Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΑΣΑ: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακινήσεων

0 σχόλια

Η Βιώσιμη Κινητικότητα αποτελεί για την Αθήνα, όπως και για όλες τις πόλεις του σύγχρονου κόσμου, τον μεγάλο στόχο που η επίτευξή του θα διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών στον αστικό χώρο και παράλληλα την οικονομική ευημερία και ανάπτυξη.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών με τις θυγατρικές του εταιρείες ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ έχουν αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο στην υιοθέτηση πολιτικών και την προώθηση μέτρων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην βιώσιμη κινητικότητα και στοχεύουν στην βελτίωση των παρεχόμενων σήμερα συγκοινωνιακών υπηρεσιών.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης δίνει την αφορμή για την προώθηση στο ευρύ κοινό δράσεων και μηνυμάτων, που θέτουν στο επίκεντρο τις αξίες της Βιώσιμη Κινητικότητας, όπως η ασφάλεια, η οικονομία, η ποιότητα ζωής και η προστασία του αστικού χώρου.

Αυτό είναι και το μήνυμα με το οποίο ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 2012 και διοργανώνουν από κοινού δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση των Αστικών Συγκοινωνιών και την προβολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στις Αστικές Συγκοινωνίες, για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών. To Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στη Στέγη (λεωφ. Συγγρού 107, 10π.μ.-2μ.μ.) στελέχη του ΟΑΣΑ θα συζητήσουν με τα παιδιά, θα τους μιλήσουν για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας με στόχο η νέα γενιά να εξοικειωθεί με τρόπους μετακίνησης φιλικούς στο περιβάλλον, αλλά και να εμπνευστεί και να δημιουργήσει στο χαρτί τους δικούς της ιδανικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου», 10π.μ.-2μ.μ., στην οδό Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος, όπου η ομάδα των παιδιών, με την καθοδήγηση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης, θα «ντύσουν» με ζωγραφιές το εξωτερικό ενός λεωφορείου. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα δοθούν βιβλία, χορηγία των Εκδόσεων Κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, με ένα τρόλλεϋ θα δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας, να ζωγραφίσουν με την καθοδήγηση της δημιουργικής ομάδας της Στέγης.

Επίσης, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00 όσοι Αθηναίοι βρεθούν στο Σύνταγμα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα σε δύο οχήματα-αντίκες της Ο.ΣΥ. ΑΕ, ένα τρόλλεϋ της δεκαετίας του ‘40 και ένα λεωφορείο της δεκαετίας του ‘50.

Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη μετακίνηση με τα Μέσα αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας με τον Χάρτη Υποχρεώσεων προς τον Καταναλωτή, αλλά και το χειμερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, αρμόδια για το συγκοινωνιακό έργο με το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ θα παρέχει ισχυρή επικοινωνιακή υποστήριξη ενημερώνοντας το κοινό και προωθώντας τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, οι επιβάτες θα μπορούν να στέλνουν τη συμμετοχή τους στην κλήρωση που διοργανώνει ο ΟΑΣΑ. Με την δράση αυτή, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιβάτες χρησιμοποιήσουν εισιτήριο στις μετακινήσεις τους στο διάστημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας 16-22 Σεπτεμβρίου, ο ΟΑΣΑ επιβραβεύει συμβολικά τους επιβάτες-χρήστες εισιτηρίων, οι οποίοι ενισχύουν την κινητικότητα με την χρήση των αστικών συγκοινωνιών. Οι επιβάτες θα μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.oasa.gr και να κερδίσουν δώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget