Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τραμ και "πράσινο κύμα" - Ήταν καλό... όσο κράτησε

1 σχόλια
Στην σταδική απορύθμιση της προτεραιότητας του τραμ στους φωτεινούς σηματοδότες παρατηρούν πλέον οι επιβάτες του. Αν και οι λόγοι είναι μέχρι στιγμής άγνωστοι και πολλές θεωρίες κυριαρχούν, όπως οι επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις των φαναριών κατά τις συνεχείς βλάβες τους, η αδιαφορία του Υπουργείου ή (κωμικά) η ένταξη απορύθμισης του στο πλαίσιο γενικούς απορύθμισης, ώστε η κυκλοφορία να αφεθεί ελεύθερη στην "αόρατη χείρα" της κυκλοφοριακής συμφόρησης, το αποτέλεσμα για τους επιβάτες είναι το ίδιο.

Το μόνο που απέμεινε για να θυμίζει το πράσινο κύμα είναι οι ταμπέλες οδικής κυκλοφορίας που προτρέπουν τους οδηγούς να παραχωρήσουν την προτεραιότητα...

Ώρες χαμένες εξαιτίας μια δυσλειτουργίας ή εξαιτίας αδιαφορίας, γεγονός που προκαλεί μεγάλη αγανάκτιση και απέχθεια για αυτό το ΜΜΜ το οποίο μάλιστα υποτίθεται ότι έχει κεντρικούς σχεδιασμούς για να αγγίξει το πραγματικό κέντρο των Αθηνών και ιδιαίτερα την χρονική στιγμή που το πολύπαθο αυτό μέσο έτεινε να σβήσει από τις μνήμες των επιβατών του τις ατελείωτες ώρες άσκοπης αναμονής.

Ωστόσο, δεν είναι η 1η φορά που το "πράσινο κύμα" ενεργοποιήθηκε και κατέληξε στις καλένδες. Η τελευταία επανενεργοποίηση του ήταν οσυσιαστικά η 3η και πολλοί πίστεψαν ότι θα είναι και η τελευταία. Τώρα, οι ελπίδες τους αν βγουν αληθινές, το τραμ θα αποτελέσει με μεγάλη διαφορά το πιο απεχθές ΜΜΜ της Αττικής....

1 σχόλια:

  • 20 Απριλίου 2012 στις 3:17 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Νομίζω πως δεν πρέπει καν να αναφερόμαστε στα των συγκοινωνιών μια και δεν υπάρχει ούτε καν εκεί ένα καλό νέο, ένα καλό νέο που να δείχνει έστω μια πρόοδο και όχι πισωγύρισμα και μιζέρια.
    Μια χώρα διαλυμένη πλήρως, με άθλια ηγεσία και "μπουρτζόβλαχους" πολιτικούς αλλά και υποψήφιους που με περισσή ευκολία πουλάνε με τον πιο αισχρό τρόπο υποσχέσεις σε μια χώρα, σε έναν λαό που οι ίδιοι κατέστρεφαν συθέμελα επί δεκαετίες.
    Απαράδεκτη κατάσταση, ανεπίτρεπτες συνθήκες για ανθρώπους αλλά και για ζώα. Μόνο αυτοί "τα ζώα" μοιάζουν να απολαμβάνουν τα δημιουργήματά τους και να μας ξανακαλούν στην κάλπη για να κάνουν ξανά τα ίδια, και χειρότερα, εκτελώντας βεβαίως τις εντολές που θα τους προστάξουν τα συμφέροντα...

    Αλέξης Π.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget