Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΚΟ: Εκκίνηση διαδικασιών μαζικού ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας τους από ΤΑΙΠΕΔ με συνεργασία της ΕτΕ!

0 σχόλια
Στις διαδικασίες για την πώληση, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της ακίνητης περιουσίας και γενικότερα των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν οι ΔΕΚΟ, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.


Οι επικεφαλής των δημοσίων επιχειρήσεων, κλήθηκαν σε συνάντηση την Τετάρτη, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με τις διαδικασίες που θα γίνουν σχετικά με την αξιοποίηση των ακινήτων των ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, με την ίδια επιστολή που εστάλη προς τις διοικήσεις των επιχειρήσεων, ζητείται από αυτές η συνδρομή τους για:

- Την απρόσκοπτη πρόσβαση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου σε απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με τα ακίνητα που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της δημόσιας επιχείρησης

- Την παροχή στον Σύμβουλο τυχόν τεχνικών εκθέσεων, μελετών, αποτιμήσεων και λοιπών αναφορών σε σχέση με την ακίνητη περιουσία της δημόσιας επιχείρησης

- Τη συνεργασία των στελεχών κάθε ΔΕΚΟ, προκειμένου να επικοινωνήσουν στον Σύμβουλο τις ιδιαιτερότητες κάθε ακινήτου, καθώς και τις γενικότερες γνώσεις και απόψεις τους, βάσει της εμπειρίας τους

Τη διαθεσιμότητα των στελεχών των νομικών υπηρεσιών και των στελεχών διαχείρισης της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των ακινήτων ιδιοκτησίας της επιχείρησης

- Τη δυνατότητα διαχείρισης (π.χ. εξαγωγή δεδομένων κ.λπ.) των ως άνω στοιχείων και πληροφοριών από τον Σύμβουλο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας θα επικοινωνήσουν με τις διοικήσεις των Οργανισμών για να προγραμματιστούν οι συναντήσεις, και τους ζητεί την ταχύτερη δυνατή ανταπόκρισή τους.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το έργο του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου επί δικαιωμάτων ακινήτων έχει ανατεθεί σε 9 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με επικεφαλής την Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΟ: Τα μη χρησιμοποιούμενα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ θα έπρεπε να εκμισθωθούν για την παροχή μακροχρόνιων κεφαλαίων και ΟΧΙ πώληση τους, που θα επιφέρει μόνο βραχυχρόνια οφέλη και ιδίως όταν η πώληση θα αναγκαστεί να γίνει υποτιμημένα. Επικίνδυνα άχρηστοι...

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget