Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Στον εισαγγελέα προσφεύγει ο Δήμος Μεταμόρφωσης για τον Προαστιακό Σταθμό

1 σχόλια

Από την Τοπική Εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ:

“Αφού δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και ενάμιση χρόνο, θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα”. Αυτά τα λόγια ανήκουν στο Δήμαρχο μεταμόρφωσης, κ. Δημήτρη Τζίτζιφα, απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, κάνοντας αναφορά στο μείζον θέμα της μη έναρξης της λειτουργίας του προαστιακού Σταθμού της περιοχής.

Αναφερόμενος εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι θα στείλει το φάκελο της υπόθεσης “Προαστιακός Σταθμός Μεταμόρφωσης” στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί για το τι έχει γίνει και εδώ και ενάμιση χρόνο που έχει κατασκευαστεί ο σταθμός δεν έχει τεθεί σε λειτουργία και διένειμε στην αίθουσα τις σχετικές επιστολές που έστειλε σε πολεοδομία και ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ (δημοσιεύουμε παρακάτω). Με τη θέση του Δημάρχου συμφώνησαν και οι υπόλοιπες Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία συντονιστική επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με το αν θα πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις και, αν ναι, τι είδους θα είναι αυτές. Αξίζει να σημειώσουμε με μία κουβέντα του ανεξαρτητοποιημένου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Καψαλού: “Δήμαρχε, πώς ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν;” Ο κ. Τζίτζιφας ξέσπασε λέγοντας; “Έχω φιλήσει κατουρημένες ποδιές 5 χρόνια τώρα για τον προαστιακό. Ακόμα και ο Νομάρχης είπε στην Διευθύντρια της Πολεοδομίας να δει το θέμα από την κοινωνική του διάσταση και να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας. Αυτή δεν το έκανε. Τι μπορούμε να κάνουμε από εκεί και πέρα;”

• Πρώτη επιστολή

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην Πολεοδομία Βόρειου Τομέα, στον Περισσό, υπόψη της Διευθύντριας, κας Αικατερίνης Μαργαρίτου. Στην επιστολή σημειώνει: “Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει τόσο κατ΄ ιδίαν όσο και στα γραφεία της Νομαρχίας Αθηνών, προκειμένου να λειτουργήσει ο Σταθμός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Η θέση σας ήταν να εκδοθεί Πολεοδομική άδεια, θέση την οποία σεβάστηκα εγώ ως Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, όμως στην πορεία του θέματος προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που έχω από τους υπεύθυνους της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. Πρώτον: Γιατί, αφού σας έχουν κοινοποιήσει από την ΕΡΓΟΣΕ την Γενική περιβαλλοντική Μελέτη όλου του έργου Σταυρού - Ελευσίνας που περιλαμβάνει και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, τμήμα Μεταμόρφωσης και έως Λ. Κηφισίας έτος 1992, (Ν. 2338/14-09-1995 ΦΕΚ 202), δεν λαμβάνεται υπόψη, με αποτέλεσμα την κωλυσιεργία λειτουργίας του Προαστιακού Σταθμού; Δεύτερον: Γιατί από την αρχή δε ζητήσατε την υπάρχουσα Περιβαλλοντική μελέτη η οποία καλύπτει καθ΄ ολοκληρίαν την περιοχή της Μεταμόρφωσης, αλλά κάθε τόσο ζητούνται να προσκομισθούν και νέα στοιχεία, όπως πληροφορούμε και σήμερα, δε σας καλύπτει η πιο πάνω περιβαλλοντική μελέτη αλλά ζητείται νέα από την αρχή. Τα ερωτηματικά αυτά στις μέχρι σήμερον τοποθετήσεις σας δημιουργούν εντύπωση ότι δεν επιθυμείτε την λειτουργία του Σταθμού αυτού με όλες τις εις βάρος του Δήμου μας επιπτώσεις, όπως εμπορική ανάπτυξη, κυκλοφοριακή ελάφρυνση του Δήμου μας, εξυπηρέτηση 30.000 περίπου εργαζόμενων στο ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ της περιοχής μας, τέλος εξυπηρέτηση των δημοτών μας και όχι μόνο. Επειδή έχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα υπομονής μας με το θέμα αυτό, επειδή οι διαμαρτυρίες είναι πολλές σε βάρος μας παρά το γεγονός ότι ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα αυτό, σας καλούμε όπως λύσετε το θέμα αυτό, αφού πρόκειται για έργο κοινωφελές και όχι ιδιωτικό, αλλιώς δεν μένει παρά η αναφορά μας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ώστε με την πείρα που διαθέτει να βρει τους υπεύθυνους της καθυστέρησης αυτής πέραν της χρηματικής ικανοποίησης του Δήμου μας λόγω ηθικής βλάβης από τη μέχρις σήμερον σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών μας ενεργειών όλων των εμπλεκομένων.”

• Δεύτερη επιστολή

Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, κ. Γεώργιο Νέλα, απευθυνόταν η δεύτερη επιστολή, η οποία ανέφερε: “Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο σταθμός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη Μεταμόρφωση έχει παραδοθεί από τον εργολάβο εδώ και ενάμιση χρόνο και ακόμη και σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, με όλες τις επιπτώσεις σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής μας. Εχθές 09/03/2010, παρακολουθώντας τις ειδήσεις από την τηλεόραση, άκουσα με έκπληξη ότι τρεις νέοι σταθμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου θα δοθούν σε λειτουργία και δη στην εξυπηρέτηση των δημοτών των Δήμων Αγίων Αναργύρων, Ταύρου και ΣΚΑ Αχαρνών, σταθμοί που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται μετά το σταθμό της Μεταμόρφωσης. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν αυτοί οι σταθμοί κατασκευάστηκαν με Πολεοδομικές άδειες ως ζητείται για το σταθμό της Μεταμόρφωσης ή και αυτοί θα λειτουργήσουν χωρίς την έκδοση Πολεοδομικής άδειας; Αν, λοιπόν, έχουν εκδοθεί άδειες από τα Πολεοδομικά Γραφεία της περιοχής, πως εκεί εκδόθηκαν και όχι στη Μεταμόρφωση; Αν πάλι είναι χωρίς άδεια πως θα τεθούν σε λειτουργία αυτοί οι σταθμοί και δεν θα λειτουργήσει ο σταθμός της Μεταμόρφωσης; Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τις συνεχείς καθυστερήσεις και τις δικαιολογίες τόσο των υπευθύνων της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ όσο και των υπευθύνων του Πολεοδομικού Γραφείου Βόρειου Τομέα (Περισσός). Επειδή η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, θα παρακαλούσα να μην τεθούν σε λειτουργία οι άλλοι τρεις σταθμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ως προφανώς ανακοινώθηκε από την εταιρεία σας, με δελτίο τύπου, τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Σε περίπτωση μη ταυτόχρονης λειτουργίας όλων των σταθμών, συμπεριλαμβανομένου και του σταθμού Μεταμόρφωσης, ο Δήμος μας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, για τυχόν ευθύνες από τις παραλείψεις σε βάρος μας εκ μέρους των αρμοδίων της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ και τις διακρίσεις υπέρ τρίτων.”

1 σχόλια:

  • 28 Μαρτίου 2010 στις 12:05 μ.μ.

    Εύγε στο Δήμο Μεταμόρφωσης! Χλεύη στο Υπουργείο Υποδομών! Όμως, δυστυχώς η χλεύη πρέπει να επεκταθεί και σε κάποιους άλλοτε λαλίστατους που για το θέμα αυτό έχουν πάθει γλωσσοδέτη, μήνες τώρα, αν και έχουν προ(σ)κληθεί να πάρουν θέση. Για την ομάδα ΕΠΙΒΑΤη ο λόγος, που έχουν αποκλείσει και την ιστοσελίδα του από την αποστολή σχολίων κλπ. Κρίμα ... αυτό μόνο προς το παρόν. ΠΡΟΑΣΤΕΙΑΤΡΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget