Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Σύντομα με SIEMENS η λειτουργία των εγκλωβισμένων σταθμών

0 σχόλια
Μόνο τα έργα τηλεδιοίκησης και αυτοματισμού απομένουν για λειτουργία των σταθμών του Μετρό σε νότια προάστια και Χαϊδάρι, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.


Τα εν λόγω συστήματα είναι της Siemens και όπως εξήγησε ο κ. Μαγκριώτης, οι συμβάσεις με τη γερμανική εταιρία επανελέγχονται και θα υπογραφούν σύντομα από την Αττικό Μετρό, προκειμένου να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση στη Βουλή και να υπογραφούν από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο Siemens, το οποίο και επισήμως έκλεισε σε επίπεδο πολιτικής διερεύνησης έκλεισε, «πάγωσε» κάθε σχέση του δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία με αποτέλεσμα να μην υπογράφεται από το υπουργείο Μεταφορών η σύμβαση για την τοποθέτηση του συστήματος που είναι απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία του δικτύου.

Αν δεν λειτουργήσουν οι επεκτάσεις μέσα στις προθεσμίες οι νέοι σταθμοί κινδυνεύουν να απενταχθούν από τα Κοινοτικά Προγράµµατα και να χαθούν από τη χρηµατοδότηση 374 εκατ.€.


ΠΗΓΗ www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget