Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Συμβάν στην Μεταμόρφωση

0 σχόλια
Τον ξέχασαν και τον κλείδωσαν στο σταθμό του Προαστιακού!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 07:04

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό.

Ακόμη ένα τραγελαφικό περιστατικό- μετά τη χθεσινή «ομηρία» στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης- σημειώθηκε στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Ένας άνδρας-επιβάτης περίμενε υπομονετικά το συρμό του Προαστιακού. Το χθεσινό δρομολόγιο όμως -από τη Μαγούλα στη Μεταμόρφωση- είχε καθυστέρηση 50 λεπτών και όταν ο συρμός έφτασε στον σταθμό, ο άτυχος άντρας συνειδητοποίησε ότι ο υπάλληλος είχε σχολάσει και τον είχε κλειδώσει μέσα.

Σε πλήρη σύγχυση κάλεσε, από το κινητό του τηλέφωνο, την Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει, αλλά τελικά τον «απελευθέρωσαν» δύο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τυχαία περνούσαν από το σημείο.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα Online


Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Ύστερα από ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με επιβάτη του Προαστιακού, ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο Σ. Σταθμό της Μεταμόρφωσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίζει τα εξής:

Κατά τη χθεσινή ημέρα Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2010, το τελευταίο δρομολόγιο στο τμήμα Τρίπολη - Κόρινθος (αμαξοστοιχία 1425), παρουσίασε καθυστέρηση στην άφιξή του, με άμεση συνέπεια την αντίστοιχη καθυστέρηση στο ανταποκρινόμενο δρομολόγιο Κιάτο – Πειραιάς. Εκτάκτως, λοιπόν, και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου, για την εξυπηρέτηση των επιβατών του τελευταίου Προαστιακού δρομολογίου από Κιάτο προς Πειραιά οι οποίοι θα επιθυμούσαν να μετακινηθούν προς το Αεροδρόμιο, δρομολογήθηκε ειδική αμαξοστοιχία από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία αναχώρησε από τα Άνω Λιόσια στις 0:40.

Οι Σ. Σταθμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου φυλάσσονται τη νύχτα από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security) και για λόγους ασφαλείας, οι είσοδοι/ έξοδοί τους κλείνουν μετά το πέρας των δρομολογίων. Ο Σ. Σταθμός της Μεταμόρφωσης, ως γνωστόν, βρίσκεται επί της Αττικής Οδού, με ανεξάρτητες εισόδους σε γέφυρες υπεράνω της Αττικής Οδού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μία είσοδος / έξοδος παρέμεινε ανοικτή, με επιτήρηση του προσωπικού ασφαλείας. Ο έκτακτος συρμός από Άνω Λιόσια προς Αεροδρόμιο έφθασε στη Μεταμόρφωση στις 0:45, όπου και αποβιβάσθηκε ο συγκεκριμένος επιβάτης, ο οποίος στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την κλειστή έξοδο του σταθμού. Σχεδόν αμέσως έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του Κέντρου Κυκλοφορίας μέσα από τις κάμερες του Σταθμού και γι’ αυτό το λόγο κινητοποιήθηκε το προσωπικό φύλαξης προκειμένου να προσέλθει στο σημείο και να βοηθήσει τον επιβάτη. Εκείνος όμως είχε ήδη εξέλθει από (κατασκευαστικό) άνοιγμα πλησίον της κλειστής εξόδου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία του συγκεκριμένου επιβάτη, ενώ παράλληλα ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως, σε ανάλογα περιστατικά μπορεί να απευθύνεται στο προσωπικό φύλαξης του εκάστοτε Σταθμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget