Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΣΤΑΣΥ: Αιφνιδιαστική στάση εργασίας 11:00 με 13:00

Αιφνιδιαστική στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ από 11.00 εως 13.00. Αφορμή αυτής της στάσης - διαμαρτυρίας στάθηκε η αναίτια σύλληψη - κράτηση συναδέλφου τους, στη βάρδια του οποίου, υπήρξε περιστατικό πτώσης ατόμου στις γραμμές.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι χθες το βράδυ ένας άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο σταθμό Αττική.

Τελικά ανασύρθηκε κάτω από το διερχόμενο συρμό χωρίς να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τόσο ο ίδιος όσο και αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι επρόκειτο για «καθαρή» απόπειρα αυτοκτονίας.


«Παρόλο που δεν υπήρξε θανατηφόρο περιστατικό και αφού όλες οι ενδείξεις (καταθέσεις) συνομολογούσαν ότι ο ηλεκτροδηγός δε φέρει την παραμικρή ευθύνη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας (δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο), διέταξε τα αστυνομικά όργανα να κρατήσουν στο τμήμα το συνάδελφο όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφάσιζε για την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.


Καταλήγοντας, οι ηλεκτροδηγοί εξηγούν ότι η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το περιστατικό και ζητούν την εξεύρεση λύσης που θα αποτρέπει στο εξής «την αναίτια ταλαιπωρία εργαζομένων».


ΠΗΓΗ: ΤΡΟΛΛΕΑΤΖΗΣ

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget