Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΟΣΕ & ΟΑΣΑ: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011: Απεργίες και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ


Για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011:

-> Οι εργαζόμενοι στον εθνικό (ΟΣΕ) και προαστιακό σιδηρόδρομο εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. Ακυρώσεις τελευταίων δρομολογίων και της Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2011 (δείτε εδώ).

-> Οι γραμμές μετρό 2 & 3 θα λειτουργήσουν κανονικά. (Η γραμμή 3 δεν θα εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.)

-> Η γραμμή μετρό 1 θα λειτουργήσει μεταξύ των ωρών 10:00 -18:00.

->
Τα λεωφορεια θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 9:00 -21:00.

-> Τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 8:00 -21:00.

-> Το τραμ θα λειτουργήσει μεταξύ των ωρών 6:00 -24:00. Πλήρης αποκατάσταση στις 7:30, σταδιακή απόσυρση από 22:30.


Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ αρχίζουν να αποσύρονται σταδιακά τουλάχιστον 1 ώρα πρίν την έναρξη στάσης εργασίας, ενώ γη πλήρης αποκτάσταση των δρομολογίων γίνεται τουλάχιστον 1 ώρα μετά την λήξη της στάσης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας και οχι 24ωρη απεργία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, για να πάρει μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή, που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων και η ΓΣΕΕ των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget