Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

ΗΣΑΠ: "Κοινωνικοπολιτικές" εξέλιξεις για τους σταθμούς ΙΛΙΣΣΟΣ, ΨΑΛΙΔΙ

2 σχόλια

ΙΛΙΣΣΟΣ:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μοσχάτου, το κυριάρχο θέμα της συνεδρίασης ήταν η κατασκευή του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ μεταξύ Μοσχάτου και Καλλιθέας, στην περιοχή της Εκκλησίας των Ταξιαρχών.

Ο Δήμαρχος της πόλης, ανέφερε ότι δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της κατασκευής του σταθμού, ενώ τόνισε ότι περισσότερο κακό παρά καλό θα έκανε στο Μοσχάτο. Από την άλλη, είπε ότι το σημερινό "όχι" δεν είναι οριστικό, ζήτησε να συνεχιστεί η διαβούλευση και αν κρίνει ότι υπάρχει αναγκαιότητα κατασκευής και οι προϋποθέσεις αυτή να έχει θετική επίδραση στο Μοσχάτο, θα αλλάξει την γνώμη του.

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης , στην τοποθέτησή του για το θέμα ανέφερε ότι ο σταθμός είναι απαραίτητος για το Μοσχάτο και κυρίως για την βόρεια περιοχή της πόλης η οποία, όπως είπε, είναι υποβαθμισμένη. Τόνισε ότι υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικές και μηχανικών που γνωμοδοτούν θετικά για το έργο.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή - Νέα Εποχή", εκδήλωσε την πρόθεση του να διοργανώσει λαϊκές συνελεύσεις για το θέμα, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες Εν Δράσει" δεν φάνηκε αρνητικός στην πρόταση του ΗΣΑΠ για την κατασκευή του σταθμού, τόνισε όμως ότι πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αξιοπιστία των μελετών από πλευράς ΗΣΑΠ.

Η οργάνωση νεολαίας Μοσχάτου σχολίασε θετικά το έργο, ενώ την άποψη αυτή φαίνεται να ενστερνίζονται και οι περισσότεροι κάτοικοι.

ΨΑΛΙΔΙ:

Παράλληλα, αντιδράσεις έχουν πυροδοτηθεί και για τον σταθμό ΨΑΛΙΔΙ, καθώς κάτοικοι της περιοχής πλησίον του μελλοντικού σταθμού,υποστηρίζουν πως η αναγκαιότητα του είναι αμφίβολη, ενώ "ανησυχούν" για την επίπτωση στην αισθητική της συνοικίας τους. Πάντως, το δημαρχείο του Αμαρουσίου ΔΕΝ έχει ασχοληθεί ακόμη με το θέμα.

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget