Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: Να συμμορφωθεί με τη νομολογία ο ΟΑΣΑ σχετικά με την παράταση ισχύος καρτών λόγω απεργιών

0 σχόλια
Να προβεί σε παράταση της ισχύος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών (ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία) για χρονική διάρκεια ίση με εκείνη των απεργιών, ή να χορηγεί αντίστοιχη έκπτωση στην τιμή αγοράς της ετήσιας, μηνιαίας και εβδομαδιαίας κάρτας ζητάει ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευάγγ. Ζερβέας από τον ΟΑΣΑ.


Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» έχει δεχτεί και εξακολουθεί να είναι αποδέκτης σημαντικού αριθμού προφορικών και γραπτών αναφορών καταναλωτών, κατόχων κάρτας (μηνιαίας ή ετήσιας) απεριορίστων διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αίτημα την επιστροφή μέρους του τιμήματος που έχουν προκαταβάλει για την αγορά της εν λόγω κάρτας ή την παράταση της ισχύος της λόγω των απεργιών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές, κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών εκδόσεως του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, έχοντας προκαταβάλει πλήρως το αντίτιμο της κάρτας στην αρχή του έτους ή κάθε μήνα κατά την παραλαβή της ετήσιας ή μηνιαίας κάρτας αντίστοιχα, λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στερήθηκαν της δυνατότητας να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς κατά τις ημέρες και ώρες των απεργιών των εργαζομένων σε αυτά, επωμιζόμενοι πρόσθετες επιβαρύνσεις λόγω της αναγκαστικής μετακίνησής τους ή άλλο μέσο ταξί ή δικό τους όχημα.

Έχοντας υπόψη τους ισχυρισμούς του ΟΑΣΑ σχετικά με την έλλειψη υπαιτιότητας του Οργανισμού στην περίπτωση μη εκτέλεσης των δρομολογίων λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο συνήγορος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, «αν η παροχή του ενός από τους συμβαλλομένους είναι αδύνατη από γεγονός για το οποίο αυτός δεν έχει ευθύνη, απαλλάσσεται ο άλλος συμβαλλόμενος από την αντιπαροχή και την αναζητεί, αν τυχόν την κατέβαλε, κατά τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού» γι' αυτό και προχώρησε στη σύσταση προς τον ΟΑΣΑ να παραταθεί η ισχύς των καρτών απεριορίστων διαδρομών.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget