Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΣΤΑΣΥ: Δοκιμές στην τηλεματική της γραμμής 1, μέσα στο καλοκαίρι η λειτουργία

0 σχόλια
Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του συστήματος στους σταθμούς, μπερδεύοντας τους επιβάτες για το κατά πόσο ισχύουν οι χρόνοι που αναγράφονται στους πίνακες
Στους επόμενους 2 μήνες θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα τηλεματικής στο δίκτυο του ΗΣΑΠ.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ (εταιρεία ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που διαχειρίζεται πλέον το δίκτυο μετρό και ΗΣΑΠ στην Αθήνα), το σύστημα βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία σε σταθμούς του ηλεκτρικού.

Ειδικότερα, έχει εγκατασταθεί σύστημα ATS (σύστημα παρακολούθησης και ρύθμισης κυκλοφορίας των συρμών), στο οποίο περιλαμβάνεται και σύστημα πινάκων πληροφόρησης του επιβατικού κοινού για τους χρόνους άφιξης των συρμών στην αποβάθρα και στον τελικό προορισμό.

Με απλά λόγια, με το σύστημα τηλεματικής, οι επιβάτες θα γνωρίζουν από τις ενδείξεις στους πίνακες που έχουν στηθεί σε ψηλά και ευδιάκριτα σημεία των αποβαθρών το χρόνο άφιξης του επόμενου συρμού προς τον αντίστοιχο προορισμό, κάτι αντίστοιχο με το σύστημα που υπάρχει στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.

Οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ και πολλές φορές επικρατεί προσωρινή σύγχυση ανάμεσα στους επιβάτες, οι οποίο δε γνωρίζουν αν οι χρόνοι που αναγράφονται αναφέρονται στην πραγματικότητα ή είναι μέρος της δοκιμαστικής λειτουργίας.

Το έργο της τηλεματικής εντάσσεται στο μεγάλο έργο αναβάθμισης του δικτύου του ΗΣΑΠ, που πλέον έχει περάσει μαζί με το Μετρό υπό την αιγίδα της ΣΤΑΣΥ, θυγατρικής του ΟΑΣΑ για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα (Μετρό-ΗΣΑΠ και Τραμ).


ΠΗΓΗ: www.osybusdrivers.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget