Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη 13 & Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011: 48ωρη απεργία στα ΜΜΜ (πλην ΟΣΕ/προαστιακού) & τροποποιήσεις δρομολογίων προαστιακού μέχρι νεοτέρας

48ωρη απεργία για την Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και 3 γραμμές μετρό (ο ΟΣΕ/εθνικός και προαστιακός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει κανονικά την παραπάνω περίοδο, ενδέχεται, όμως, να προχωρήσει σε 3ημερη απεργία από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου).

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Την Παρασκευή, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα ταξί.

ΠΡΟΣΟΧΗ!: Λόγω τεχνικού προβλήματος, ο προαστιακός τροποποιεί μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια του ως εξής (κλικ ΕΔΩ - αρχείο pdf), ενώ για την εξυπηρέτηση των επιβατών από και προς το Αεροδρόμιο έχει εκδώσει την εξής ανακοίνωση (κλικ ΕΔΩ - αρχείο pdf).


Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι ο 2ος γύρος αποχωρήσεων με τη μορφή της εργασιακής εφεδρείας που θα μειώσει κατά πολύ περισσότερο το συγκοινωνιακό έργο, οι νέες μειώσεις μισθών που αθροιστικά με τις προηγούμενες θα φτάσουν το -40% αλλά και τα εφιαλτικά σενάρια για τα οικονομικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2013.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget