Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

0 σχόλια
Σε λειτουργία από το πρωϊ του Σαββάτου είναι οι σταθμοί ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ της γραμμής 2. Αναμένεται η παράδοση των σταθμών ΧΑΪΔΑΡΙ (ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ), ΗΛΙΟΥΠΟΥΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ την περίοδο του καλοκαιριού. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ), που αποκλειστικό σκοπό έχει την παροχή σύγχρονων υποδομών μεταφοράς των πολιτών, παρέδωσε σήμερα τους σταθμούς «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» και «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ» στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους για το επιβατικό κοινό από το Σάββατο.

Στην τελετή παράδοσης των δύο σταθμών από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Χρίστο Τσίτουρα παρευρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ο τέως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, Νικόλαος Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ ΑΕ Αλέξανδρος Δελούκας και ο Ιωάννης Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του έργου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜ κ. Χρήστος Τσίτουρας, τόνισε τα εξής:

«Με το έργο αυτό, ο μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Αθήνας, ο Δήμος Περιστερίου, θα διαθέτει, πλέον, τρεις σταθμούς ΜΕΤΡΟ (Αγ. Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη), οι οποίοι θα εξυπηρετούν 75 χιλιάδες άτομα ημερησίως. Οι κάτοικοι του Περιστερίου θα μπορούν να φθάνουν με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα στον Σταθμό «Ελληνικό», στην άλλη πλευρά του Λεκανοπεδίου, σε λιγότερο από μισή ώρα και στο Σύνταγμα σε μόλις 10 λεπτά, ενώ σήμερα τα επιβατικά αυτοκίνητα, σε ώρα αιχμής, κάνουν τουλάχιστον 45 λεπτά. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής βελτιώνεται ουσιαστικά, καθώς παρέχεται πλέον ένα γρήγορο και αξιόπιστο μέσο μεταφοράς, η χρήση του οποίου θα μειώσει καθοριστικά τα καθημερινά προβλήματα της οδικής κυκλοφορίας που παρατηρούνται μέχρι σήμερα».

Παραλαμβάνοντας τους σταθμούς, «οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. με τους 2.500 χιλιάδες σκληρά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες εργαζόμενους αναλαμβάνουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Πολιτεία, τον Έλληνα φορολογούμενο και το Επιβατικό κοινό μας, την λειτουργία των νέων σταθμών με την βεβαιότητα ότι οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται καθημερινά σε 1 εκατομμύριο επιβάτες θα παρασχεθούν από αύριο στις 5:30 το πρωί και στους νέους μας επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τους δύο σταθμούς που σήμερα εγκαινιάζονται», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., Νίκος Παπαθανάσης.

Ειδικότερα, ο σταθμός «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ», οριοθετείται επί της Λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο ύψος του Δημαρχείου Περιστερίου, με εισόδους- εξόδους στην Πλατεία Δημοκρατίας και στην Π. Τσαλδάρη και Αισώπου. Με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η Αττικό Μετρό Α.Ε., πραγματοποιεί σημαντικές αναπλάσεις του αστικού χώρου πλησίον των έργων της, όπως την πλατεία Δημοκρατίας στον Δήμο Περιστερίου που αποδόθηκε για χρήση περίπου 2 χρόνια νωρίτερα.
Η πλατεία, στην νέα ενοποιημένη μορφή της (κατά το παρελθόν ήταν δύο πλατείες που τέμνονταν από την οδό Παναγή Τσαλδάρη), καλύπτει πλέον μια ενιαία έκταση 9 στρεμμάτων, με χώρους πρασίνου και ανάπαυσης των επισκεπτών. Επιπλέον, ένα ακόμη ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό της νέας πλατείας είναι ο υψηλής αισθητικής γυάλινος θόλος που επιτρέπει στο φυσικό φως να προσεγγίζει τα δύο επίπεδα του σταθμού ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Ο σταθμός «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ», οριοθετείται επί της οδού Αναπαύσεως μεταξύ των οδών Αμφιλοχίας και Θηβών, με είσοδο-έξοδο επί της οδού Αναπαύσεως και επί της Θηβών. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των ακατάλληλων εδαφολογικών συνθηκών στην αρχική θέση του Σταθμού ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ μετατοπίστηκε αυτός κατά 350 μέτρα νοτιότερα, διασφαλίζοντας έτσι και την μελλοντική επέκταση του έργου προς Ίλιον, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των προκαταρκτικών ερευνών και μελετών. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης 450 θέσεων πλησίον Σταθμού ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ.

Είναι προφανές ότι η παράδοση των δύο νέων Σταθμών του Μετρό αναβαθμίζει την περιοχή του Δήμου Περιστερίου, όχι μόνο λόγω της υψηλής αισθητικής των σταθμών και των αναπλάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους επιφανειακούς χώρους, αλλά και για τις κυκλοφοριακές συνθήκες γενικότερα στην περιοχή αυτή, η οποία πλέον καλύπτεται κατά τρόπον απολύτως ικανοποιητικό, όσον αφορά στην συγκοινωνιακή της εξυπηρέτηση από το Μετρό.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συνεχίζοντας παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες το κατασκευαστικό της έργο, πρόκειται σύντομα να παραδώσει στο επιβατικό κοινό 5 ακόμα σταθμούς, την Επέκταση προς Ελληνικό (5,5 χλμ.-4 σταθμοί) και την Επέκταση προς Χαϊδάρι (1,4 χλμ-1 σταθμός). Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά (7,6 χλμ. – 6 Σταθμοί), ενώνοντας το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση της επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ-12 σταθμοί), όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής. Αναμφισβήτητα, το Μετρό αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερες γειτονιές και παρέχοντας συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget