Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ηλεκτροκίνητος σιδηρόδρομος με μηδενικούς ρύπους!

2 σχόλια

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία μας δείχνει έμπρακτα την αγάπη της προς την οικολογία και τον σιδηρόδρομο. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να συνδυαστούν αυτες οι έννοιες από την Deutsche Bahn (ο ΟΣΕ της Γερμανίας - καμία σχέση με τον δικό μας).


Σήμα κατατεθέν της Deutsche Bahn είναι τα φουτουρίστικα ηλεκτροκίνητα τρένα InterCity Express (ICE) τα οποία αναπτύσσουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χλμ/ωρα.


Από τα τέλη του 2009, η εταιρεία δρομολογεί ηλεκτροκίνητα τρένα, με το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο απαιτούν να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), δηλαδή φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά και αιολικά πάρκα, τα οποία παρέχουν "οικολογικό ρεύμα" για ένα χρονικό διάστημα τους ηλεκτρικούς υποσταθμούς από τους οποίους τροφοδοτείται το σύστημα ηλεκτροκίνησης κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου.

Έως τώρα, τα οικολογικά δρομολόγια αφορούν κατά συντριπτική πλειοψηφεία τις εμπορευματικές μεταφορές και είναι σχετικά περιορισμένα, αλλά η εταιρεία ελπίζει ότι με τα κέρδη από αυτά τα ταξίδια, θα μπορέσει να επενδύσει σύντομα σε κατασκευή περισσότερων εγκαταστάσεων ΑΠΕ από τις οποίες θα τροφοδοτείται το δίκτυο.

Παρακάτω, μπορείτε να συγκρίνετε την απαιτούμενη ενέργεια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την τοξικότητα που προκαλεί στον άνθρωπο ένα ταξίδι με τρένο, με αυτοκίνητο και με αεροπλάνο (κάντε κλίκ για μέγενθυση).

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget