Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ: 29 Αυγούστου 2011: Συνάντηση για τα ΜΜΜ, τα ΑΜΕΑ, τους πεζούς και τους ποδηλάτες

0 σχόλια
Η ανάρτηση απο το ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ακολουθεί:


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9/2011) και «Moving Planet» (24/9/2011)

Παρεμβάσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Δυτική Αθήνα
Το θέμα της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
, της ασφαλούς και ευχάριστης μετακίνησης πεζών, ποδηλατών, ανθρώπων με καροτσάκια (ΑΜΕΑ, μετακίνησης νηπίων, αγοράς προϊόντων), επιβάτες, έχει αντικειμενικά έρθει πρώτο στον κατάλογο για την ποιότητα ζωής στην πόλη για πολλούς λόγους: α) Οικονομικούς β) Ταχύτητας στη μετακίνηση γ) Κυκλοφοριακούς δ) Περιβαλλοντικούς ε) Οδικής Ασφάλειας κ.λπ. Παρ΄ όλα αυτά δυστυχώς δεν έχει αποτελέσει μέχρι στιγμής σημείο αιχμής τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από τα κινήματα πολιτών.

Το 2011 η κατάσταση στη μετακίνηση επιδεινώνεται,
με την κατάργηση γραμμών και την τροποποίηση δρομολογίων του ΟΑΣΑ σε ολόκληρη την Αττική και προφανώς και στη Δυτική Αθήνα. Για την κατάργηση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ στο Χαϊδάρι έχει βγάλει ανακοίνωση και έχει στείλει επιστολή ο Δήμος Χαϊδαρίου (μαζεύει και υπογραφές), ο ΑΣΔΑ, η ΤΕΔΚΝΑ και έχει κάνει μια χλιαρή ερώτηση στη βουλή ο κ.Μίχος (πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και του ΑΣΔΑ, νυν βουλευτής και υπεύθυνος Τ.Α. του ΠΑΣΟΚ).

Ανακοινώσεις και επιστολές διαμαρτυρίας
έχουν εκδώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δαφναίος Απόλλων», ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου ΕΔΩ, η Πρωτοβουλία «Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ» και οι δημοτικές παρατάξεις «Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» Χαϊδάρι, «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» Αιγάλεω (ίσως και να έχουν παρέμβει και άλλοι φορείς, αλλά εμείς αυτούς έχουμε υπ΄ όψιν μας).
Χλιαρή επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΑ έστειλε και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας για τις καθυστερήσεις των δρομολογίων στην πόλη του.

Τέλος ενδιαφέρον έχουν δύο πρόσφατες απαντήσεις
που έλαβε η Πρωτοβουλία «Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ» από το Αττικό ΜΕΤΡΟ και τη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές συγκοινωνίες, νέος φορέας από τον Ιούνιο του 2011) σύμφωνα με τις οποίες:

α)
Δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση για το πότε θα λειτουργήσουν οι έτοιμοι σταθμοί στα Δυτικά (Αγία Μαρίνα/Χαϊδάρι – Περιστέρι – Ανθούπολη), αναφέρει απλά μέσα στο 2012

β) Θα υπάρξουν ποινικές διώξεις αν δεν καταβάλουμε εισιτήριο. Η απειλή αυτή εκτοξεύτηκε γιατί στην επιστολή της Πρωτοβουλίας υπήρχε προειδοποίηση ότι δεν θα πληρώνουμε εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ.

Το 2009 και το 2010
ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου είχε διοργανώσει παρεμβάσεις (επιστολές σε αρμόδιους φορείς, Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, αναρτήσεις στο διαδίκτυο κ.λπ.) και ποδηλατοδρομία στο Χαϊδάρι με κύρια αιτήματα: Να λειτουργήσει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ, Πεζοί και ποδηλάτες έχουν δικαιώματα.

Το 2011 καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο
σε μια πρώτη σύσκεψη για να εξετάσουμε νέες μορφές δράσης, οργάνωσης και παρέμβασης για τα θέματα: α) Σταθμοί Μετρό β) Δρομολόγια ΟΑΣΑ γ) Πεζοί – Ποδηλάτες – Επιβάτες δ) Οδική ασφάλεια ε)…..

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για πολύμορφες παρεμβάσεις για τις Μετακινήσεις στα Δυτικά, οι δε μορφές παρέμβασης και οργάνωσης θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα γίνουν.


Πρώτη συνάντηση Δευτέρα 29/8/2011, Ώρα 8:15 μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί στα mails xpolis@gmail.com – metrodyt@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget