Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΣΤΑΣΥ: Τέλος η δικαστική διαμάχη για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά

0 σχόλια
Τέλος έλαβε η δικαστική διένεξη της κατασκευαστικής εταιρείας Θέμελη Α.Ε. με την πρώην ΤΡΑΜ Α.Ε. που κρατούσε «παγωμένο» το έργο της επέκτασης του ΤΡΑΜ στον Πειραιά. Το έργο βρισκόταν παγιδευμένο σε σωρεία ενστάσεων που είχαν κατατεθεί από την Θέμελη- που υπήρξε αρχικά η προσωρινή μειοδότρια του έργου- και άλλων τεχνικών ομίλων που το διεκδικούσαν.


Όπως επιβεβαιώνουν πηγές της Θέμελη στο Capital.gr, το Πρωτοδικείο δικαίωσε πριν από μερικές ημέρες την κατασκευαστική και συνεπώς ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού ύψους 127,6 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Η νέα γραμμή 5,4 χλμ θα συνδέει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον Πειραιά και αναμένεται να ενισχύσει την επιβατική κίνηση του μέσου σταθερής τροχιάς κατά 25.000 άτομα.

Ωστόσο, η υπογραφή της σύμβασης του έργου εκτιμάται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα, ενώ θα πρέπει να περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού συνεδρίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία.


Του Δημ. Δελεβέγκου

Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget