Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΣΤΑΣΥ: Αιφνιδιαστική στάση εργασίας 11:00 με 13:00

Αιφνιδιαστική στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ από 11.00 εως 13.00. Αφορμή αυτής της στάσης - διαμαρτυρίας στάθηκε η αναίτια σύλληψη - κράτηση συναδέλφου τους, στη βάρδια του οποίου, υπήρξε περιστατικό πτώσης ατόμου στις γραμμές.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι χθες το βράδυ ένας άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο σταθμό Αττική.

Τελικά ανασύρθηκε κάτω από το διερχόμενο συρμό χωρίς να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τόσο ο ίδιος όσο και αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι επρόκειτο για «καθαρή» απόπειρα αυτοκτονίας.


«Παρόλο που δεν υπήρξε θανατηφόρο περιστατικό και αφού όλες οι ενδείξεις (καταθέσεις) συνομολογούσαν ότι ο ηλεκτροδηγός δε φέρει την παραμικρή ευθύνη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας (δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο), διέταξε τα αστυνομικά όργανα να κρατήσουν στο τμήμα το συνάδελφο όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφάσιζε για την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.


Καταλήγοντας, οι ηλεκτροδηγοί εξηγούν ότι η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το περιστατικό και ζητούν την εξεύρεση λύσης που θα αποτρέπει στο εξής «την αναίτια ταλαιπωρία εργαζομένων».


ΠΗΓΗ: ΤΡΟΛΛΕΑΤΖΗΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το monorail δεν θα έρθει ποτέ στον Πειραιά

0 σχόλια
«Τα έργα για το monorail δεν θα ξεκινήσουν. Το monorail δεν θα έρθει ποτέ στον Πειραιά», απάντησε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.


«Δεν μπορείς να δίνεις τόσα χρήματα για ένα έργο που δεν προσφέρει τίποτα στους κατοίκους και δεν είναι απαραίτητο, δεν υπάρχει σε κανένα μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης», είχε υποστηρίξει –παλαιότερα- ο δήμαρχος.

Η διαμάχη για το «ιπτάμενο τρένο» του Πειραιά καλά κρατεί από την εποχή που παρουσίασε το έργο ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.

Τα χαρακτηριστικά του υπερυψωμένου τρένου, σύμφωνα με το ΥΠΑΝ

Ο μεγάλος και συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επιβατών (επιβάτες ακτοπλοΐας, επιβάτες κρουαζιέρας) και οχημάτων, που διακινούνται μέσω του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, σε συνδυασμό με τη συνύπαρξη με τον αστικό ιστό του Πειραιά, δημιουργούν σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο στις προσβάσεις και στο οδικό δίκτυο περιφερειακά του Κεντρικού Λιμένα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται χαμηλή στάθμη εξυπηρέτησης στο συγκεκριμένο δίκτυο τόσο για τα Ι.Χ., όσο και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για την αποτελεσματικότερη διακίνηση των χρηστών του λιμένος, καθώς και για τη σύνδεση των διαφόρων τμημάτων του (terminals ακτοπλοΐας, terminals κρουαζιέρας) με τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς που εξυπηρετούν την πόλη του Πειραιά (ΜΕΤΡΟ/ΗΣΑΠ, Προαστιακός Σιδηρόδρομος), προωθείται η κατασκευή υπερυψωμένου μέσου σταθερής τροχιάς, τύπου monorail, περιμετρικά του Κεντρικού Λιμένος.

Το σύστημα μεταφοράς προσώπων που θα κατασκευαστεί βασίζεται σε οχήματα τα οποία κινούνται πάνω σε γραμμή-οδηγό μορφής δοκού, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει ευελιξία και μεγάλη μεταφορική ικανότητα.

Η γραμμή θα είναι διπλή, με μήκος περί τα 5χλμ και θα κατασκευαστεί σε ύψος 5,80m, ούτως ώστε να μην εμπλέκεται η κίνηση του μέσου σταθερής τροχιάς με την κυκλοφορία των οχημάτων στις εισόδους- εξόδους του λιμένα. Στην πρώτη φάση του έργου προβλέπεται η κατασκευή 8 σταθμών, σε σημεία που θα εξυπηρετούν τόσο τους χρήστες των βασικών εγκαταστάσεων του κεντρικού λιμένα, όσο και τους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.

Η συνολική μεταφορική ικανότητα του συστήματος θα ανέρχεται σε 2.000επιβ/ώρα/κατεύθυνση. Σε δεύτερη φάση προβλέπεται επέκταση του συστήματος στο νότιο τμήμα προς το νέο terminal κρουαζιερόπλοιων.

Η γραμμή θα αποτελείται από προκατασκευασμένες δοκούς από σκυρόδεμα, χάλυβα ή και συνδυασμό των δύο υλικών μήκους περί τα 30m, οι οποίες θα εδράζονται επί στύλων κατάλληλης διατομής. Πάνω στην τροχιά θα εγκατασταθεί το σύστημα μετάδοσης ισχύος, για την κίνηση των οχημάτων. Η γραμμή θα είναι εξοπλισμένη με συστήματα σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης που θα διασφαλίζουν την ασφαλή κυκλοφορία των συρμών. Για τη συντήρηση των οχημάτων, θα κατασκευαστεί κατάλληλα εξοπλισμένο μηχανοστάσιο σε χώρο του λιμένα.

Οι σταθμοί του συστήματος θα διαθέτουν υπερυψωμένες πλατφόρμες, για την αναμονή καθώς και την επιβίβαση και αποβίβαση από τα οχήματα. Η πρόσβαση στις πλατφόρμες θα γίνεται με κυλιόμενες κλίμακες και ανελκυστήρες. Στο ισόγειο επίπεδο θα υπάρχουν διατάξεις για την πώληση και τον έλεγχο των εισιτηρίων, καθώς και για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Τα οχήματα θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια, και θα είναι εξοπλισμένα με όλα τα συστήματα καθοδήγησης, προσανατολισμού, ελέγχου και υποστήριξης προσαρμοσμένα πάνω στα αντίστοιχα των γραμμών. Επιπλέον, θα διαθέτουν συστήματα τροχών που επιτρέπουν αθόρυβη λειτουργία και είναι εξοπλισμένα με καθίσματα που φιλοξενούν περίπου το 40% των επιβατών καθώς και θέσεις ΑΜΕΑ.

Το κόστος του έργου, όπως προσδιορίστηκε από τα στοιχεία της τεχνικής προμελέτης, θα ανέρχεται στα 120.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες δαπάνες για την κατασκευή της υπερυψωμένης γραμμής, των σταθμών, του Η/Μ εξοπλισμού, καθώς και για την προμήθεια των οχημάτων του συστήματος.


ΠΗΓΗ: YPODOMES.COM

ΣΤΑΣΥ: Η γραμμή 1 ανακαινίστηκε, οι επιβάτες δεν γύρισαν...

0 σχόλια
Περιορισμένα οφέλη σε σχέση με τα προσδοκώμενα εμφανίζουν τα οικονομικά στοιχεία των ΗΣΑΠ μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του δικτύου από την Κηφισιά έως τον Πειραιά.

Το έργο αναβάθμισης των γραμμών των ΗΣΑΠ είχε οδηγήσει το μέσο σε μαρασμό, καθώς οι σταθμοί άνοιγαν και έκλειναν συνεχώς, τμήματα του δικτύου ήταν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να το έχει εγκαταλείψει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 οι ΗΣΑΠ εξυπηρετούσαν καθημερινά 408.219 επιβάτες, έναντι 280.000 επιβατών το 2011. Στόχος ήταν η επιβατική κίνηση να επανέλθει στα επίπεδα του 2008 και να ξεπεράσει και πάλι τις 400.000 επιβάτες ημερησίως μετά την παράδοση του συνόλου του δικτύου στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν στόχο πολύ μακρινό, καθώς τους έξι πρώτους μήνες πλήρους λειτουργίας των αναβαθμισμένων υπηρεσιών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, οι επιβιβάσεις -ή τουλάχιστον η αποτύπωσή τους σε επίπεδο εισπράξεων- είναι περιορισμένες σε σχέση με πέρυσι οπότε και η κίνηση είναι ασθενική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) η συνολική μείωση των πωλήσεων εισιτηρίων μόνο για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο διαμορφώνεται στο 17,5% το πρώτο 6μηνο του 2012. Ελαφρώς βελτιωμένη ήταν η εικόνα το πρώτο 3μηνο του έτους, που η μείωση στις πωλήσεις διαμορφώθηκε στο 14%. Το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2012 παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις εισιτηρίων κατά 8,6%, η οποία όμως συνοδευόμενη από τρομακτική μείωση της τάξης του 50% στις πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών οδήγησε σε αρνητικό αποτέλεσμα πωλήσεων. Η μείωση στις πωλήσεις εισιτηρίων το δεύτερο 3μηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο 16% και η πτώση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών στο 31%, με αποτέλεσμα το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου οι συνολικές πωλήσεις να καταγράψουν μείωση 21% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Η λαθρεπιβίβαση

Η κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις μετά την παράδοση του συνόλου του δικτύου του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην κυκλοφορία προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Κύκλοι της ΣΤΑΣΥ αποδίδουν την κακή εικόνα στη γενικότερη οικονομική κρίση, η οποία έχει περιορίσει από τη μία τις μετακινήσεις -λόγω αυξημένης ανεργίας και μείωσης των μετακινήσεων για ψυχαγωγία- μέσα στην πόλη, και από την άλλη έχει οδηγήσει σε ενίσχυση του φαινομένου της λαθρεπιβίβασης.

Στο μεταξύ στο δίκτυο των ΗΣΑΠ κυκλοφορούν 20 συρμοί, όσοι «έτρεχαν» στις γραμμές του ηλεκτρικού και κατά τη διάρκεια των έργων, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα επιβατική κίνηση που να απαιτεί τη δρομολόγηση επιπλέον συρμών. Στόχος πάντως είναι η εξυπηρέτηση του κοινού να πραγματοποιείται από 30 συρμούς, εάν και εφόσον η επιβατική κίνηση ενισχυθεί.

Περιορισμένες πωλήσεις εισιτηρίων παρατηρούνται και στα υπόλοιπα μέσα της ΣΤΑΣΥ. Συνολικά, το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου καταγράφεται μείωση των πωλήσεων κατά 24% σε όλες τις εταιρείες της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός). Τη μερίδα του λέοντος στη μείωση των πωλήσεων διατηρεί το τραμ, ακολουθεί το μετρό και στη συνέχεια ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος εμφανίζοντας τις λιγότερες απώλειες.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΤΑΣΥ: Υπενθυμιστικό δελτίο τύπου προς ποδηλάτες

0 σχόλια
Η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) έχει αποδείξει με την
πολιτική της, ότι προωθεί και σέβεται τις μετακινήσεις των πολιτών με ποδήλατο,
έχοντας καθιερώσει την απρόσκοπτη μετακίνηση των ποδηλατιστών σε όλα τα
Συγκοινωνιακά Μέσα Σταθερής Τροχιάς (στις γραμμές 2 και 3 Μετρό, στην γραμμή
1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και στο Τραμ) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, κάποιοι από τους ποδηλάτες προκαλούν, με τη
στάση τους, προβλήματα τόσο στην επιβίβαση και αποβίβαση των υπολοίπων
επιβατών, όσο και στην ασφαλή μετακίνησή τους στο εσωτερικό των σταθμών.

Για τους λόγους αυτούς θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε, ότι ιδιαίτερα τις ώρες
αιχμής (7:00 έως 17:00) θα πρέπει:

- Να τηρούν απαρέγκλιτα την υποχρέωσή τους να μην εισέρχονται
περισσότερα από δύο ποδήλατα σε κάθε συρμό.

- Να επιβιβάζονται μόνο στο τελευταίο βαγόνι του κάθε συρμού και να
εισέρχονται μόνο από την τελευταία πόρτα, ώστε να μην δημιουργούν
προβλήματα στην επιβίβαση των υπολοίπων επιβατών.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούν
τις κυλιόμενες σκάλες, αλλά μόνο τις σταθερές σκάλες, καθώς μία ενδεχόμενη
στιγμιαία διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα τόσο στους
ίδιους όσο και σε άλλους επιβάτες.

Στο πλαίσιο της μεταξύ μας καλής συνεργασίας ζητάμε απ΄ όλους τους ποδηλάτες,
που χρησιμοποιούν τα Συγκοινωνιακά Μέσα Σταθερής Τροχιάς, να είναι ιδιαιτέρως
προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους με αυτά, να τηρούν τις υποχρεώσεις τους
και να σέβονται τους άλλους επιβάτες. Παράλληλα ζητάμε από τους φορείς και τα
σωματεία των ποδηλατιστών να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις
τους και την ασφαλή μετακίνησή τους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου ΣΤΑ.ΣΥ.
τηλ. 210 3293205, 210 3293269

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Προς επέκταση το σύστημα Money Back System μέσω εισιτηρίων ΜΜΜ

8 σχόλια
Ένα σύστημα εξαργύρωσης των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι καταναλωτές.


Το Money Back επιστρέφει στους επιβάτες την αξία των εισιτηρίων μέσω συμβεβλημένων επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Το σύστημα αφορά στην πληρωμή μέρους της αξίας των αγορών που κάνει ο καταναλωτής μέσω της εξαργύρωσης των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα εισιτήρια μπορεί να είναι από λεωφορεία, τραμ, μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό, καθώς και υπεραστικών συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο). Παράλληλα, μπορούν να εξαργυρωθούν και οι κάρτες διαδρομών των μέσων μεταφοράς, καθώς και εισιτήρια στο εξωτερικό, αρκεί το αντίτιμο να είναι σε ευρώ.

Με την λειτουργία του συστήματος μέσω των συμβεβλημένων επιχειρήσεων όλων των κλάδων του εμπορίου και των υπηρεσιών, επιστρέφεται ολόκληρη η αξία των εισιτηρίων στον επιβάτη/καταναλωτή.

Η μείωση του κόστους των αγορών υπολογίζεται με βάση την κλίμακα εξαργύρωσης της κάθε επιχείρησης, στην οποία καθορίζεται το ακριβές ύψος των αγορών που πρέπει να προβαίνει ο καταναλωτής.

Ανάλογα με το είδος των αγορών, ο καταναλωτής πληρώνει μέρος του λογαριασμού του με την αξία χρησιμοποιημένων εισιτηρίων.

Για παράδειγμα: υπό κλίμακα καταστήματος 5 προς 1, σε αγορές του καταναλωτή συνολικής αξίας 5 ευρώ θα αφαιρεθεί από το λογαριασμό του 1 ευρώ, δίνοντας στο ταμείο μαζί με τα χρήματα (4 ευρώ) και χρησιμοποιημένα εισιτήρια αξίας (μόνο του ή συγκεντρωτικά) ενός ευρώ.

Τα εισιτήρια που δίνονται στο κατάστημα ανακυκλώνονται. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), κ. Λαζαρίδη, η οποία μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, το όφελος από αυτό είναι κυρίως ότι το σύστημα θα υπενθυμίζει στον καταναλωτή το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Η ιδέα για το σύστημα ανήκει στον Γιώργο Βεργάκη και είναι κατοχυρωμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το σύστημα εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια στο Ηράκλειο και σύμφωνα με τον εμπνευστή και δημιουργό του, αυτή τη στιγμή εξαργύρωση εισιτηρίων στο δίκτυο των καταστημάτων πραγματοποιεί το 30% των πολιτών που χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι επιχειρήσεις που είναι συμβεβλημένες με το πρόγραμμα, οι οποίες θα σηματοδοτηθούν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο τηλέφωνο 210 9020025 στο Sales Promotion Center που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του προγράμματος στην Ελλάδα, καθώς και στην ιστοσελίδα www.moneybacksystem.gr.


ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της η υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟ - ΤΑΞΙ

0 σχόλια
Τη διάθεση της υπηρεσίας "Τραίνο-Ταξί" και μέσω του μέσω της ιστοσελίδας www.trainose.gr , ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Με την νέα υπηρεσία, η οποία δοκιμάζεται πιλοτικά με επιτυχία, οι επιβάτες του τρένου μπορούν μαζί με την κράτηση και έκδοση εισιτηρίου στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη να προμηθεύονται και ειδικό κουπόνι για τη μεταφορά τους από το σταθμό της Θεσσαλονίκης σε όποιον προορισμό της πόλης επιθυμούν.

«Η νέα υπηρεσία προσφέρεται σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΡΩΤΑΞΙ και αργότερα θα επεκταθεί και με άλλες εταιρείες ταξί που διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα, ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Όπως αναφέρεται, το "Τραίνο-Ταξί" θα περιμένει τους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού της Θεσσαλονίκης, δεν θα υπάρχει χρέωση για ραντεβού ή αποσκευές ούτε λειτουργία ταξιμέτρου, ενώ ο πελάτης δεν θα χρειάζεται να περιμένει.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

-Το κουπόνι μεταφοράς για την υπηρεσία ταξί είναι ονομαστικό, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, αναγράφει τον συγκεκριμένο τελικό προορισμό του επιβάτη/επιβατών (ομαδικό) και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων ο επιβάτης παραδίδει στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει.

-Μετά την άφιξη των αμαξοστοιχιών στο Σταθμό Θεσσαλονίκης, τα προμισθωμένα οχήματα ταξί θα αναμένουν τους πελάτες που κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΤΡΑΙΝΟΤΑΞΙ το πολύ έως και 15 λεπτά στον ειδικό χώρο στάθμευσης. Σε αντίθετη περίπτωση τα ταξί δεν θα έχουν υποχρέωση εκτέλεσης της διαδρομής. Το αντίτιμο δεν περιέχει σε καμία περίπτωση χρόνο αναμονής ή στάσης κατά την εκτέλεση διαδρομής προς τον προορισμό του πελάτη. (Η υπηρεσία ταξί θα παρέχεται στον δικαιούχο σε κάθε περίπτωση καθυστέρησης άφιξης των αμαξοστοιχιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης).- Τα συνεργαζόμενα με την υπηρεσία ταξί βρίσκονται σε αναμονή σε ειδικό προκαθορισμένο χώρο στον Σταθμό Θεσσαλονίκης προς τον οποίο υπάρχει σχετική ειδική σήμανση.

- Σε περίπτωση που ο πελάτης θελήσει να κατευθυνθεί σε άλλον προορισμό από αυτόν που έχει αναφέρει στον οδηγό και το αντίτιμο είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει κλείσει τότε γίνεται νέα έναρξη «σημαίας» με έκδοση αντίστοιχης απόδειξης προς τον πελάτη.- Οι τιμές μεταφοράς για τη χρήση της υπηρεσίας Τραίνο - Ταξί είναι διαβαθμισμένες ανά ζώνες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα πληροφόρησης των διαβαθμισμένων ανά ζώνη τιμών τόσο από τα εκδοτήρια που υποστηρίζουν την υπηρεσία όσο και από τους σχετικούς χάρτες απεικόνισης και αντιστοίχισης (ζώνη / τιμή) που έχουν αναρτηθεί στους σταθμούς που παρέχουν τη σχετική δυνατότητα.

ΠΗΓΗ: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ: Τρίτη 17 Ιουλίου 2012: 4ωρη στάση εργασίας 12:00 με 16:00

Σε 4ωρη προειδοποιητική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι των πρώην ΗΣΑΠ (νυν ΣΤΑΣΥ Α.Ε) την ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 από 12:00 μμ έως 16:00.


Σχεδόν ανασφάλιστοι είναι σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι των π. ΗΣΑΠ και τα μέλη των οικογενειών τους, μετά την ένταξη του Ταμείου Υγείας ΤΑΠ-ΗΣΑΠ/ ΤΑΥΤΕΚΩ, στον ΕΟΠΥΥ.

Οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, έχουν υποβαθμιστεί τραγικά και έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, λόγω παραλείψεων των αρμόδιων φορέων και κυρίως λόγω προβλημάτων γραφειοκρατίας.

Έχουν παρέλθει δυο και πλέον μήνες από την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ (1.5.2012), χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη και προετοιμασία, όπως τότε είχαμε καταγγείλει, και ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα, σχετικά με τη λειτουργία του ασφαλιστικού μας φορέα, πρώην ΤΑΠ-ΗΣΑΠ/ΤΑΥΤΕΚΩ, που προκύπτουν επ’ αφορμή και εξ αιτίας της ανωτέρω ένταξης, με αποτέλεσμα μια σειρά παροχές για διάφορα υλικά και αναλώσιμα, που συνταγογραφούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνονται.

Το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ δεν «αναγνωρίζει» τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας και τους παραπέμπει να εξυπηρετηθούν στο πρώην ΤΑΠ - ΗΣΑΠ/ΤΑΥΤΕΚΩ, το οποίο όμως σήμερα λόγω της αδράνειας των αρμοδίων θεωρείται ....ανύπαρκτο !!!

Παραμένουν σε εκκρεμότητα και δεν εκδίδονται εντάλματα πληρωμής, είτε σε συμβεβλημένους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα κ.λπ. είτε σε ασφαλισμένους, για οφειλές προ της 1/5/2012, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι Διευθυντές των πρώην Ταμείων για να υπογράφουν !!

Πολλοί συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας απειλούν τους ασφαλισμένους μας ότι, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, θα πάψουν να τους εξυπηρετούν. Εκτός όλων αυτών, έχουν πάψει να καταβάλλονται ορισμένα προνοιακά επιδόματα και βέβαια στην όλη τραγική κατάσταση προστέθηκε και η μη πληρωμή των αποδείξεων φαρμάκων, λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης και έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα περίθαλψης αλλά και οικονομικά, σε πολλούς ασφαλισμένους του Ταμείου μας, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και συζητήσεις κατά τις συναντήσεις μας , τόσο με τον Πρόεδρο και Υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ, όσο και με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, αλλά ακόμη και με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας κ. Ρουπακιώτη, η κατάσταση παραμένει, μέχρι σήμερα, η ίδια με αποτέλεσμα 8.000 περίπου ασφαλισμένοι του Ταμείου μας και ιδιαίτερα άτομα μεγάλης ηλικίας, χαμηλοσυνταξιούχοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας να ταλαιπωρούνται και σε πολλές περιπτώσεις η υγεία τους να επιδεινώνεται .

Εάν η όλη κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί και δεν ληφθούν πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ, τότε θα υποχρεωθούμε να κλιμακώσουμε περεταίρω τις κινητοποιήσεις μας.

Οι Διοικήσεις


ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Κυριακή 8 Ιουλίου 2012: Αποκατάσταση δρομολογίων Αεροδρόμιο-Κιάτο και έναρξη λειτουργίας σταθμού ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ

0 σχόλια

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από τη Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 επανακυκλοφορούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και Αεροδρόμιο – Κιάτο, που είχαν ανασταλεί λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση.

Συγκεκριμένα επανακυκλοφορούν οι παρακάτω αμαξοστοιχίες :

Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο
Αμαξ/χία 4263 Αναχώρηση 21:47
Αμαξ/χία 4265 Αναχώρηση 22:02
Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια
Αμαξ/χία 4262 Αναχώρηση 21:11
Αμαξ/χία 4264 Αναχώρηση 21:26
Αεροδρόμιο - Κιάτο
Αμαξ/χία 4432 Αναχώρηση 21:44
Κιάτο - Αεροδρόμιο
Αμαξ/χία 4433 Αναχώρηση 21:25

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εξετασθεί η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των προαστιακών συρμών στις γραμμές αυτές.

Έναρξη λειτουργίας Σταθμού Ζευγολατιού

Παράλληλα από την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, η στάση Ζευγολατιό νομού Κορινθίας. Ο Σταθμός θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους περιοχών όπως Βραχάτι, Λέχαιο κλπ.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Ετοιμάζεται νέος γύρος συγχωνεύσεων - ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ θα γίνουν... ΟΑΣΑ

2 σχόλια
Εισηγήσεις για την πλήρη συγχώνευση της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ) και της ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ) στον ΟΑΣΑ, δηλαδή τη μητρική εταιρεία των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, δέχεται ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος, κατά ασφαλείς πληροφορίες, αντιμετωπίζει θετικά το εγχείρημα.


Οπως πληροφορείται «Το Βήμα της Κυριακής», η ιδέα της περαιτέρω συγχώνευσης των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών είχε πέσει στο τραπέζι επί υπουργίας του κ. Μ. Βορίδη, όταν και άρχισαν να γίνονται εμφανή τα έντονα προβλήματα ρευστότητας στην ΟΣΥ. Η δημόσια εταιρεία, που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, πρόσφατα έφτασε στο σημείο να μην έχει χρηματοροές ικανές για να πληρώσει τα ασφάλιστρα του στόλου της και να εξασφαλίσει ανταλλακτικά.

Αιτία, βέβαια, δεν είναι άλλη από τον ασυντόνιστο οικονομικό προγραμματισμό, τη μείωση της κινητικότητας, αλλά και το «δεν πληρώνω» τόσο των επιβατών όσο και των υπουργείων, τα οποία κατά παράδοση πλέον δεν καταβάλλουν την επιδότηση για τα μειωμένα εισιτήρια συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού όπως οι μαθητές.

Η κεντρική ιδέα του σχεδίου προβλέπει τη συγχώνευση των δύο εταιρειών υπό τον ΟΑΣΑ, υπό την σκέπη του οποίου οι ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ θα παύσουν να είναι θυγατρικές του και θα μετατραπούν σε Γενικές Διευθύνσεις: μία για τους αστικούς σιδηροδρόμους και άλλη μία για τα οδικά μέσα.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων και η δημιουργία οικονομιών κλίμακας διά της ενοποίησης ομοειδών τμημάτων και της λειτουργίας ενιαίων υπηρεσιών, κυρίως δε κεντρικής οικονομικής διαχείρισης. Αλλωστε, ο κ. Χατζηδάκης έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης των οργανογραμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες ως μία εκ των προτεραιοτήτων του όταν παρέλαβε το υπουργείο Υποδομών.

H ενοποίηση των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε μία από τις μεγαλύτερες ΔΕΚΟ στη χώρα καθώς θα συγκέντρωνε αθροιστικά περίπου 9.500 εργαζομένους. Το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας πέτυχε σημαντική βελτίωση των οικονομικών του το 2011, καθώς τα ελλείμματα μειώθηκαν κατά 72%, κυμαινόμενα από 278 εκατ. ευρώ το 2010 σε 78 εκατ. ευρώ το 2011, όταν το 2009 είχαν φτάσει τα 450 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, αν τα υπουργεία είχαν καταβάλει το 2011 τα χρήματα που τους αναλογούσαν, τότε το λειτουργικό έλλειμμα θα ήταν μόλις 16 εκατ. ευρώ.

Στελέχη των αστικών συγκοινωνιών, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επισημαίνουν ωστόσο ότι το υπό εξέταση μοντέλο των συγχωνεύσεων είναι παρωχημένο. «Αν περισσέψουν κάποιοι, αυτοί θα είναι διοικητικοί υπάλληλοι και δεν θα είναι περισσότεροι από 500. Δεν πρόκειται να προκύψουν σοβαρά οφέλη από μια τέτοια ενοποίηση, αφού ό,τι συνέργειες μπορούσαν να γίνουν είτε έγιναν είτε έγινε προσπάθεια για να γίνουν» αναφέρουν.

Εμπειρο στέλεχος του μετρό σημειώνει ότι η ιδέα ακούγεται θετική, υπογραμμίζει όμως ότι θα μπορούσε να έχει επιτυχή εφαρμογή μονάχα αν «τρέξουν» το εγχείρημα γνώστες του αντικειμένου. «Ειδάλλως δεν θα έχει νόημα και θα μπερδευτούμε ακόμη περισσότερο. Μια εταιρεία που θα μετακινεί καθημερινά 2,5 εκατ. ανθρώπους δεν θα έχει την πολυτέλεια της αποτυχίας» λέει και επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να μπουν μπάρες στο μετρό προκειμένου να διασφαλιστούν έσοδα και σταθερές χρηματοροές.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget