες.

Για την υλοποίηση του σχεδίου ο Ramsey ανέπτυξε μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αιχμαλωτίζει το φως και το μεταφέρει στον υπόγειο σταθμό με μικροσκοπικά καλώδια οπτικών ινών. Σχεδιάζεται επίσης η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνω από το τούνελ, που θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, φωτίζοντας το υπόγειο χωρίς να περνούν οι βλαβερές ακτίνες UV.

Η τεχνολογία που ανέπτυξε ο Ramsey μεταδίδει τα μήκη κύματος του φωτός στο τούνελ, γεγονός που καθιστά δυνατή τη φωτοσύνθεση και την ανάπτυξη χλωρίδας.

Οι νεαροί επιστήμονες ξεκίνησαν εκστρατεία για τη δημιουργία του πάρκου με στόχο τη συγκέντρωση 100.000 δολαρίων μέχρι τις 6 Απριλίου και ήδη κατάφεραν να ξεπεράσουν τον στόχο συγκεντρώνοντας 130.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: NewsKosmos.Com/tvxs.gr μέσω ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget