Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δευτέρα 5 - Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012: Απεργίες στα ΜΜΜ

Δύσκολη εβδομάδα μετακινήσεων αναμένεται η επικείμενη, καθώς σε γενικό απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται η Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα:

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

24ωρη απεργία στις 3 γραμμές μετρό και το τραμ.

Επικείμενη ακύρωση τελευταίων βραδυνών δρομολογίων στον προαστιακό & εθνικό σιδηρόδρομο (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) λόγω της απεργίας της Τρίτης. 

24ωρη απεργία έχει κυρηχθεί και στα ταξί.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

24ωρη απεργία στις 3 γραμμές μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

24ωρη απεργία στον προαστιακό & εθνικό σιδηρόδρομο (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Από τις 5 το πρωϊ της Τρίτης μέχρι τις 5 το πρωϊ της Τετάρτης αναμένονται να ακινητοποιηθούν και τα ταξί.

Ουσιαστικά κάνενα μέσο μεταφοράς δεν θα κυκλοφορεί την Τρίτη!

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

24ωρη απεργία σε ταξί, λεωφορεία, τρολεϊ, στον προαστιακό & εθνικό σιδηρόδρομο (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Οι 3 γραμμές μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 15:00  και το τραμ μετά τις 12:00 (πλήρης λειτουργία από 13:30), ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Η γραμμή μετρό 3 δεν θα εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

24ωρη απεργία στις 3 γραμμές μετρό, τα ταξί και το τραμ.

Τα υπόλοιπα ΜΜΜ αναμένονται να κινηθούν κανονικά. 

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

24ωρη απεργία στις 3 γραμμές μετρό και το τραμ.

Τα υπόλοιπα ΜΜΜ αναμένονται να κινηθούν κανονικά. 

Παραμείνετε συντονισμένοι για επικείμενες αλλαγές και διευκρινίσεις.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δευτέρα 5 - Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012: Αναστολή δρομολογίων στο τμήμα ΟΙΝΟΗ-ΧΑΛΚΙΔΑ

0 σχόλια
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από τη Δευτέρα 5-11-2012 έως και την Παρασκευή 9-11-2012, λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο τμήμα Οινόη– Χαλκίδα– Οινόη.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, δρομολογούνται λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Οινόη-Χαλκίδα-Οινόη, στις ώρες των υπό αναστολή  δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς Καλοχωρίου – Παντειχίου και Αυλίδας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Σπείρα διέπραξε 208 κλοπές, σε 6 μήνες, σε σταθμούς του μετρό!

0 σχόλια
Τουλάχιστον 208 κλοπές σε βάρος πολιτών, μέσα και έξω από σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ είχαν διαπράξει, το τελευταίο εξάμηνο, τα μέλη πολυμελούς σπείρας που εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών 42 μέλη του κυκλώματος, και συγκεκριμένα 13 Ρουμάνοι, 10 Αλβανοί, εννέα Αλγερινοί, τρεις Βούλγαροι, τρεις Γεωργιανοί, δύο Ιρακινοί, ένας Αφγανός και ένας Παλαιστίνιος.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων ή πέντε ατόμων προσέγγιζε καθημερινά ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και αφαιρούσε πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα, μέσα από τις τσέπες των ρούχων τους και από τις τσάντες τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ασκούσαν και σωματική βία. Οι δράστες έκρυβαν τα κλοπιμαία σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για την τηλεματική

0 σχόλια
Στην τελική φάση εισέρχεται ο διαγωνισμός για την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς εγκρίθηκαν από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες, που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς και από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρου ελέγχου από όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Στόχοι του συστήματος τηλεματικής

Το Σύστηµα Τηλεµατικής έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της ποιότητας του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου και των υπηρεσιών:

-Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της θέσης όλων των οχημάτων

-Πληροφόρηση των επιβατών για τις ώρες διέλευσης των οχημάτων, μέσω των «έξυπνων στάσεων»

-Πληροφόρηση των επιβατών για τις ώρες διέλευσης των οχημάτων, μέσω διαδικτύου, SMS και εφαρμογών 3ης γενιάς (3G) κινητής τηλεφωνίας

-Ενημέρωση επιβατών εντός οχήματος (αναγγελία επόμενης στάσης, ad hoc ανακοινώσεις από Κέντρα Διαχείρισης)

-Επικοινωνία οδηγών με τα Κέντρα Διαχείρισης

-Πληροφόρηση για την επιβατική κίνηση κατά γραµµή, στάση και δρομολόγιο ή ώρα (μέσω του συστήματος αυτόματης καταμέτρησης επιβατών)

-Έλεγχος της αξιοπιστίας των δρομολογίων και της τήρησης του προγραμματισμού και κατ΄επέκταση βελτιστοποίηση του προγραμματισμού του συγκοινωνιακού έργου

-Ενημέρωση ακυρώσεων δρομολογίων ή τροποποιήσεων στον προγραμματισμό.

Αναμενόμενα αποτελέσματα

Στα οφέλη από τη λειτουργία του συστήματος θα πρέπει να συμπεριληφθούν:

-Η βελτίωση της ποιότητας και ταχύτητας μεταφοράς
-Η βελτίωση της παραγωγικότητας του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών
-Η βελτίωση του αισθήματος ασφαλείας του κοινού και των εργαζομένων
-Η αύξηση παραγωγικότητας των εργαζόμενων που φτάνουν στην εργασία τους με καλύτερες συνθήκες μετακίνησης

Οι θετικές επιπτώσεις στην εικόνα των φορέων ειδικά, αλλά και συνολικότερα στην εικόνα του συστήματος μαζικών μεταφορών.

Από την υλοποίηση του έργου προβλέπεται ότι θα προκύψουν δυο ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη που θα συμβάλουν στην περαιτέρω εξυγίανση των συγκοινωνιών:

-Η μείωση του απαιτούμενου αριθμού οχημάτων
-Η αύξηση της επιβατικής κίνησης

Χρονοδιάγραμμα του έργου
 
Η συνολική διάρκεια της σύμπραξης είναι 12 έτη, από τα οποία 2 έτη για την κατασκευή των υποδομών και 10 έτη για τη λειτουργία, συντήρηση και τεχνική διαχείρισης του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 52 εκατ. ευρώ (καθαρά παρούσα αξία των συνολικών πληρωμών διαθεσιμότητας).

Το δημόσιο θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του έργου κατά ανώτατο ποσοστό 40%. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η αξιοποίηση κοινοτικών πόρων μέσω του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εγκριθεί οι υποψηφιότητες των παρακάτω εταιρειών:

-INTRACOM IT SERVICES - INTRACOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 
-ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – UNISYSTEMS
-ELSAG DATAMAT – SWARCO
-G4S HELLAS HOLDING – G4S TELEMATIX
-ERICSSON HELLAS
-ΑΤΕΣΕ

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσκληθούν οι επιλεγέντες υποψήφιοι για την παραλαβή των τευχών και την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού. Η διαβούλευση με τους εγκεκριμένους υποψηφίους ώστε να διαμορφωθούν οι τελικοί οροί του διαγωνισμού και οι δεσμευτικές προσφορές του θα κατατεθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και θα ακολουθήσουν:

Η ανακήρυξη αναδόχου και η υπογραφή σύμβασης ανάλογα με τον αριθμό ενδεχομένων ενστάσεων (Απρίλιος – Οκτώβριος 2013). Κατασκευή και τμηματική έναρξη λειτουργιά του έργου (2013-2015).

Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Μπάρες

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει επίσης η έγκριση για την τελική φάση του διαγωνισμού για το αυτόματο σύστημα κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) με διαδικασίες ανάλογες και κατακύρωση του έργου επίσης μέσα στο 2013.
Αυτό θα επιτρέπει αφενός το κλείσιμο του μετρό με μπάρες και αφετέρου την αξιοποίηση των πλέον συγχρόνων τεχνολογιών για την τιμολόγηση των υπηρεσιών και την συλλογή του κομίστρου.

Συμπληρωματικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων – που βρίσκεται σε εφαρμογή  και αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα– η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα αποτελέσει σημείο ουσιαστικής αναβάθμισης των υπηρεσιών των συγκοινωνιών αλλά και των εσόδων τους. 

ΠΗΓΗ: Metaforespress.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012: 24ωρη απεργία στις 3 γραμμές μετρό

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, οι εργαζομενοί στις 3 γραμμές μετρό έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Τα υπόλοιπα ΜΜΜ αναμένονται να κυκλοφορήσουν κανονικά.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget