Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΟΣΥ: Τρίτη 27 - Σαββάτο 31 Δεκεμβρίου 2011: Φυσική απογραφή ενεργητικού

0 σχόλια
Από το ιστολόγιο ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ, μαθαίνουμε ότι η ΟΣΥ θα προχωρήσει σε 5ημερη φυσική απογραφή των στοιχείων του ενεργητικού της, δηλαδή στα Έπιπλα, στο Μηχανολογικό Εξοπλισμό και στα Οχήματα (λεωφορεία/τρόλεϊ).


Θα είναι χρήσιμο και διαφωτιστικό να δούμε πόσα οχήματα κατέχει η εταιρεία και πόσα κυκλοφορούν στους δρόμους, καθώς πηγές εσωτερικής πληροφόρησης έχουν χιλιάδες φορές ισχυριστεί ότι πάνω από το 1/3 του στόλου είναι ακινητοποιημένο, λόγω έλλειψης... συντήρησης! Αυτά είχαν ειπωθεί πρίν την πρόσφατη σφαγή των δρομολογίων, επομένως, αναμένουμε να ακούσουμε τουλάχιστον 50% ακινητοποιημένο εξοπλισμό.

Φυσικά, επειδή έλεγχος σημαίνει και πρόβλεψη, ας προβλέψουμε και εμείς... ότι η διοίκηση της ΟΣΥ, θα εκτελέσει μια οικονομική εκτίμηση όπου θα αποτυπώνει τις δυσχερείς προβλέψεις της για την συχνότητα δρομολογίων μακροχρόνια και θα προχωρήσει σε πώληση των ανεπισκεύαστων λεωφορείων σε εξευτελιστικές τιμές.

Και καλά να τα αγοράσει κάποιος δήμος για την Δημοτική Συγκοινωνία του, αλλά μάλλον δεν θα πάνε εκεί, όπου θα μπορούν να ανακτηθούν εύκολα...

Παρεμπιτόντως, είδαμε μια πολύ ευχάριστη εναλλακτική χρήση των περισσευούμενων λεωφορείων, πάλι στο ιστολόγιο ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ, εδώ. Αν και δεν μπορείς να ξέρεις πόσο επιτυχής μπορεί να είναι και στην Ελλάδα, τόσο λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όσο και της ελληνικής κοινωνικής πεποίθησης ότι τα ΜΜΜ είναι μόνο για τους... "παρακατιανούς".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget