Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΟΑΣΑ: 13 έως και 20 Αυγούστου 2010: Συχνότητες δρομολογίων και ωράριο λειτουργίας των ΜΜΜ

0 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την περίοδο Δεκαπενταύγουστου.

Από τον ΟΑΣΑ, για την ενημέρωση και διευκόλυνση του επιβατικού κοινού για μετακίνηση στην Αττική, ανακοινώνεται ότι από 13 έως και 20 Αυγούστου 2010, το πρόγραμμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ως εξής :

ΕΘΕΛ

Στις ημερομηνίες 13,14 και 16,17 Αυγούστου 2010 θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στη δρομολόγηση Σαββάτου.

Στις 15/8/2010 θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στη δρομολόγηση Κυριακής. Για τις υπόλοιπες ημέρες ισχύει το σύνηθες πρόγραμμα.

ΗΛΠΑΠ

Στις 15/8/2010 θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στη δρομολόγηση Κυριακής, ενώ δεν θα εκτελεσθούν τα νυκτερινά δρομολόγια στην γραμμή 11. Για τις υπόλοιπες ημέρες ισχύει το σύνηθες πρόγραμμα.

ΜΕΤΡΟ

Τα δρομολόγια από 13/8 έως 20/8 θα έχουν τις κάτωθι συχνότητες :

Παρασκευή 13/8

Σάββατο14/8

Κυριακή 15/8

Δευτέρα – Πέμπτη 16/8-20/8

05:30 - 00:20 = 10’

05:30 - 00:20 = 10’

05:30 - 00:20 = 10’

05:30 - 06:30 = 10’

00:20 - 02:20 = 15’

00:20 - 02:20 = 15’


06:30 - 22:00 = 7΄




22:00 - 00:20 = 10’

ΗΣΑΠ

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του.

ΤΡΑΜ

Από 7/8 έως και 20/8 η συχνότητα των δρομολογίων του ΤΡΑΜ θα είναι ανά 25΄ ενώ τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια στις 13 και 14/8 θα πραγματοποιηθούν με συχνότητα 40΄.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ: Η Ελλάδα χωρίς τρένα...

1 σχόλια

Η Ελλάδα χωρίς τρένα...

Tου Πασχου Mανδραβελη

Τα αίματα έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία. Μετά τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, και οι ομότεχνοί τους του ΟΣΕ απειλούν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο στάτους αυτού του καταχρεωμένου οργανισμού θα έχει συνέπεια «να ματώσουμε». Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ οι απειλές των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ακούστηκαν και συζητήθηκαν ευρέως, οι απειλές των παλικαριών του ΟΣΕ συνάντησαν την παντελή αδιαφορία των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι, άσχετα με σπατάλες ή την κακή διαχείριση της ΔΕΗ, η δημόσια αυτή επιχείρηση παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών. Αντιθέτως, μια απεργία στον ΟΣΕ ελάχιστους πλήττει.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό (όπου μια απεργία σιδηροδρομικών έχει σοβαρές επιπτώσεις στη μετακίνηση των πολιτών), στην Ελλάδα μια απεργία των εργαζομένων του ΟΣΕ θα είναι ίσως καλοδεχούμενη. Τα άδεια τρένα που κυκλοφορούν στις περισσότερες γραμμές του σιδηροδρομικού μας δικτύου θα παραμείνουν ακίνητα και ο κρατικός προϋπολογισμός θα γλιτώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ημερησίως.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στους τοίχους των πόλεων μια αφίσα των εργαζομένων του ΟΣΕ που ως βασικό σύνθημα έχει ένα ερώτημα: «Θα φανταζόσασταν την Ελλάδα χωρίς τρένα;». Το ερώτημα μάλλον δείχνει την αμηχανία των συνδικαλιστών μπροστά στη νέα πραγματικότητα. Διότι αυτό που οι Ελληνες πολίτες δεν μπορούν να φανταστούν είναι την Ελλάδα με τρένα. Χωρίς τρένα τη βλέπουμε καθημερινά, οπότε δεν χρειάζεται καν να τη φανταστούμε. Αν εξαιρέσουμε τη γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιπες γραμμές συντηρούνται και τα τρένα σ’ αυτές κυκλοφορούν μόνο και μόνο για να πληρώνονται οι υπεράριθμοι υπάλληλοι του οργανισμού.

Οι σιδηρόδρομοι είναι αναγκαίοι, και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω. Για παράδειγμα, αν οι εμπορευματικές μεταφορές γίνονταν σιδηροδρομικώς, θα είχαν μικρότερο κόστος και θα γλίτωναν πολλές ζωές στις εθνικές οδούς. Για να γίνει όμως αυτό, απαιτείται σχέδιο και εκ βάθρων αναδιάρθρωση του ΟΣΕ. Σημαίνει επίσης ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία πρέπει να κατεβάσουν άλλου τύπου πρόταση, πέραν της συντηρητικής οχύρωσης στα «κεκτημένα». Α, και πρέπει να αλλάξουν σύνθημα...


ΠΗΓΗ: Η Καθημερινή

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΗΣΑΠ: Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα λόγω "μόλυνσης" από ιούς

2 σχόλια

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από χτες το πρωϊ η ιστοσελίδα της ΗΣΑΠ, λόγω "μόλυνσης" της από ιούς. Μόλις σήμερα, η Google απέκλεισε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα από την αναζήτηση της, προειδοποιώντας για την επικινδυνότητα της, ενώ και απευθείας προσπάθεια σύνδεσης της, ο περιηγητής ιστού που χρησιμοποιείται, ανάλογα τις ρυθμίσεις ασφάλειας, θα σας αποτρέψει την πρόσβαση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ www.oasa.gr για την ενημερωσή σας.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΑΜΕΛ: Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010: Μερική λειτουργία από 5:00 έως 10:00 λόγω απεργίας

0 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Αυγούστου 2010

Σας ενημερώνουμε ότι το ένα εκ των τριών Σωματείων των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας Α.Ε. (ΑΜΕΛ ΑΕ) προκήρυξε για αύριο Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 πεντάωρη στάση εργασίας για το διάστημα από 5:00 έως 10:00.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, το Μετρό της Αθήνας θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας με τουλάχιστον πέντε σταθμούς ώστε να εξυπηρετηθεί- έστω εν μέρει- το επιβατικό κοινό. Οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν είναι:

  • Σύνταγμα,
  • Ομόνοια,
  • Μοναστηράκι,
  • Αττική και
  • Δουκ. Πλακεντίας
προκειμένου να καταστούν δυνατές οι μετεπιβιβάσεις είτε με τον ΗΣΑΠ (Ομόνοια, Μοναστηράκι, Αττική), είτε με τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο από τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κυριακή 8 Αυγούστου 2010: Παράδοθηκαν οι προαστιακοί σταθμοί ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

25 σχόλια

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας των Σ.Σ. Μεταμόρφωσης και Αγ. Αναργύρων από την Κυριακή 08 Αυγούστου 2010 καθώς και την ένταξή τους στο πλέγμα των Προαστιακών διαδρομών.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να εισέρχεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (www.trainose.gr) ή να απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στον αριθμό 1110.


ΠΗΓΗ: ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.


---------------------------------------------------------------


Ο σταθμός ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ θα εξυπηρετείται από το προαστιακό πλέγμα δρομολογίων ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ με δρομολόγια ανα 15 λεπτά ανα κατεύθυνση. Θα υπάρχει ανταπόκριση στον σταθμό ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ με το προαστιακό πλέγμα δρομολογίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΙΑΤΟ με δρομολόγια ανα 60 λεπτά ανα κατεύθυνση, στον σταθμό ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ με την Γραμμή Μετρό 1 και στον σταθμό ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ με τη Γραμμή Μετρό 3.


Ο σταθμός ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ θα εξυπηρετείται από το προαστιακό πλέγμα δρομολογίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΙΑΤΟ με δρομολόγια ανα 60 λεπτά ανα κατεύθυνση. Θα υπάρχει ανταπόκριση στον σταθμό ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ με το προαστιακό πλέγμα δρομολογίων ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ με δρομολόγια ανα 15 λεπτά ανα κατεύθυνση, στον σταθμό ΑΘΗΝΑ με την Γραμμή Μετρό 2 και στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ με τη Γραμμή Μετρό 1.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget