Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Σπείρα διέπραξε 208 κλοπές, σε 6 μήνες, σε σταθμούς του μετρό!

0 σχόλια
Τουλάχιστον 208 κλοπές σε βάρος πολιτών, μέσα και έξω από σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ είχαν διαπράξει, το τελευταίο εξάμηνο, τα μέλη πολυμελούς σπείρας που εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών 42 μέλη του κυκλώματος, και συγκεκριμένα 13 Ρουμάνοι, 10 Αλβανοί, εννέα Αλγερινοί, τρεις Βούλγαροι, τρεις Γεωργιανοί, δύο Ιρακινοί, ένας Αφγανός και ένας Παλαιστίνιος.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων ή πέντε ατόμων προσέγγιζε καθημερινά ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και αφαιρούσε πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα, μέσα από τις τσέπες των ρούχων τους και από τις τσάντες τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ασκούσαν και σωματική βία. Οι δράστες έκρυβαν τα κλοπιμαία σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget