Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Δημόσια Διαβούλευση Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Συστήματος Τηλεματικής μέσω ΣΔΙΤ

0 σχόλια
Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θέτουν σε διαβούλευση το σχέδιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έργο «Μελέτη, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου για λεωφορεία και τρόλεϊ μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».


Αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής στην ΕΘΕΛ (αστικά λεωφορεία) και στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) για την πληροφόρηση των επιβατών και την διαχείριση του στόλου τους με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων, από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς επίσης και από το κινητό τους τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρου ελέγχου απ’ όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Το εν λόγω έργο συνδυάζει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης συγκοινωνιακού στόλου. Πρόκειται για το πρώτο βήμα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου.


Για πρώτη φορά αξιοποίηση κοινοτικών πόρων σε έργο ΣΔΙΤ

Με το έργο αυτό ενεργοποιείται για πρώτη φορά πλαίσιο μόχλευσης κοινοτικής χρηματοδότησης σε έργα ΣΔΙΤ με πληρωμές διαθεσιμότητας που αξιοποιούν τεχνολογία αιχμής για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τον εξορθολογισμό της δαπάνης του δημοσίου χρήματος, ενώ αποτελεί και το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.


Οδηγίες συμμετοχής

Το σχέδιο της Πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες:
· του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (http://www.yme.gr )
· της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ (http://www.sdit.mnec.gr/el/), και
· της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού (www.infosoc.gr).

Οι προτάσεις και παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να σταλούν επωνύμως (επωνυμία φορέα, διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, όνομα αρμοδίου προσώπου) μέχρι την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 15:00:

(α) στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω φαξ στο 210-6508097 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση gg-office@yme.gov.gr

(β) στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ μέσω φαξ στο 210 3375921 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση sdit@mnec.gr

Η παρούσα ανακοίνωση δεν αποτελεί προκήρυξη διαγωνισμού και δεν συνεπάγεται την ανάληψη οποιασδήποτε νομικής δέσμευσης ή υποχρέωσης εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Συνημμένα Αρχεία
word document
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget