Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ: Επαναφορά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου

0 σχόλια
Μια ώρα πίσω πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών από τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα. Συγκριμένα στις 04.00 το πρωί τα ρολόγια πρέπει να δείχνουν 03.00.

Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Νεοζηλανδό εντομολόγου Ντέιβιντ Χάντσον, που πρότεινε την καλοκαιρινή ώρα το 1895. Σημειώνεται πως το μέτρο εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ένωσης με κοινοτική οδηγία. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να λείπουν και οι αντίπαλοι της αλλαγής ώρας. Στη Γαλλία, η οποία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που υιοθέτησε αυτό το σύστημα, από το 1976 δραστηριοποιείται η «Ένωση κατά της αλλαγής της ώρας», τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν πως διαταράσσεται ο βιολογικός ρυθμός παιδιών και ηλικιωμένων, καθώς και πως προκαλούνται περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα Online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget