Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΣΥ: Οι οδηγοί ζητούν μείωση εισιτηρίων στα ΜΜΜ της ΟΣΥ και προτείνουν να πωλούν εισιτήρια εντός οχήματος

3 σχόλια
Μερίδα εργαζομένων στην ΕΘΕΛ και τα ΗΛΠΑΠ προτείνει την πώληση εισιτηρίων από τους οδηγούς, λαμβάνοντας ως αποζημίωση το 30% του αντιτίμου.


Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι θα παταχθεί η «γάγγραινα» της λαθρεπιβίβασης, η οποία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αγγίζει ως και το 40%.
(...) Τα διαφυγόντα έσοδα του ΟΑΣΑ υπολογίζεται ετησίως ότι ξεπερνούν τα 50.000.000.

Ανά κατηγορία, περίπου 34.000.000 προέρχονται από τους «κλασικούς» λαθρεπιβάτες, 12.000.000 ευρώ από πλαστά εισιτήρια (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και 4.000.000 από το κίνημα των «Ρομπέν των εισιτηρίων» (αυτούς που δίνουν το εισιτήριό τους στον επόμενο επιβάτη).

Ενώ θα περίμενε κανείς να ενταθούν και να καταστούν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ), τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, η ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας) κατάφερε να εισπράξει πέρυσι από πρόστιμα μόλις 2.000.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται αμελητέο σε σχέση με την κατακόρυφη αύξηση των λαθρεπιβατών! Το 2009 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 1.410.000 και το 2008 1.560.000.

Ο λόγος γίνεται για το καλύτερο μέσο μεταφοράς, το οποίο διαθέτει σχετικά ελεγχόμενο σύστημα εισόδου και εξόδου από τις αποβάθρες, διακινώντας ετησίως περισσότερους από 190.000.000 επιβάτες.

Πάντως, οι «προοδευτικές» προτάσεις των οδηγών σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ δεν σταματούν στη διάθεση και την είσπραξη των εισιτηρίων.

Επειδή τα μέσα οδικής τροχιάς θεωρούνται πιο "λαϊκά" από το μετρό και το τραμ, μερίδα οδηγών ζητά μείωση του εισιτηρίου, το οποίο ανέρχεται σήμερα στα 1,4 ευρώ, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πέραν των ανωτέρω, τόσο στην ΕΘΕΛ όσο και στα ΗΛΠΑΠ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε «καθεστώς πολέμου», προειδοποιώντας για νέες κινητοποιήσεις, μόλις λάβουν τα πρώτα ειδοποιητήρια για την εργασιακή εφεδρεία.

Στο σημείο αυτό βρίσκουν συμμάχους και τις διοικήσεις των φορέων τους, οι οποίες παραδέχονται ότι η μετατροπή εργαζομένων σε εφέδρους, ύστερα από το κύμα των μετατάξεων, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο συγκοινωνιακό έργο, τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και συχνότητας δρομολογίων.


ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr μεσω ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ

3 σχόλια:

  • 16 Νοεμβρίου 2011 στις 9:27 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Πάντως για αυξήσεις εισιτηρίων να ετοιμάζεστε:

    Από το in.gr, 14/11/2011

    "[...]Στις μεταφορές, προβλέπεται αύξηση των εισιτηρίων του ΟΟΣΑ (προφανώς εννοεί ΟΑΣΑ) κατά 25% ώς το τέλος του α΄τριμήνου 2013[...]"

    Και στο μεταξύ οι ελεγκτές έχουν εξαφανιστεί τελείως...

  • 18 Νοεμβρίου 2011 στις 5:31 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    "Μερίδα εργαζομένων στην ΕΘΕΛ και τα ΗΛΠΑΠ προτείνει την πώληση εισιτηρίων από τους οδηγούς, λαμβάνοντας ως αποζημίωση το 30% του αντιτίμου".
    Για να καταλάβω.. Π.χ. σε ένα δρομολόγιο Σύνταγμα-Πειραιάς που μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει 100 άτομα(παράδειγμα), ο οδηγός θα βγάζει 1,20*100*30% δηλαδή 36 ευρώ. Σε 1 μόνο δρομολόγιο 45 λεπτών. Συν τον μισθό του. Θα παραιτηθούν οι βουλευτές και θα αυτοδιοριστούν οδηγοί λεφορείων!!! ΧΑΧΑ!!

  • 18 Νοεμβρίου 2011 στις 9:36 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Προφανώς και δε θα αγοράζουν όλοι εισιτήριο από τον οδηγό...

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget