Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ: Η Επιτροπή Κατοίκων Άνω Κυψέλης προτείνει...

0 σχόλια

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Α. Κυψέλης με τις αστικές συγκοινωνίες τους ώθησε να δημιουργήσουν την "Κίνηση Κατοίκων της Α. Κυψέλης".

Ήδη ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών για την βελτίωση των συγκοινωνιών στα παρακάτω.

Α. Τρόλεϊ:

1. Γραμμή 2 Άνω Κυψέλη-Καισαριανή: ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημά μας που αφορά τον τερματισμό της ιστορικής γραμμής δύο (2) στην Άνω Κυψέλη. Η ιστορικότητα της γραμμής έγκειται στην παλαιότητά της, καθώς προϋπήρχε από τα τέλη του 19ου αιώνα ως γραμμή του τραμ Κυψέλης.

2. Γραμμή 9 Άνω Κυψέλη – Ζάππειο: ελήφθη μία λανθασμένη απόφαση της κατάργησης της γραμμής εννέα (9) και είναι επιτακτική η ανάγκη να ανακληθεί η απόφαση και η γραμμή (9) να τεθεί σε επαναλειτουργία ως κυκλική, αφού μας συνδέει με το κέντρο και να προστεθεί νυκτερινή διαδρομή κατά το πρότυπο της γραμμής τρόλεϊ έντεκα (11)

Β. Λεωφορεία:

1. Γραμμή 26 Πλατεία Κυψέλης – Πανόρμου – Κατεχάκη : το έτος 2008 είχαμε υποβάλλει το αίτημα να μεταφερθεί η στάση του λεωφορείου της γραμμής 036 από το σημείο που είναι σήμερα στο κοινό σημείο στάσης για όλα τα άλλα Μ.Μ.Μ. Ο ΟΑΣΑ για χρονικό διάστημα περίπου πέντε (5) μηνών δημιούργησε στάση στο κοινό σημείο των Μ.Μ.Μ. αλλά δεν κατήργησε την προηγούμενη. Έτσι οι οδηγοί πρόβαλλαν ως επιχείρημα ότι α) είναι πολλές οι στάσεις, β) δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα!!! Ενώ το αληθές είναι ότι αυτό δημιουργείται στο σημείο που είναι σήμερα η στάση, γ) δεν υπάρχει ευκολία στην προσέγγιση !!! Η οποία δεν ισχύει για τα άλλα Μ.Μ.Μ., τουριστικά, σχολικά, και λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού τα οποία προσεγγίζουν στη στάση εύκολα και μάλιστα μερικά από αυτά ερχόμενα ακολουθώντας την ίδια διαδρομή του λεωφορείου της γραμμής 036. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση μας είναι επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί η στάση στο κοινό σημείο στάθμευσης όλων των Μ.Μ.Μ.

Επίσης προτείνουμε η γραμμή 036, που άρχεται από την Πλατεία Κυψέλης να τερματίζει στον σταθμό μετρό Πανόρμου και όχι της Κατεχάκη, καθώς το λεωφορείο από την Πανόρμου ως την Κατεχάκη διανύει χρονοβόρα απόσταση σε ώρες αιχμής, ενώ τερματίζοντας στην Πανόρμου, επιτυγχάνεται ο σκοπός της ταχείας τροφοδότησης του δικτύου του μετρό.

Θέλουμε επίσης να δημιουργηθεί στάση επί της οδού Καρτερίας και έναντι του ιερού ναού Αγίου Θωμά, για την εξυπηρέτηση των πιστών.

2. Γραμμή 622 Άνω Γαλάτσι- Γουδή: επέκταση γραμμής από Άνω Γαλάτσι προς τον Λόφο Πατάτσου μέσω του περιφερειακού του Αττικού Άλσους και οδού Δράκου και επιστροφή μέσω των οδών Δοϊράνης και περιφερειακού του Αττικού Άλσους.

3. Η περιοχή μας δεν συνδέεται με τις περιοχές Πατησίων και Γαλατσίου. Για τα Πατήσια μετακινούμαστε προς το κέντρο και μετά προς την συγκεκριμένη περιοχή. Για την περιοχή Γαλατσίου μετακινούμαστε μέσω δύο συγκοινωνιών μεταξύ τους.

Προτείνουμε 2 νέες γραμμές:

- την γραμμή Άνω Κυψέλη προς σταθμό ΗΣΑΠ Α. Πατησίων μέσω των οδών Καυκάσου, Κέας, Ταϋγέτου και επιστροφή αντιστρόφως.

-την γραμμή Άνω Κυψέλη προς σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνης μέσω των οδών Καυκάσου, Ξυλούρη, Αγίας Γλυκερίας, Ομορφοκλησιάς, Κύμης και επιστροφή αντιστρόφως μέσω των ίδιων οδών.

4. Γραμμή 035. Προτείνουμε η Αφετηρία της Α. Κυψέλης να μεταφερθεί στο αλσύλλιο που περιβάλλεται από τις οδούς Βαρδουσίων, Ορίων και Αστέρων. Επίσης να τερματίζει στον σταθμό ΗΣΑΠ Θησείου, για να είναι πιο τακτική η μεταφορά του επιβατικού κοινού.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ

Ασφαλώς η καλύτερη λύση για την Α. Κυψέλη είναι το μετρό. Επειδή όμως η συνοικία μας μένει έξω από τον σχεδιασμό δίνουμε μία πρόταση.

Γ. Μετρό:

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης της νέας γραμμής 4 του μετρό Αθήνας Άλσος Βεϊκου – Γαλάτσι – Κυψέλη – Δικαστήρια – Πανεπιστήμιο - Κατεχάκη – Μαρούσι. Στην χωροθέτηση των σταθμών έχουν προβλεφθεί οι σταθμοί Κυψέλης στην Πλατεία Κυψέλης και Γαλατσίου στην συμβολή των λεωφόρων Ομορφοκλησιάς και Γαλατσίου. Στη διαδρομή μεταξύ των δύο προαναφερόμενων μελλοντικών σταθμών, προτείνουμε να δημιουργηθεί σταθμός μετρό με την επωνυμία 'Αγιος Θωμάς" και στο πάρκο που βρίσκεται έναντι του 38ου και 120ου Δημοτικού σχολείου επί της οδού Αγίας Γλυκερίας.

Δ. Τραμ:

Σύμφωνα με μελλοντικές επεκτάσεις του τραμ Αθήνας, προβλέπεται επέκταση από το Σύνταγμα προς Άνω Πατήσια μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων (παλαιό τραμ 3). Από την μελλοντική στάση τραμ Πλ. Αιγύπτου θα μπορούσε να προβλεφθεί επέκταση προς Άνω Κυψέλη μέσω των οδών Μαυροματαίων, Κυψέλης, Βελβενδού, και Καυκάσου. Έτσι θα αναβιώσει το παλαιό τραμ γραμμή 2.

Ήδη η συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει. Είναι σημαντικό όλοι να συμβάλλουμε γιατί το πρόβλημα μας αφορά όλους.

Τα μέλη της κίνησης απευθύνουν το υπόμνημα στον αρμόδιο Υπουργό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις συγκοινωνίες.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Α. ΚΥΨΕΛΗΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

6977-896005

Μαργώνης Παναγιώτης


----------------------------------------------------


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget