Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΤΑΣΥ: Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012: Στάση εργασίας στις γραμμές 2 και 3 μεταξύ 5:30 και 12:00

Σε στάση εργασίας το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις γραμμές 2 και 3 από την έναρξη λειτουργίας μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να μετέχουν σε έκτακτη συνέλευση.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Εκτεταμένα σημάδια διάλυσης

1 σχόλια
Χιλιάδες επιβάτες του Προαστιακού Αθηνών βιώνουν για άλλη μια φορά σήμερα την διάλυση και απαξίωση που επιφέρει η πολιτική που ακλουθείτε στις σιδηροδρομικές μεταφορές τα τελευταία χρόνια.


Συγκεκριμένα ,το πρωί πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη δολιοφθορά (κοπήκαν καλώδια ηλεκτροκίνησης και στις δυο γραμμές κυκλοφορίας μεταξύ Λιοσίων – Κιάτου)με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών .Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μόνο στην μια γραμμή όπου και γινόταν κυκλοφορία.

Αργότερα σαν αποτέλεσμα της εγκατάλειψης (βραδυπορίες που τοποθετούνται σε σημεία και παραμένουν ανεξήγητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα) εγκλωβίστηκε συρμός του Προαστιακού στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Λιόσια – Ασπρόπυργου με τους επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα .

Κι εδώ επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την ολοκληρωτική διάλυση του ΟΣΕ αφού συρμός βοηθείας που στάλθηκε άμεσα από το μηχανοστάσιο του ΜΑΙ για να απεγκλωβίσει το συρμό αναγκάστηκε να περιμένει πάνω από μισή ώρα στο σταθμό Λαρίσης , επειδή ο σταθμός Λυκοτρυπας δεν διαθέτει κλειδούχο έτσι ώστε να περάσει το συρμό βοηθείας στην γραμμή του Προαστιακού.

Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να απεγκλωβίσει επιβάτες και συρμό.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Μελέτες για επεκτάσεις και γραμμή 4

4 σχόλια
Ενα εντυπωσιακό σχέδιο για τις επεκτάσεις του δικτύου του μετρό, των ΗΣΑΠ και του τραμ εκπονεί η Αττικό Μετρό, πλην όμως, με εξαίρεση το τελευταίο, λεφτά δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Χρ. Τσίτουρα, «οι επεκτάσεις των μητροπολιτικών σιδηροδρόμων είναι ιδιαίτερα επίκαιρες, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματοδοτεί κατά προτεραιότητα έργα καινοτομίας και περιβάλλοντος».


«Τα μέσα σταθερής τροχιάς βρίσκονται στην καρδιά αυτών των δύο πυλώνων» σημειώνει και επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός του μετρό είναι τέτοιος ώστε να προσφέρει υπηρεσίες στα λαϊκά στρώματα του Λεκανοπεδίου.

Το μεγαλύτερο στοίχημα της Αττικό Μετρό είναι η κατασκευή της γραμμής 4, η οποία θα περιλαμβάνει συνολικά 29 σταθμούς και 33 χλμ. γραμμής, με κόστος 3,3 δισ. ευρώ. Βούληση της εταιρείας είναι οι διαγωνισμοί να εκτελούνται σε δύο φάσεις, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την εκπόνηση των μελετών - από την ίδια την Αττικό Μετρό- να ολοκληρώνονται το πολύ σε έναν χρόνο, ούτως ώστε να προχωρεί και η δημοπράτηση του έργου, προκειμένου να αποφευχθεί η έλλειψη μελετητικής ωριμότητας.

Σε εντατικούς ρυθμούς προχωρεί η εγκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης της γραμμής 2, προκειμένου ως τον Ιούνιο του 2013 να έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των έξι νέων σταθμών (Ηλιούπολη, Αλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό - Περιστέρι, Ανθούπολη) και του Χαϊδαρίου (Αγία Μαρίνα).

Μάλιστα, το ενδεχόμενο απώλειας των κοινοτικών πόρων, ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ απομακρύνεται, αφού το 96% του φυσικού αντικειμένου του έργου της επέκτασης της γραμής έχει αποπερατωθεί, με την εξαίρεση του σταθμού του Ελληνικού για τον οποίο θα χρειαστεί διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Εν τω μεταξύ, στήνονται και τα εργοτάξια για την επέκταση του μετρό στον Πειραιά, η αποπεράτωση του οποίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2017, εάν δεν προκύψουν προβλήματα.

Παράλληλα, έχει έτοιμη μελέτη για την υπογειοποίηση της γραμμής των ΗΣΑΠ από το Φάληρο ως τον Πειραιά, μήκους 1,1 χλμ., με παράλληλη δημιουργία του νέου σταθμού «Καμίνια» στο παλαιό εργοστάσιο του Κεράνη, για το οποίο ενδιαφέρονται τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου στα στεγάσουν το προσωπικό τους. Το έργο προϋπολογίζεται στα 90 εκατ. ευρώ, όμως τα χρήματα δεν είναι εξασφαλισμένα, αν και η Αττικό Μετρό εκτιμά πως θα μπορέσει να τα βρει από τα «περισσεύματα» του ΕΣΠΑ.

Επίσης, η Αττικό Μετρό μελετάει την επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη έως το Ίλιον. Πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικό έργο, καθώς στην περιοχή βρίσκονται παλιά λιγνιτωρυχεία και ειδική γεωλογική έρευνα του ΕΜΠ αναζητεί τα «καλά» εδάφη, από τα οποία θα μπορούσε να περάσει ο Μετροπόντικας. Το έργο, οι μελέτες του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2013, όταν θα αποπερατωθεί, θα εξυπηρετεί μία ζώνη 300.000 κατοίκων.


ΠΗΓΗ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ.com

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Άνοιξε το εργοτάξιο Κορυδαλλού

0 σχόλια
Ένα - ένα τα εργοτάξια της επέκτασης της γραμμής 3 προς το κέντρο του Πειραιά αρχίζουν και αναπτύσσονται.


Μετά το πρώτο εργοτάξιο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του ομώνυμου σταθμού και την είσοδο του Μετροπόντικα έχουμε και ανάπτυξη δεύτερου εργοταξίου στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και την ανάδοχο εταιρεία, εγκαταστάθηκε ήδη το εργοτάξιο στο κέντρο της πλατείας Ελευθερίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης αντικειμένων, διερευνητικές τομές για δίκτυα κοινής ωφελείας, καθώς και αρχαιολογική έρευνα.

O Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του τη σημασία του έργου για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, επισήμανε ότι η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ αποτελεί έργο που βγάζει από τη συγκοινωνιακή απομόνωση τον Κορυδαλλό και δίνει νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη, όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Υπογράμμισε δε ότι κάθε όχληση στη διάρκεια κατασκευής του είναι πολύ μικρή μπροστά στο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό όφελος και στις προοπτικές που ανοίγονται.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στη συνεχή συνεργασία με την εταιρεία προκειμένου να διεκδικηθούν συνοδευτικά έργα για την πόλη αλλά και να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες στο διάστημα κατασκευής του Μετρό.

Συγκεκριμένα, διεκδικήθηκε και κερδήθηκε το έργο διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων γύρω από τα καταστήματα, ώστε να μεταφερθούν εκεί τα τμήματα των επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα πέριξ της πλατείας και να εξασφαλιστεί έτσι τόσο η ζωντάνια των επιχειρήσεων όσο και οι διέξοδοι διασκέδασης που εδώ και χρόνια παρέχει η πλατεία Ελευθερίας.

Το Φθινόπωρο αναμένεται να κλείσει η πλατεία, στη δεύτερη φάση εργοταξιακής κατάληψης του χώρου, και θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου αφού εκεί θα κατασκευαστεί ο σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ενώ για τις ανάγκες των εργασιών θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες περιμετρικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ είναι ο δεύτερος στη σειρά των σταθμών που θα κατασκευαστούν στην επέκταση προς Πειραιά. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν κατά γεωγραφική θέση οι σταθμοί με την παρακάτω σειρά:

1.Αγία Βαρβάρα: Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγ.Ελεούσα)
2.Κορυδαλλός: Πλατεία Ελευθερίας
3.Νίκαια: Πλατεία Ελ. Βενιζέλου
4.Μανιάτικα: Αιτωλικού & Μαυρομιχάλη
5.Πειραιάς: Λιμάνι (πλησίον ΗΣΑΠ)
6.Δημοτικό Θέατρο: Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το Φθινόπωρο του 2017.

ΠΗΓΗ: Ypodomes.com

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget