Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μεταβολές δρομολογίων στα ΜΜΜ και εκπτώσεις και αύξηση θέσεων στον εθνικό σιδηρόδρομο λόγω εκλογών

Λόγω των εκλογών, θα υπάρξουν μεταβολές στις συχνότητες δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών την Παρασκευή 4/5 και την Δευτέρα 7/5 με εξαίρεση τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, την Κυριακή 6/5 θα παραταθεί κατά μια ώρα το ωράριο λειτουργίας των γραμμών 2&3 του Μετρό.

Ειδικότερα, οι μεταβολές έχουν ως εξής:

Σε ό,τι αφορά στην ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) την Παρασκευή 4/5/12 και την Δευτέρα 7/5/12 θα ισχύσει εκτάκτως δρομολόγηση βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου. Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

Σε ότι αφορά στη ΣΤΑΣΥ (γραμμές 1,2 & 3 Μετρό και Τραμ), την ημέρα των εθνικών εκλογών, Κυριακή 6 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί:

    * Παράταση κατά μια ώρα του ωραρίου λειτουργίας των γραμμών 2 & 3 του Μετρό. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναχωρήσεις από το Σταθμό στο Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθούν στη 1.20, ξημερώματα Δευτέρας 7/5.

    * Για τη γραμμή του Τραμ προβλέπεται, το Σάββατο 05/05 και την Κυριακή 06/05 τα δρομολόγια να εκτελούνται ανά 25\' σε όλες τις γραμμές (αντί 20\'). Την Δευτέρα 07/05 τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20\' σε όλες τις γραμμές (αντί 15\').


Όσον αφορά τις εκπτώσεις εισιτηρίων στον εθνικό σιδηρόδρομο, η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διευκολύνει  το  επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδεύσει σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, χορηγεί έκπτωση 30%  σε όλους τους επιβάτες που θα  μετακινηθούν έως τις 9 Μαΐου 2012. Η χορηγούμενη έκπτωση ισχύει για  όλες τις αμαξοστοιχίες καθώς και τους συρμούς του προαστιακού.


Η παραπάνω έκπτωση δεν ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω internet. Επίσης η  χορηγούμενη έκπτωση 30% δεν προστίθεται στις ήδη  ισχύουσες εκπτώσεις προέκδοσης  εισιτηρίων.


Όσον αφορά την αύξηση θέσεων στον εθνικό σιδηρόδρομο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που προτίθεται να ταξιδέψει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αυξάνει τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων ανάλογα με τη ζήτηση, στα τρένα που ήδη κυκλοφορούν, τις ημέρες: Πέμπτη 03/05, Παρασκευή 04/05, καθώς επίσης και τη Δευτέρα 07/05 για να διευκολύνει την επιστροφή των ψηφοφόρων..

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget