Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΑΣΑ: Περαιτέρω μείωση δρομολογίων 30% αν εφαρμοσθεί η εφεδρεία

1 σχόλια
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους τόνους υποστηρίζουν ότι, αν εφαρμοστούν τα σχέδια εργασιακής εφεδρείας, τότε από τις αρχές του επόμενου μήνα θα υπάρξει μείωση κατά 30% των δρομολογίων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ενώ
πολύ δύσκολη θα είναι και η κατάσταση στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τον οποίο απειλείται με έξοδο μεγάλος αριθμός έμπειρων εργατοτεχνιτών.


Οι 3.600 βάρδιες που έβγαιναν καθημερινά το Μάιο στα λεωφορεία, περιορίστηκαν σε 3.000 στις αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται με τα δεδομένα της εφεδρείας να μειωθούν σε περίπου 2.500 από την 1η Δεκεμβρίου, ελλείψει οδηγών και ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του Συνδικάτου ΟΑΣΑ Αλέξανδρο Κομίνη, στα τοπικά περιφερειακά δρομολόγια, η συχνότητα διέλευσης των λεωφορείων θα περιοριστεί στη μία ώρα και στις γραμμές - κορμού στα 20 λεπτά με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Ήδη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν ξεκινήσει ενημέρωση των επιβατών πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην διέλευση των οχημάτων υπεύθυνη είναι η πολιτική της διοίκησης του ΟΑΣΑ και το αρμόδιο Υπουργείο.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλια:

  • 26 Νοεμβρίου 2011 - 6:24 μ.μ.

    Θέλετε και λεωφορεία.... Πάρτε και κανένα ΙΧ να πάτε εκεί που θέλετε!
    Οι αντιπροσωπείες, οι βενζινάδες, τα συνεργεία, τα βουλκανιζατέρ, τα φαναρτζίδικα, οι παραχωρησιούχοι τι θα γίνουν, πως θα πάρουν γάλα στα παιδάκια τους;

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget