Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΟΑΣΑ: Μεταβολές δρομολογίων την περίοδο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών (+Σχόλιο για τις εκλογές)

0 σχόλια

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι, λόγω των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

Στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) τις Παρασκευές 5.11.2010 και 12.11.2010 και τις Δευτέρες 8.11.2010 και 15.11.2010 τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) τις Δευτέρες 8.11.2010 και 15.11.2010 αλλά και τη Παρασκευή 12.11.2010, τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Στο Τραμ, τα Σάββατα 6.11.2010 και 13.11.2010 και τις Κυριακές 7.11.2010 και 14.11.2010, το προγραμμα δρομολόγησης θα είναι ανά 25’ λεπτά ενώ τις Δευτέρες 8.11.2010 και 15.11.2010 θα είναι ανά 20’ λεπτά.

Ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το μετρό (ΑΜΕΛ) θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ισχύοντα προγράμματα δρομολόγησης.

ΠΗΓΗ: ΟΑΣΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Μην παρατάτε το δικαίωμα του εκλέγειν σας! Η αποχή, το λευκό και το άκυρο είναι ανώριμη αντίδραση! Διαβάστε το ανυπόγραφο φυλλάδιο που κυκλοφορεί εδώ και μέρες στο διαδίκτυο με τίτλο "Οχι στην αποχή της αποχής" κάνοντας κλικ εδώ.

Αν δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με τιτλο "Help Me Vote", όπου απαντώντας σε 30 ερωτήσεις, σας προτείνει το ίδιο τι να ψηφίσετε, ανάλογα με το σχεδιάγραμμα 4 τεταρτημορίων που θα σας εξάγει, κατατάσσωντας σας κάπου ανάμεσα σε 2 άξονες με άκρα τα "Προοδευτικός", "Συντηρητικός", "Αριστερός", "Δεξιός". (Μετά την απάντηση των ερωτήσεων δεν χρειάζεται να απαντήσετε στις ερωτήσεις φύλου, ηλικίας, κτλ, απλά πατήστε "Αποτέλεσμα" στην πάνω καρτέλα! Μετά την πρόταση ψηφίσματος, πατήστε "Περαιτέρω Ανάλυση" στα δεξιά σας για το δικό σας γράφημα!)

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα Help Me Vote!

Ορισμοί όρων για μερικές ερωτήσεις...:

Κοινωφελή εργασία: Η εργασία άνευ αποδοχών/χωρίς πληρωμή, κυρίως υπέρ του δημοσίου, που αντικαθιστά την φυλάκιση, συνήθως για μικρότερης σοβαρότητας αδικήματα.

Αστυνομική καταστολή: Η χρήση της αστυνομικής δύναμης για την διάλυση καταστάσεων.

Ευέλικτη εργασία: Ολιγόωρη απασχόληση, με μικρό μισθό, χωρίς ασφάλιση.

Δημογραφικό πρόβλημα: Το πρόβλημα της "γήρανσης" του έθνους, του ημεδαπού πληθυσμού μιας χώρας, λόγω έλλειψης γεννήσεων των ημεδαπών.

Μετανάστες πρώτης γενιάς: Όταν ένας άνθρωπος μεταναστεύει σε μια χώρα, αποκαλείται μετανάστης πρώτης γενιάς. Τα παιδιά του που θα γεννηθούν και θα μείνουν σε αυτή τη χώρα καλούνται μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Πολυπολιτισμικότητα: Η ύπαρξη πολλών εθνών και πολιτισμών από όλο τον πλανήτη μέσα σε μια χώρα, που συνήθως επιτυγχάνεται με την ενθάρρυνση μεταναστευτικών ρευμάτων προς αυτή τη χώρα από όλες τις ηπείρους και τις χώρες του πλανήτη.

Κοινωνικές υπηρεσίες: Υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος σε όλους τους πολίτες και το κόστος καλύπτεται από τους ίδιους τους πολίτες εμμέσως, μέσω των φόρων.

Ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες: Άτομα που χρειάζονται βοήθεια, όπως άνεργοι και ΑμΕΑ.

ΑμΕΑ: Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όπως τυφλοί, κουφοί, ανάπηροι, κτλ.

Άλλες αναπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ: Αμερική, Ιαπωνία, κτλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget