Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Νέα ιστοσελίδα, τεχνολογικές ευκολίες και τιμολογιακή πολιτική

0 σχόλια
Με νέα ιστοσελίδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εγκαινιάζει την δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης των εισιτηρίων για τα δρομολόγια της, με εκπτώσεις σε όσους προκρατούν νωρίς και ετοιμάζεται για παροχή ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο στους συρμούς της.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική, προβλέπει εισιτήρια για Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, που θα ξεκινούν από εννιά ευρώ και εκπτώσεις για όσους προνοούν και αγοράζουν νωρίς τα εισιτήριά τους.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει, όμως, και αυξήσεις 25% στα εισιτήρια που αγοράζονται το τελευταίο 48ωρο πριν από την αναχώρηση του δρομολογίου. Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση ενθαρρύνει τους επιβάτες να αγοράσουν τα εισιτήρια τους έγκαιρα και μέσω του διαδικτύου, αφού με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίζουν μεγάλη έκπτωση.

Από την επόμενη Κυριακή 21 Αυγούστου, οι επιβάτες που θα προμηθεύονται τα εισιτήρια τους μέσω ίντερνετ θα έχουν έκπτωση 10%, εάν το αγοράσουν σε χρόνο μεγαλύτερο των δυο ημερών από την ημέρα αναχώρησης επιπλέον έκπτωση 15%, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις θα διατίθενται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων Β' θέσης, στην τιμή των 9, 19 και 29 ευρώ.

Ενδεικτικά, ένα εισιτήριο απλής μετάβασης Αθήνα - Θεσσαλονίκη που σήμερα έχει 36,3 ευρώ, αν κάποιος το αγοράσει αρκετές μέρες νωρίτερα θα του κοστίσει 34,7 ευρώ, αν όμως το αγοράσει την τελευταία στιγμή θα πληρώσει 45, 4 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να βελτιώσει και το σιδηροδρομικό της δίκτυο ενώ από τον Σεπτέμβριο θα γίνουν συμβάσεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιών ώστε τους επόμενους 3 μήνες τα τρένα να προσφέρουν στους επιβάτες κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

Για πρώτη φορά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έκλεισε με πλεόνασμα 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το πρόγραμμα εξυγίανσης συνεχίζεται. Έχουν μεταταχθεί περίπου 1.300 υπάλληλοι από το σύνολο των 1.340 εργαζομένων που πρόκειται να αλλάξουν φορέα απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων, η επιχείρηση έχει ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει πολιτική καταβολής κλιμακωτών αποζημιώσεων στους επιβάτες, αν υπάρξει καθυστέρηση στην εκτέλεση του δρομολογίου. Στην περίπτωση που το τρένο σημειώσει καθυστέρηση δυο ωρών θα δίδεται ένα δεύτερο εισιτήριο εντελώς δωρεάν.


ΠΗΓΗ: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget