Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σαβ/κα 23 & 24 Φεβρουαρίου και 2 & 3 Μαρτίου: Κλειστός ο σταθμός ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ και μεταμεσονύκτια των Σαββάτων και ο ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Εξυπηρέτηση με νέα αλλά και υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές

0 σχόλια
Στο πλαίσιο της ένταξης των σταθμών «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» και «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ» στη λειτουργία της Γραμμής 2 της ΣΤΑ.ΣΥ. A.E., απαιτείται η πραγματοποίηση δοκιμών για τον έλεγχο του συστήματος σηματοδότησης.

Οι δοκιμές αυτές προγραμματίζονται για τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, 23-24 Φεβρουαρίου και 2-3 Μαρτίου 2013.

Στις παραπάνω ημέρες δοκιμών, ο σταθμός «ΆΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» της Γραμμής 2 θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας από την έναρξη της κυκλοφορίας το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου μέχρι τη λήξη της την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, καθώς και από την έναρξη της κυκλοφορίας το Σάββατο 2 Μαρτίου έως τη λήξη της την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Επιπρόσθετα, τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου και του Σαββάτου 2 Μαρτίου, θα τεθεί εκτός λειτουργίας ο σταθμός «ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» της Γραμμής 2, στο χρονικό διάστημα 00:30 έως 02:30, κατά το οποίο οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «ΔΑΦΝΗ».

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των παραπάνω σταθμών, δρομολογούνται από τον ΟΑΣΑ:

* Η ενίσχυση των δρομολογίων της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και της υφισταμένης λεωφορειακής γραμμής Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» με το σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» τις ημέρες διακοπής λειτουργίας του σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ». Στις γραμμές αυτές θα εκτελείται πρόγραμμα καθημερινής από την έναρξη της βάρδιας (05:00) μέχρι τη λήξη αυτής (24:00). Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα των δρομολογίων θα παραταθεί μέχρι τις 02:00 της επομένης. Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΆΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ».    


* Η προσωρινή ίδρυση κυκλικής λεωφορειακής γραμμής με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου και του Σαββάτου 2 Μαρτίου από 00:30 έως και 02:30. Η Αφετηρία και το Τέρμα της εν λόγω γραμμής θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού ΜΕΤΡΟ «ΔΑΦΝΗ» και συγκεκριμένα η στάση με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ». Η γραμμή θα πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή από την εν λόγω αφετηρία, διερχόμενη από το σταθμό «ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και επιστρέφοντας στο σταθμό «ΔΑΦΝΗ».

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ! Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013: Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν μεταξύ των ωρών 11:00 και 16:00. Τα οχήματα θα αποσύρονται σταδιακά από τις 10:00 ενώ η πλήρης αποκατάσταση θα έχει επέλθει στις 17:00. Η 5ωρη στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να παραστούν τα μέλη του σωματείου στην γενική συνέλευση. Επίσης, θα καταργηθούν κάποια δρομολόγια του εθνικού σιδηροδρόμου λόγω της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης (αναλυτική ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ).

Για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, έχει ανακοινωθεί στάση εργασίας στα λεωφορεία από έναρξη βάρδιας μέχρι 9:00 και από 21:00 μέχρι λήξη βάρδιας. Τα οχήματα θα αποσύρονται σταδιακά από τις 20:00 ενώ η πλήρης αποκατάσταση θα έχει επέλθει στις 10:00.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα οχήματα θα αποσύρονται σταδιακά από τις 20:00 ενώ η πλήρης αποκατάσταση θα έχει επέλθει στις 9:00. 

Επίσης, έχει ανακοινωθεί 24ωρη απεργία στον εθνικό και προαστιακό σιδηρόδρομο (αναλυτική ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και η γραμμή 3 του μετρό να εκτελεί δρομολόγια μόνο μεταξύ του τμήματος ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ.

Οι 3 γραμμές μετρό και το τραμ θα λειτουργούν κανονικά λόγω της επιστράτευσης.

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013: Στάση εργασίας 11:00 με 17:00 στα λεωφορεία

Στλαση εργασίας στα λεωφορεία έχει ανακοινωθεί την Πέμπτη 11:00 με 17:00 λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Τα υπόλοιπα ΜΜΜ θα κινηθούν κανονικά.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013: Στάση εργασίας 12:00 με 16:00 σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό

Σε αιφνιδιαστική στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό μεταξύ των ωρών 12:00-16:00. Υπολογίστε τουλάχιστον μια ώρα πρίν την έναρξη της στάσης εργασίας την σταδιακή απόσυρση των οχημάτων και τουλάχιστον μια ώρα για την πλήρη αποκατάσταση των δρομολογίων μετά την λήξη της στάσης εργασίας.

Κανονικά θα κινούνται οι 3 γραμμές μετρό και το τραμ.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget