Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΕΤΑ: Ηλεκτρονική ενημέρωση για την κυκλοφορική συμφόρηση στη Θεσσαλονίκη

0 σχόλια
Ένα επαναστατικό πρόγραμμα ελέγχου της κυκλοφορίας και της πληροφόρησης των πολιτών μέσω του internet και μέσω sms προωθείται και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα πιθανότατα το Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά πανελλαδικά..Έτσι όλες τις ώρες της ημέρας ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει ακριβείς πληροφορίες για τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει στην πόλη και να κάνει του μέρα του ευκολότερη και πιο… πράσινη.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του προγράμματος θα εκτιμά την κίνηση σε συγκεκριμένες διαδρομές για το επόμενο 15λεπτο ενώ θα μπορεί να προβλέψει την κινητικότητα τις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της ερευνητικής δουλειάς του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το οποίο, δημιουργείται ένα συνολικό σύστημα βιώσιμης κινητικότητας, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός “έξυπνου” κέντρου ελέγχου της κυκλοφορίας και της πληροφόρησης των πολιτών μέσω του internet, μέσω μηνυμάτων sms και, σε επόμενη φάση, και μέσω navigators.

Πέραν των βέλτιστων διαδρομών από πλευράς κυκλοφοριακού φόρτου, θα δίνονται συνιστώμενες ώρες μετακίνησης αλλά και το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας διαδρομής.

Το πρόγραμμα θα βασίζεται στο σύστημα σηματοδότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην πλήρη εφαρμογή του θα μπορεί να δώσει πολλαπλές εναλλακτικές μετακίνησης στον πολίτη
.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget