Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η αλήθεια για τα νέα εισιτήρια...

0 σχόλια
Και του χρόνου θα μιλάνε πάλι για ελλείμματα!

Το εισιτήριο είχε 1 € και το κράτος υποτίθεται ότι επιδοτούσε το 70%, δηλαδή έδινε 2,3€.

Άρα, ολόκληρο το εισιτήριο είχε 3,30€. (απλή μέθοδος των τριών)

1,00€ ► 30% (η συμμετοχή του επιβάτη στο εισιτήριο)
2,30€ ► 70% (επιδότηση-συμμετοχή του κράτους στο εισιτήριο που ποτέ δεν έδινε στη πραγματικότητα)
3,30€ ► 100% (η τελική τιμή του εισιτήριου)

Τώρα το εισιτήριο θα έχει 1,20 και 1,40. Μέσο όρο βάζω 1,30€ και το κράτος θα μειώσει την επιδότηση στο 40%, δηλαδή 0,86 €. Άρα η νέα τιμή του εισιτήριου θα είναι 2,16.

1,30€ ► 60% (η συμμετοχή του επιβάτη στο εισιτήριό)
0,86€ ► 40% (επιδότηση - συμμετοχή του κράτους στο εισιτήριό)
2,16€ ► 100% (η τελική τιμή του νέου εισιτηρίου)

Συμπέρασμα: ο επιβάτης θα πληρώνει περισσότερο, νομίζοντας έτσι ότι τα έσοδα στις εταιρίες συγκοινωνιών θα είναι και αυτά περισσότερα.

Στη πραγματικότητα όμως, τα έσοδα των εταιριών από τα εισιτήρια θα είναι λιγότερα κατά 3,30 - 2,16=1,14€ ανά εισιτήριο.

Χώρια τη μικρότερη επιβατική κίνηση που θα δημιουργηθεί και τη μεγαλύτερη παραβατικότητα εξαιτίας της αύξησης αυτής και των μειωμένων γραμμών και δρομολογίων.

ΠΗΓΗ: blog των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ (e-mail αναγνώστη)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget