Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΣΤΑΣΥ: Με το μετρό διακομίζονται τραυματίες των επεισοδίων στα νοσοκομεία - Ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ έγινε ιατρείο και πυρπολήθηκε από δακρυγόνα!

0 σχόλια
Με τη χρήση του μετρό μεταφέρονται οι τραυματίες από το κέντρο της Αθήνας στα νοσοκομεία της μπλέ γραμμής αλλά και πολλοί έχουν εγκλωβιστεί στον σταθμό, λαμβάνοντας τις πρώτες βοήθειες από νοσοκόμους και ιατρούς! Μάλιστα, τα ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στην είσοδο, με αποτέλεσμα οι τραυματίες να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αναπνευστικη δυσχέρεια! Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ μάλιστα, υπεραμύνθηκε της κίνησης και κυνικά απάντησε ότι όποιος δεν ήθελε να τα εισπνεύσει, ας έφευγε με τους συρμούς!

Αυτή τη στιγμή, το κέντρο καταστρέφεται από κουκουλοφόρους και στραγγαλίζεται από βροχή χημικών και απίστευτη βία της αστυνομίας στην επιχείρηση της η οποία μάλλον έχει την κωδική ονομασία "Τελειώστε την πλατεία", καθώς αναφέρονται επιθέσεις και στους "Αγανακτισμένους" χωρίς αιτία.

Μέσα από τη Βουλή τώρα, μεγάλη ανακούφιση ένιωσε ο πρωθυπουργός με την ψήφιση του "σίγουρου νομοσχεδίου και των τελευταίων θυσιών του ελληνικού λαού που θα μας βγάλει από την κρίση" - αλήθεια, πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό τους τελευταίους 20 μήνες; - και ορμά ακάθεκτος για την ψήφιση και του εφαρμοστικού νόμου, άυριο Πέμπτη, τον οποίο με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σχόλια μπορεί κανείς να διαβάσει από το ΕΠΙΚΑΙΡΑ εδώ.



Τέλος, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους της ΑΜΕΛ που αποφάσισαν να μην απεργήσουν, καθώς θα μπορούσαν να μην μπορούν να μεταφερθούν οι τραυματίες στα νοσοκομεία με ό,τι συνέπεια και αν είχε αυτό.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011: 48ωρη απεργία σε ΟΣΕ, προαστιακό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ - Σταυρόλεξο γραμμή μετρό 1- Κανονικά οι γραμμές 2 & 3

48ωρη απεργία αποφάσισαν τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων σε εθνικό/προαστιακό σιδηρόδρομο, λεωφόρεια, τρόλεϊ, τραμ την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ενώ τελικά οι εργαζόμενοι στις γραμμές μετρό 2 & 3 ΔΕΝ θα απεργήσουν. Η γραμμή μετρό 1, σύμφωνα με τους εργαζομένους, θα λειτουργεί την Τρίτη από τις 10:00πμ έως και τις 4:00μμ, ενώ την Τετάρτη θα εκκινήσει δρομολόγια μετά τις 11:00πμ. Παρά την ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής από τους εργαζόμενους, η διοίκηση της ΗΣΑΠ εμμένει ότι θα υπάρξει 48ωρη και μάλλον αυτό θα συμβεί.

Επίσης, η γραμμή μετρό 3 δεν θα εξυπηρετεί στο τμήμα ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΟΑΣΑ: Έρχεται το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων

0 σχόλια

Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα ΜΜΜ από τον ΟΑΣΑ. Πιο συγκεκριμένα από:

* Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 για λεωφορεία και τρόλεϊ

* Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 για τραμ

* Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 για μετρό

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΟΣΕ: Τρίτη 28 Ιουνίου 2011: Ηλέκτριση τμήματος ΣΚΑ - Τρείς Γέφυρες

0 σχόλια
O Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε., στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου , πρόκειται να θέσει υπό τάση από την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 και από ώρα 00:30 π.μ., τις πάγιες εγκαταστάσεις ηλεκτρικής έλξης, στο τμήμα γραμμής: ΣΚΑ – Τρεις Γέφυρες.


Η τάση λειτουργίας του ηλεκτροδοτούμενου σιδηροδρομικού δικτύου είναι 25.000 V – 50 Hz.
Κάθε προσέγγιση στην Ηλεκτροδοτούμενη γραμμή και στις πάγιες εγκαταστάσεις αυτής καθώς και η αφαίρεση εξαρτημάτων από του πυλώνες στήριξης της εναέριας γραμμής (Γραμμή Επαφής) είναι «άκρως επικίνδυνη για την ζωή».

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ :

1. Να ανεβαίνετε στην οροφή των αμαξοστοιχιών.
2. Να αγγίζετε τους στύλους ή τις κατασκευές, που στηρίζουν τους εναέριους αγωγούς ηλεκτρικής έλξης (Γραμμή Επαφής).
3. Να πλησιάζετε από αμέλεια ή εκουσίως με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο τη Γραμμή Επαφής (π.χ. μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους).
4. Να αγγίζετε τις σιδηροτροχιές, τους ιστούς φωτοσημάτων ή τις άλλες μεταλλικές κατασκευές που ευρίσκονται επί της σιδηροδρομικής γραμμής και στη γύρω από αυτή περιοχή, (σε απόσταση 10 μέτρων από τη σιδηροδρομική γραμμή).
5. Να ρίπτετε σύρματα, ράβδους ή άλλα αντικείμενα, νερό και άλλα υγρά επί της Γραμμής Επαφής.
6. Να κυκλοφορείτε στις περιοχές των εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνησης (υποσταθμοί, υπαίθριοι οικίσκοι, ερμάρια, κ.λ.π.).
7. Να διέρχεστε από τις ισόπεδες διαβάσεις με οχήματα ή φορτία επί οχημάτων, ύψους μεγαλύτερου των 4,5 μέτρων ή ύψους μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των οδικών πινακίδων σήμανσης των ειδικών κατασκευών περιορισμού του ανώτατου οδικού περιτυπώματος διέλευσης (θύρες περιτυπώματος).
8. Να πλησιάζετε στους θραυσμένους αγωγούς ηλεκτρικής έλξης, οι οποίοι έχουν πέσει στο έδαφος, σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων.
9. Να αφαιρείτε εξαρτήματα ή αγωγούς από τις πάγιες εγκαταστάσεις ηλεκτρικής έλξης .
10.Να παίζουν παιδιά στην περιοχή των στην περιοχή των πάγιων εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνησης και στην περιοχή γύρω από την ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή.
11.Να πλησιάζετε τις εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνησης (Υποσταθμούς), σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από αυτές.
12.Να ρίπτετε αντικείμενα, νερό ή άλλα υγρά στην περιοχή γύρω από την ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή και στις εγκαταστάσεις της.
13.Να έλθετε σε επαφή με κάθε μέσο με τις μεταλλικές κατασκευές που φέρουν αγωγούς για την τροφοδοσία της Γραμμής Επαφής.
14.Να προκαλείτε από αμέλεια ή εκουσίως θραύση μονωτήρων ή κόψιμο αγωγών με τη χρήση κυνηγετικών όπλων ή με άλλο τρόπο.
15.Να διατηρείτε μόνιμες ή προσωρινές επιφανειακές σωληνώσεις άρδευσης παράλληλες ή διασταυρούμενες με τις σιδηροδρομικές σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών, του νομού Αττικής οι οποίες γειτνιάζουν με το ηλεκτροδοτούμενο σιδηροδρομικό δίκτυο ΣΚΑ – ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ να γνωστοποιούν άμεσα κάθε ανωμαλία ή βλάβη εξοπλισμού ηλεκτροκίνησης, που παρατηρούν, στα αστυνομικά τμήματα, σε άλλες Αρχές, στον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό ή στο ρυθμιστή έλξης του Ο.Σ.Ε. Α.Ε., τηλ. 2102422039.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ: Πως διώχνουν τον κόσμο από τα τρένα και δημιουργούν την αίσθηση "εκδίκησης" με ιδιωτικοποίηση

2 σχόλια

Γράφει η Βίλλυ Κρεμμύδα στο ΒΗΜΑ...

Ο ΟΣΕ αποτελεί πληγή για τη χώρα . Φυσικά και δε μου αρέσει ότι υπάρχει να πηγαίνει στα χέρια ξένων επενδυτών αλλά λυπάμαι για τη πλέον μη ελεγχόμενη κατάσταση που φτάσαμε ..

Τι θέλω να πω ; Θα σας το εξηγήσω ευθύς αμέσως. Καθημερινά παίρνω το τρένο ( όπου ανήκει στον ΟΣΕ ) συγκεκριμένα το τοπικό της Χαλκίδας από το σταθμό Αγίου Στεφάνου . Είναι περιττό να σας πω πως εξυπηρετεί πολύ κόσμο κυρίως τις πρωινές ώρες . Επιπλέον , ο αριθμός του κόσμου που χρησιμοποιεί το μέσο ολένα και αυξάνεται . Αξίζει να σας τονίσω επίσης , πως το εισιτήριο άγγιζε το 1.90 ευρώ . Πριν περίπου ένα μήνα η τιμή του εισιτηρίου αυξήθηκε στα 2.70 . Αύξηση καθόλου απαρατήρητη . Αν και η αλλαγή της τιμής είναι μείζoν πρόβλημα διότι δεν έγινε κάποιο έργο , δεν προστέθηκαν δρομολόγια , δεν είναι ότι ξαφνικά οι υπάλληλοι σηκώνουν τα τηλέφωνα στις εκδόσεις εισιτηρίων προς όφελος της εξυπηρέτησης μας, μας εμφανίστηκε ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα . Μόλις δυο βαγόνια είναι αρκετά από Χαλκίδα με τερματικό σταθμό Αθήνα.

Από τον Άγιο Στέφανο όπου εγώ επιβιβάζομαι , όλοι όσοι περιμένουμε είμαστε ήδη όρθιοι , κάτι βέβαια που απαγορεύεται , αλλά να μου πείτε αυτός ο νόμος στην Ελλάδα δεν υπάρχει . Στη Δεκέλεια δε , αρχίζει ο ένας να κολλάει στον άλλον . Το μεγάλο όμως χτύπημα έρχεται στο σταθμό Μενιδίου . Εκεί ο κόσμος δε χωράει να εισέλθει μέσα στο τρένο . Με φωνές , σπρώξιμο , τελικά οι άνθρωποι καταφέρνουν να μπουν . Έτσι , γινόμαστε μια κινούμενη κονσέρβα που μεταφέρει σαρδέλες .

Για να καταλάβετε το μέγεθος της κατάστασης ο ελεγκτής δε μπορεί να περάσει να διαπιστώσει αν όλοι μας φέρουμε εισιτήριο , αφορμή βέβαια ψάχνουν και αυτοί .

Τέλος , έρχομαι να ρωτήσω . Πρώτον , τι τους επιβαρύνει αν βάλουν ένα βαγόνι παραπάνω τις ώρες αιχμής ; Πληρώνουμε τόσα χρήματα για να φτάνουμε στις δουλειές μας ιδρωμένοι , διότι κλιματισμός δεν υπάρχει , νιώθοντας βρώμικοι και αγανακτισμένοι ; Ε ! Όχι , προτιμώ ο ΟΣΕ να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και να φτάνω συνεπής στη δουλειά μου και φυσικά σαν άνθρωπος . Ας κοιτάξουν λοιπόν οι υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους σωστά , πέρα από το να παλεύουν μη χάσουν τους υπέρογκους μισθούς λες και πετάνε αεροπλάνο . Διότι εάν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει θα έρθει ο καιρός που θα χρειάζεται να κρεμόμαστε από τα τρένα , καμία διαφορά με Ινδία δηλαδή.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Τέσσερις αντιπεριβαλλοντικές βόμβες από τη νέα ηγεσία

1 σχόλια
Στροφή 180 μοιρών κάνει πλέον το Υπουργείο Περιβάλλοντος με καπετάνιο τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Στην τελετή παράδοσης του υπουργείου, η τέως υπουργός περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη "ζεμάτισε" τον κ. Παπακωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι λαμβάνει ένα ευαίσθητο υπουργείο, το οποίο δεν θα έπρεπε να το κοιτά από την λογιστική του πλευρά. Τι και αν όμως του το είπε; Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας βομβάρδισε κυριολεκτικά με ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τέσσερις αντιπεριβαλλοντικές βόμβες.


Η κα. Μπιρμπίλη αποχώρησε από το υπουργικό σχήμα, έχοντας προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις εντός της ίδιας της κυβέρνησης με τις αυστηρές νομοθετήσεις για τις περιοχές Natura και τη κόκκινη γραμμή της για την ΜΗ νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, οι οποίες τελικά δεν πέρασαν. Ίσως να ήταν το φιλότιμο, ίσως ότι δεν αποτελεί βουλευτή και δεν έχει συνηθίσει στην συγκάλυψη, την αυθαιρεσία και στο ξέσκισμα των νόμων; Δεν μας ενδιαφέρει ποιές ήταν οι προθέσεις της. Σημασία έχει ότι οι αντιδράσεις από βουλευτές της κυβέρνησης φανέρωσαν πολλά για τις ειλικρινείς προθέσεις περί εγκαθίδρυσης ισότητας, επαναφορά της νομιμότητας και άλλες ονειρώξεις που μοίραζε ο πρωθυπουργός προεκλογικά. Ίσως να ήταν μια αυθαίρετη αντίδραση από το υποσυνείδητο των βουλευτών ή κάποιο εξοχικό τους λιαζόταν σε προστατευόμενη περιοχή Natura; Την αλήθεια ίσως να μην τη μάθουμε ποτέ.

Σημασία έχει ότι τα ήνια του Υπουργείου Περιβάλλοντος ανέλαβε ο πλέον μεγάλος αντίδικος της απερχόμενης ηγεσίας και μην έχοντας προλάβει να αλλάξουν τα ονόματα στις ιστοσελίδες, ο νέος υπουργός σπεύδει να καθησυχάσει τους εν δυνάμει κατασκευαστές αυθαίρετων ότι κανένα κτίσμα δεν θα απειληθεί από μπουλντόζα.
Για να μην προκαλέσει αντιδράσεις, χρησιμοποιεί δύο ανυπόστατα αντίμετρα.

Πρώτον, επικαλείται τη λογική, ότι δεν μπορεί να... εφαρμοσθεί ο νόμος (!) για τόσες πολλές παραβάσεις, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι και σίγουρο ποιός το έκτισε (φανερώνοντας και την ανικανότητα της Πολεοδομίας), ούτε δίκαιο να επωμιστεί την διαδικασία ο ιδιοκτήτης που δεν ήταν και κατασκευαστής (σωστός σε αυτό) και δεύτερον, σπεύδει να καθησυχάσει με την γνωστή ρήση "Από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρξει άλλη παρανομία!". Επειδή όμως, η ιστορία ανομίας της μεταπολίτευσης σαν κακόγουστο αστείο επαναλαμβάνεται σαν μια κασέτα, το ίδιο ακριβώς είχαμε ακούσει το 1983 με το νόμο Τρίτση (ν.1337/83). Σύμφωνα με αυτόν, τα αυθαίρετα κτίσματα της τότε εποχής νομιμοποίηθηκαν, άλλα όποιο άρχιζε να κτίζεται από εκείνη τη χρονιά, θα κατεδαφιζόταν no questions asked!

Μετά από 28 χρόνια, το υπουργείο έρχεται να κοροϊδέψει τον νομοταγή πολίτη για 2η φορά, επιβραβεύοντας και νομιμοποιώντας την παρανομία επειδή είναι ανίκανο (ή μάλλον απρόθυμο - γιατί όλοι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή) να την πατάξει. Τι κι αν με αυτές τις νομιμοποιήσεις παρανομιών, πόλεις απαράμιλλου κάλλους, όπως η Αθήνα, με την μέθοδο της ανεξέλεγκτης αντιπαροχής μετατράπηκαν σε "πόλεις" όπου οι πολίτες μετά βίας επιβιώνουν (- δεν ζουν σε καμία περίπτωση); Σαν να μην έφθανε αυτό, ο νέος υπουργός πέταξε άλλες τρείς βόμβες στην συνέντευξη τύπου.

Η μια είναι ότι καταργούνται οι απαιτήσεις περιβαλλοντικής αδειοδότησης για πολλά έργα και οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε σχεδόν όλα τα έργα (ακόμη και βιομηχανίες -χαμηλής όχλησης όπως τις βάφτισε), ενώ θα χαλαρώσουν οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις σε βιομηχανίες και εργοστάσια.

Η άλλη ήταν η απαξίωση της ανακύκλωσης που ανθίζει σε όλο τον πλανήτη, χαρακτηρίζοντας την "καλή, αλλά... (ρομαντική;)" και αντιπρότεινε, αντί αυτής, καύση των σκουπιδιών (!) και μάλιστα δήλωσε ότι προς τα εκεί θα κινηθεί ο τομέας διαχείρισης απορριμάτων από τη νέα ηγεσία.

Η τρίτη βόμβα που μας γέμισε με ανάμεικτα συναισθήματα είναι η σκέψη για επαναφορά της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, η σημερινή τεχνολογία καύσης πετρελαίου έχει (ελάχιστα) λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον από αυτή του επεξεργασμένου πετρελαίου (βενζίνη). Εν μέρει έχει δίκιο, άλλα μόνο αν ακολουθηθούν αυστηρές προδιαγραφές (που δεν θα ακολουθηθούν).

Παράλληλα, την ίδια στιγμή που η Γερμανία κατασκευάζει εθνική οδό για ποδήλατα, η Γαλλία λέει οχι στους νέους δρόμους και προσπαθεί για την εγκαθίδρυση του ποδηλάτου, των αστικών συγκοινωνιών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ρεύμα που θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είναι συνάμα γελοίο αλλά μάλλον και αντιπροσωπευτικό της κατάστασης μας, η Ελλάδα να ανακοινώνει επαναφορά πετρελαιοκίνησης. Ασφαλώς, με αυτή την ατζέντα της νέας ηγεσίας, οι πεζοδρομήσεις, οι ποδηλατόδρομοι Αττικής, η επέκταση τραμ και η προστασία των δασών μάλλον λαμβάνει "τσαρούχι", μαζί με την προηγούμενη ηγεσία που φήμες την θέλουν να εθεάθη θλιμμένη σε κάποιον σταθμό του μετρό, καθώς γύριζε σπίτι της, χωρίς το υπουργικό υβριδικό.

Την ίδια ώρα που σκέφτομαι τα παραπάνω, βρίσκομαι στη λεωφορειακή γραμμή 508, επί της Λ. Θησέως, στο ύψος της Εκάλης. Κοιτάζω από το παράθυρο τις υπο κατασκευή νέες βίλλες και τα λοιπά πολυτελή κτίσματα που αρχίζουν να ανθίζουν στις απάτητες και καταπράσινες περιοχές του Πεντέλικου Όρους, στο μοναδικό σημείο που δεν έχει πληγεί από τις πυρκαγιές λόγω της πυροπροστασίας που διαθέτει ο δήμος. Σε ένα σημείο δίπλα σε αυτά τα καρκινώματα του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής, μια ταμπέλα του δήμου γράφει, μάλλον ειρωνικά: " ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΕΚΑΛΗΣ". Μάλλον ακόμη να συγχωνευθεί ο δήμος με τη Κηφισιά και τη Ν.Ερυθραία, όπως προστάζει ο "Καλλικράτης" σκέφτομαι και συνεχίζω την διαδρομή μου με οργή... Μάλλον το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΘΕΛ: Νεαρός λουόμενος ξυλοκόπησε τον οδηγό γιατί του ζήτησε να μην περιφέρεται ημίγυμνος!

0 σχόλια
Χθες το απόγευμα στην γραμμή 040 επιβιβάστηκαν στο Νέο Φάληρο νεαρά άτομα, που προφανώς επέστρεφαν από μπάνιο, χωρίς να φοράνε τα μπλουζάκια τους...


Ο οδηγός τους έκανε παρατήρηση και τα φόρεσαν όλοι εκτός από έναν.

Στην επόμενη στάση ο οδηγός ζήτησε ευγενικά από τον νεαρό να φορέσει την μπλούζα του. Το αποτέλεσμα ήταν να προσεγγίσουν σιγά - σιγά το εμπρός μέρος του λεωφορείου και όταν άνοιξαν οι πόρτες στην επόμενη στάση να τον γρονθοκοπήσουν και να εξαφανιστούν από την μπροστινή πόρτα.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας όπου παρέμεινε 4 ώρες με συμπτώματα ελαφριάς διάσεισης και μώλωπες. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι θα χάσει και μεροκάματα μιας και ο γιατρός του έδωσε τέσσερις μέρες αναρρωτική.

Αυτά είναι τα «καλά» της δουλειάς μας...

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και να επιστρέψει σιδεροκέφαλος. Το θέμα που προκύπτει από όλα αυτά είναι η ασφάλεια των εργαζομένων που δέχονται τέτοιες και χειρότερες επιθέσεις.

Μόνιμο αίτημα μας είναι η τοποθέτηση διαχωριστικού-προστατευτικού, όπως έχουν οι νέοι τύποι λεωφορείων και στα παλαιότερα.

ΠΗΓΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΕΘΕΛ

ΟΑΣΘ: Πορτοφολάς ξυλοκόπησε οδηγό λεωφορείου!

0 σχόλια
Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ένας 32χρονος αλλοδαπός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεψε το ποσό των 500 ευρώ από επιβάτη λεωφορείου, εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό...

Ο δράστης όμως έγινε αντιληπτός και κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του από τον οδηγό του λεωφορείου και τον 67χρονο επιβάτη , προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες στον οδηγό καθώς και σημαντικές φθορές στο λεωφορείο.

Τελικά ο 32χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς, και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες: 1. κλοπής 2. σωματικών βλαβών και 3. φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ

ΠΑΤΡΑ: Πυροβόλησε τον προαστιακό για εκπαίδευση στον... κινούμενο στόχο(;)!

0 σχόλια
Τον τρόμο και την αναστάτωση σκόρπισε στους επιβάτες του Προαστιακού ένας ασυνείδητος που «διασκέδασε», σκοπεύοντας τα τζάμια του συρμού με αεροβόλο όπλο, την στιγμή που είχε φτάσει στο ύψος του γηπέδου της Παναχαϊκής στην Πάτρα.


Από την βολή του άγνωστου «ελεύθερου σκοπευτή», θρυμματίστηκε ένα τζάμι κατατρομάζοντας τον επιβάτη που καθόταν στο κάθισμα δίπλα στο παράθυρο. Ευτυχώς, το τζάμι ήταν διπλό κι αυτό εμπόδισε την βολίδα να το διαπεράσει, με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες. Ο δράστης σταμάτησε την σκοποβολή χωρίς να συνεχίσει τις βολές του και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Η αυτοψία που έγινε στο βαγόνι απέδειξε ότι το τζάμι είχε χτυπηθεί από βολίδα αεροβόλου όπλου και όχι από πέτρα που αφήνει διαφορετικό αποτύπωμα. Το τραίνο συνέχισε κανονικά την πορεία του και η επίθεση καταγγέλθηκε από τον ΟΣΕ στην Αστυνομία που ερευνά για τον εντοπισμό του δράστη.


ΠΗΓΗ: Το "Πρώτο θεμα" μέσω ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Έχουμε τρελαθεί τελείως...!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Autobahn για... ποδηλάτες! - ΕΛΛΑΔΑ: Λεωφορειολωρίδα για... ποδηλάτες, ΙΧ, ταξί, πάρκινγκ, κτλ!

0 σχόλια
Σαν από ειρωνία, την ίδια χρονική περίοδο όπου το ελληνικό υπουργείο υποδομών βάζει τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες επειδή φοβάται να μην ενοχλήσει με την κατασκευή αποκλειστικών ποδηλατόδρομων που δικαιούνται οι φίλοι ποδηλάτες, το γερμανικό υπουργείο υποδομών εκκινά την κατασκευή της πρώτης εθνικής οδού για... ποδήλατα!


Πριν από μερικά χρόνια, δεν θα τολμούσαν να το φανταστούν ούτε οι πιο φανατικοί φίλοι του. Την ώρα όμως που οι περισσότερες πόλεις σχεδιάζουν ποδηλατόδρομους, τίποτα δεν σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του ποδηλάτου από την κατασκευή στη Γερμανία, της πρώτης οδού ταχείας κυκλοφορίας αποκλειστικά για ποδηλάτες.

Το μήκος του δρόμου θα φθάνει τα 60 χλμ και θα ενώνει το Ντούισμπουργκ με το Ντόρτμουντ. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία και δεν υπακούει σε κάποια μόδα, αλλά στην ανάγκη να λυθεί ένα κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η οδός θα έχει πλάτος πέντε μέτρα, θα είναι διπλής κατεύθυνσης και θα εκτείνεται σχεδόν παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο Α40 που ενώνει τις δύο πόλεις και συχνά παρουσιάζει έντονα μποτιλιαρίσματα.


Με πληροφορίες από "ΤΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κυριακή 19 Ιουνίου 2011: Νέα δρομολόγια σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο

4 σχόλια

Νέα δρομολόγια στο εθνικό και προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο θα ισχύσουν από Κυριακή 19 Ιουνίου 2011. Δείτε τα εδώ.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Για 3η φορά "παγώνει" η επέκταση προς Πειραιά!

0 σχόλια

Εμπλοκή σημειώθηκε στο διαγωνισμό της Αττικό Μετρό για την κατασκευή της επέκτασης της γραμμή 3 του Μετρό από Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) προς Πειραιά. Δύο από τις κοινοπραξίες κατέθεσαν ένσταση επειδή απορρίφθηκαν από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και έτσι η καθυστέρηση στην εξέλιξη της διαδικασίας μπορεί να φτάσει ακόμη και τον ένα χρόνο.

Οι δύο κοινοπραξίες απορρίφθηκαν καθώς η επιτροπή έκρινε πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την άρτια κατασκευή του έργου. Στη συνέχεια οι εταιρίες έκαναν χρήση του δικαιώματος τους για ένσταση ώστε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Έτσι ο διαγωνισμός αναμένεται να καθυστερήσειγια χρονικό διάστημα πολλών μηνών.

Το έργο, προϋπολογισμού 515.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας 7,6 χιλιομέτρων και έξι σταθμών στις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Οταν τεθεί σε λειτουργία θα εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Οι δύο κοινοπραξίες που επέβαλαν ένσταση λόγω της απόρριψής τους από το διαγωνισμό είναι οι:

  • Dragados – Μοχλός και
  • Impregilo – ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική – Seli – Ansaldo STS
Οι τρεις κοινοπραξίες που θα συνεχίσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού όταν αυτός πραγματοποιηθεί είναι οι:
  • Άκτωρ - ΓΕΚ Τέρνα
  • J&P Aβαξ – Ghella SPA – Alstom Transport και
  • FCC Construction – Alpine Bau

ΠΗΓΗ: www.athenstransport.com

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι συνολικά η 3η φορά που γίνεται αυτό! Εδώ και 2 χρόνια ο διαγωνισμός είχε παγώσει για τον ίδιο λόγο. Την πρώτη φορά που δημοπράτησαν το τμήμα, πρίν από 5 χρόνια, ξαναέγιναν τα ίδια και τελικά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Τώρα ξανά πάνω στο ξανά! Στο ίδιο έργα, ξανά θεατές! Ο λόγος της κοκορομαχίας είναι ότι είναι πολλά τα λεφτά (πάνω από μισό δις ευρώ). Είναι τόσο καθυστερημένη η διοίκηση και το υπουργείο υποδομών ώστε να μη σκέφτεται να χωρίσει την επέκταση σε 2 τμήματα και να τα δημοπρατήσει ετεροχρονισμένα; Μα τι ρωτάω;... Είναι!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Υιοθέτηση των θέσεων της πρωτοβουλίας ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ

1 σχόλια
Η Πρωτοβουλία ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, μεταξύ των πρωτοβουλιών και ενεργειών που είχε δρομολογήσει ήταν να αποστείλει επιστολές στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της Δυτικής Αθήνας για να πάρουν αποφάσεις και να απαιτήσουν τη λειτουργία των έτοιμων σταθμών στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι, την πολιτική απεμπλοκή από τη γενική υπόθεση SIEMENS και την προμήθεια των συστημάτων τηλεδιοίκησης, καθώς και την επέκταστη του ΜΕΤΡΟ δυτικά.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου με την υπ.αριθμ 130 ομόφωνη απόφασή του "Συμφωνεί με τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας πολιτών ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, δηλαδή να λειοτουργήσουν άμεσα οι νέοι και έτοιμοι σταθμοί στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι, να επεκταθεί η γραμμή 3 του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά και η γραμμή 2 προς Ίλιον, ώστε να καλύψουν και τις ενδιάμεσες περιοχές και να επεκταθεί παράλληλα το ΜΕΤΡΟ προς Ελευσίνα. Επιπροσθέτως, στηρίζει την πρόταση για αξιοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής, που περνάει μέσα από την πόλη της Ελευσίνας, είτε ως γραμμή του προαστιακού είτε ως γραμμή του ΜΕΤΡΟ".

ΠΗΓΗ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Σε μια χώρα που οι περισσότεροι δήμαρχοι θέλουν να πετσοκόψουν την παλιά ΣΠΑΠ να την κάνουν πάρκινγκ ή που μέλη του ΔΣ παρακαλάνε τον δήμαρχο να δεχθεί τον προαστιακό και αυτός δεν θέλει μην του χαλάσει την αισθητική των δρόμων (Λουτράκι), ενώ άλλοι δήμαρχοι θέλουν μόνο υπόγειο μετρό και ούτε κουβέντα δεν δέχονται για επίγειο μετρό/τραμ (Κερατσίνι), η απόφαση στήριξης της αξιοποίησης της παλιάς γραμμής από το ΔΣ του Χαϊδαρίου είναι πολύ ευχάριστη!

ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η Αθήνα αποκτά την πρώτη «πράσινη» γειτονιά της

0 σχόλια
Η πρώτη «πράσινη» γειτονιά της Αθήνας άρχισε να φτιάχνεται από σήμερα το πρωί στην Αγία Βαρβάρα, παρά τις δραματικές εξελίξεις που συγκλονίζουν την πολιτική ζωή της χώρας και έχουν στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο Κοινοβούλιο.

Το έργο του Υπουργείου Περιβάλλοντος αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων εργατικών πολυκατοικιών και τη μετατροπή τους σε κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με στόχο τη βελτίωση του τοπικού μικροκλίματος.

Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σίφνου, Σμύρνης, Βουτένης και Κολοκυθά. Περιλαμβάνει τέσσερις τετραώροφες πολυκατοικίες (ισόγειο και τρεις υπέργειοι όροφοι) οι οποίες περικλείουν έναν ελεύθερο χώρο. Είναι οι λεγόμενες πολυκατοκίες Πρόνοιας τις οποίες είχε παραχωρήσει το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το 1965 σε Ελληνες πρόσφυγες. Κάθε πολυκατοικία διαθέτει 16 όμοια διαμερίσματα.

Με την ολοκλήρωση του έργου, κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει ελάχιστα χρήματα για θέρμανση το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, η γειτονιά θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά καθώς θα αποκτήσει περισσότερους χώρους πρασίνου για όλους τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ πρόκειται για το πρώτο μεγάλης κλίμακας έργο αναβάθμισης κτιριακού αποθέματος πολιτών χαμηλού εισοδήματος σε όλη τη νότια Ευρώπη και έχει προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ. Επιχορηγείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και σχεδιάστηκε και εποπτεύεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Οι εργασίες υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2012 και περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους των κτιρίων και στο δώμα, θα αντικατασταθούν τα κουφώματα και τα υαλοστάσια, θα τοποθετηθούν ψυχρά επιχρίσματα στα δώματα και στα κατακόρυφα δομικά στοιχεία, θα αντικατασταθούν τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης με ένα πρωτοπόρο σύστημα κλιματισμού γεωθερμικών αντλιών θερμότητας.

Σημαντική είναι η συμμετοχή και συνεισφορά ενός μεγάλου αριθμού ελληνικών βιομηχανιών και εμπορικών εταιρειών, οι οποίες στο πλαίσιο εθελοντικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί χορηγούν πλήρως τμήματα του έργου.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Απολύσεις ζητούν υποψήφιος αγοραστής και τροϊκά

3 σχόλια
Στο βωμό της ανάγκης για ιδιωτικοποιήσεις και μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν οι Γάλλοι επενδυτές, το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει το σενάρια της απόλυσης περίπου 600 εργαζόμενων από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ικανοποιώντας και το αίτημα των δανειστών της χώρας.


Οι διαπραγματεύσεις με τη γαλλική πλευρά, που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, αλλά η εμπλοκή του προσωπικού παραμένει. Οι μετατάξεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζουν να έχουν πάνω από 5.000 εργαζόμενους, αριθμός απαγορευτικός για τους Γάλλους επενδυτές.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από τη γαλλική πλευρά επιβεβαιώνουν το αίτημα της περαιτέρω εξυγίανσης, συνδέοντας ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία, με περικοπές περίπου 600 θέσεων εργασίας. Με τις ιδιωτικοποιήσεις να έχουν «παγώσει», το οικονομικό επιτελείο ψάχνει απεγνωσμένα επενδυτές, για να πείσει την ΕΕ ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μπροστά σε αυτό το διακύβευμα, κινδυνεύουν 600 εργαζόμενοι να μείνουν στον δρόμο.

Οι επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) και της ALSTOM Transport έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ίδιο τον υπουργό Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα, επισκέφθηκε το Παρίσι για συνομιλίες με την απέναντι πλευρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Dominique Bussereau, είχε δηλώσει τότε ότι «αυτή τη στιγμή το δίκτυο της Ελλάδας δεν είναι ανεπτυγμένο. Θα θέλαμε να δούμε μια γραμμή υψηλών ταχυτήτων να διατρέχει όλη την Ελλάδα», υποδηλώνοντας έτσι έμπρακτα το γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

Οι Γάλλοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι εκτός από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θέλουν να αξιοποιήσουν και την γραμμή του προαστιακού σιδηρόδρομου, αρκεί να επεκταθεί ως το Λαύριο, με βάση κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στην περίπτωση αυτή, αναλαμβάνουν όλη την γραμμή και φυσικά καρπώνονται μεγαλύτερα οφέλη από το διαμετακομιστικό εμπόριο, αφού είναι γνωστό ότι το λιμάνι του Λαυρίου πρόκειται να αναβαθμιστεί σημαντικά, για να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι να «θυσιαστούν» 600 θέσεις εργασίας.

Είναι άγνωστο ως αυτή τη στιγμή αν θα προκύψει νέος γύρος μετατάξεων στον Οργανισμό, αφού τόσο οι διοικήσεις ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και το υπουργείο Μεταφορών κρατούν «κλειστά χαρτιά». Με δεδομένο όμως ότι πλέον ο ΑΣΕΠ αποκτά και ένα ρόλο απομάκρυνσης προσωπικού, που δεν πληροί κάποια ακαθόριστα κριτήρια, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να μειωθούν οι εργαζόμενοι δια αυτής της οδού.

Ας σημειωθεί ότι με την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, πέρσι το φθινόπωρο, που προβλέπει την ίδρυση Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Σιδηροδρόμων, οποιοσδήποτε ιδιώτης θα μπορεί να υποβάλλει σχετικό αίτημα και να ξεκινήσει να εκτελεί μεταφορικό έργο, ταυτόχρονα με τον ΟΣΕ, με αρχή τις εμπορευματικές μεταφορές ή να αγοράσει το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τώρα πια όμως, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να πουληθεί στο σύνολό της, αρκεί να βρεθεί αντίστοιχος αγοραστής. Συνεπώς, ετοιμάζεται πωλητήριο των ελληνικών σιδηροδρόμων, μαζί με «ταφόπλακα» σε 600 θέσεις εργασίας.


ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Αν δεν υπήρχαν ρουσφέτια (=υπεράριθμο προσωπικό), υπάλληλοι δυο ταχυτήτων, μίζες, υπερτιμολογήσεις, ανίκανες διοικήσεις με προκλητικές αμοιβές, άχρηστοι, ξελιγωμένοι πολιτικοί, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα συζητούσε καν σενάριο πώλησης της. Φανταζόμαστε ότι με την ίδια προθυμία να απολυθούν 600 υπάλληλοι (εκ των οποίων κάποιοι μπορεί να έχουν μπει με ρουσφέτι και η απόλυση να είναι θεία δίκη), το υπουργείο υποδομών θα καλέσει στη δικαιοσύνη και όλους που έχουν διατελέσει διοικητές των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ αλλά και υπουργοί μεταφορών για παράβαση καθήκοντος και καταστρεπτική διοίκηση, θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες τους και θα δημευθούν τυχόν παρανομίες με ταυτόχρονη φυλάκιση. Αλλιώς, δεν υπάρχει ηθική νομιμοποίηση. Πάλι, αν υπήρχε ηθική να γίνει αυτό, θα είχε συμβεί εδώ και χρόνια και το πιθανότερο θα ήταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συζητούσε για επενδύσεις, ενώ την ύπαρξη του ομολογουμένως "αποτυχημένου" ΔΝΤ θα την ήξεραν στην Ελλάδα μόνο τα μέλη του Οικονομικού της Επιμελητηρίου και οχι και ο συνταξιούχος που παρά την άνοια, την θυμάται πολύ καλά.

Το αναξιοκρατικό σύστημα κατέστρεψε ολοσχερώς τα πάντα. Χώρα, πολιτεία, εξουσίες, κοινωνία αλλά και ΔΕΚΟ που θα μπορούσαν να είναι ακόμη και κερδοφόρες... Αλλά και αυτές που είναι κερδοφόρες και μάλιστα στρατηγικής σημασίας όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κτλ έχουν καταφέρει να της ποντάρουν στην γνωστή ελληνική προτίμηση: "Δεν με νοιάζει να έχω γαϊδαρό, αρκεί να ψοφήσει και του γείτονα", στρέφοντας την κοινή γνώμη ενάντια σε αυτές και ζητώντας άμεσα μαζικές αποκρατικοποιήσεις στρατηγικών "ασημικών" για να πονέσουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και όλοι μαζί (ιδιωτικοί και δημόσιοι) να κάνουν παρηγοριά ο ένας στον άλλον.

Πραγματικά θλιβερό μα και αληθινό χαρακτηριστικό της "εμφυλιοφιλίας" μας.

Αυτή τη κατάσταση, ενισχύουν οι προκλητικές απειλές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι παράνομες επιδοτήσεις της από την εταιρεία, ο "ανθυγιεινός" συνδικαλισμός που εκτελεί, οι υπάλληλοι δύο ταχυτήτων που ακόμη υπάρχουν στην εταιρεία αλλά και η ξεπερασμένη και αδρανής της διοίκηση.

Γίνεται πλέον φανερό ότι το γνωστό χάλι όλων των ΔΕΚΟ δεν ήταν μονό όφελος πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά τελικά καταλήγει σε διπλή ζημιά για το κράτος. Τόσο στο ξεχαρβάλωμα της και τον γαλακτισμό της από τους κρατικούς προϋπολογισμούς οσό και στην μετέπειτα εξευτελιστική πώληση τους σε ιδιώτες.

Το χάλι μας δεν έχει τελειωμό καθώς βυθιζόμαστε εις την άβυσσο του χρέους, της ατιμωρησίας αυτών που άνοιξαν την κάνουλα του βούρκου, των διλημμάτων, του αλληλοσπαραγμού μας αλλά και των λαθών του παρελθόντος...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΟΣΕ: 1 τόνο χαλκό βρήκαν σε καταυλισμό οι αστυνομικοί!

0 σχόλια

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε καταυλισμό Ρομά, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε κρυμμένη σε Ι.Χ. φορτηγό ποσότητα χαλκού βάρους ενός (1) τόνου, η οποία είχε κλαπεί από τη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου - Κιάτου και η συνολική αξία της φτάνει στα 200.000 ευρώ σύμφωνα με την εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου του ΟΣΕ, στον οποίο παρέδωσαν οι αστυνομικοί το χαλκό.

Σε βάρος του 22χρονου ιδιοκτήτη του φορτηγού που διαφεύγει τη σύλληψη σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συνελήφθη κι ένας 50χρονος κατά την επιχείρηση, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.


ΠΗΓΗ: nooz.gr μέσω ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδρειο για τις συμβάσεις Siemens

0 σχόλια
Οριστική λύση μετά από διάστημα τουλάχιστον 2 ετών βρέθηκε σχετικά με τις επεκτάσεις προς Ελληνικό, Χαϊδάρι, Ανθούπολη. Ο λόγος είναι το πράσινο φως που έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνοντας της συμβάσεις της Siemens.


Οι συμβάσεις αφορούν τα έργα της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης που είχε κερδίσει η εταιρία μετά από διαγωνισμό. Η υπογραφή των συμβάσεων όμως εκκρεμούσε λόγω του σκανδάλου της Siemens. Η καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να αποσταλεί στη Βουλή και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου από τον Υπουργό Υποδομών.

Από τη στιγμή της υπογραφής, απαιτούνται 6 με 12 μήνες για την ολοκλήρωση των έργων και τις δοκιμές έως ότου οι επεκτάσεις δοθούν στην κυκλοφορία. Αν η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του μήνα τότε είναι πολύ πιθανό στο τέλος του 2011, αρχές του 2012 να παραδοθούν οι επεκτάσεις προς Ανθούπολη και Χαϊδάρι. Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 θα παραδοθεί η επέκταση προς Ελληνικό.

Οι νέοι συρμοί Γ γενιάς του Μετρό που θα εξυπηρετούν τις νέες επεκτάσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τον Σεπτέμβριο ύστερα από αίτημα της Αττικό Μετρό. Οι συρμοί έχουν ολοκληρωθεί από την ανάδοχο Κορεάτικη εταιρεία Hanwa Rotem αλλά θα μείνουν στα αμαξοστάσια της Αττικό Μετρό χωρίς λόγο καθώς οι επεκτάσεις θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον Δεκέμβριο.

Οι 17 νέοι συρμοί θα είναι τεχνολογικά ανώτεροι από αυτούς της Α και Β γενιάς ενώ εξωτερικά θα μοιάζουν περισσότερα με τους συρμούς που ήρθαν το 2004 (Β` γενιάς). Θα διαθέτουν κλιματισμό και θα είναι «υπεραυτόματοι».


ΠΗΓΗ: ypodomes.com

ΣΕΣ: Όχι τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες - Δημιουργήστε ποδηλατόδρομους!

0 σχόλια

Την πλέον λογική απάντηση έδωσε το Σώμα Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στην απόφαση του υπουργείου να παραχωρήσει τις λεωφορειολωρίδες και στην κίνηση ποδηλάτων (υπενθυμίζουμε την οργισμένη αντίδραση του στην παραχώρηση των λωρίδων στα ταξί). Τονίζει πολύ έντονα πως η κίνηση αυτή είναι επικίνδυνη για τους ποδηλάτες και προεξοφλεί περαιτέρω καθυστερήσεις στα μέσα που χρησιμοποιούν τις λωρίδες και προτείνει το υπουργείο να αφήσει στην άκρη τα ημίμετρα και να προχωρήσει στην δημιουργία αποκλειστικών ποδηλατοδρόμων με συνδρομή στο σχεδιασμό τους από το ίδιο το Σώμα.

Ασφαλώς, οι συγκοινωνιολόγοι δεν βάλλονται κατά των ποδηλάτων - το ακριβώς αντίθετο μάλιστα, ζητούν ποδηλατόδρομους, πάγιο αίτημα των ποδηλατιστών, ενώ από χρόνια έχουν εκφράσει τις δυσαρέσκεια τους που η Αθήνα είναι μια πόλη που απωθεί όσο καμία άλλη τους ποδηλάτες, ενώ σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, αποτελεί πολύ σημαντικό μέσο μεταφοράς (πχ. στην 4η μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, πάνω από το 30% των μετακινήσεων γίνεται με ποδήλατα!). Οι συγκοινωνιολόγοι θεωρούν το "αλυσιδωτό δίκυκλο" καταλυτικό μέσο μεταφοράς για μια πόλη και είναι εύλογο ότι ο συνδυασμός ποδηλάτων και αστικών συγκοινωνιών έχει ως αποτέλεσμα μια ονειρική πόλη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΣΕΣ:

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για την πιλοτική χρήση των λεωφορειολωρίδων της Αθήνας από τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, αφού αρχικά εκφράσει την αντίρρηση του στο μέτρο αυτό, επισημαίνει τα εξής:

1. Τα ποδήλατα αποτελούν έναν υγιεινό και περιβαλλοντικά σωστό σύγχρονο τρόπο μετακίνησης που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις ευρωπαϊκές πόλεις και η κυκλοφορία τους στις ελληνικές πόλεις πρέπει να υποστηριχθεί, εκεί που πρέπει και εκεί που αυτό είναι εφικτό. Η Πολιτεία οφείλει να επανασχεδιάσει τόσο την οδική υποδομή όσο και τον τρόπο οργάνωσης της αστικής κυκλοφορίας ώστε οι συνεχώς περισσότεροι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και με ασφάλεια στις ελληνικές πόλεις, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής της πόλης. Η είσοδος των ποδηλάτων στην κυκλοφορία στις ελληνικές πόλεις πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μία πιο βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία της πόλης.

2. Η κυκλοφορία των ποδηλάτων πρέπει, όσο το δυνατόν, να είναι διαχωρισμένη από την υπόλοιπη κυκλοφορία με τη δημιουργία ειδικών ποδηλατοδρόμων, αφού οι ποδηλάτες αποτελούν κατεξοχήν ευάλωτη κατηγορία χρηστών της οδού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε "ευανάγνωστες" κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις διασταυρώσεις ώστε τόσο οι ποδηλάτες όσο και οι πεζοί, και τα άλλα οχήματα (επιβατικά, μοτοσυκλέτες, κλπ) να μπορούν να διασταυρώνονται οργανωμένα και με ασφάλεια.

3. Η ανάμιξη της κυκλοφορίας των ποδηλάτων με τα λεωφορεία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού τα ποδήλατα με χαμηλή ταχύτητα και μικρό όγκο θα έχουν να διεκδικούν τη θέση τους απέναντι στα υψηλότερης ταχύτητας και πολύ μεγαλύτερου όγκου λεωφορεία. Η κυκλοφοριακή ανάμιξη πολύ διαφορετικών τύπων οχημάτων αποτελεί διεθνώς μία βασική αιτία οδικών ατυχημάτων και μάλιστα υψηλής σοβαρότητας και για τον λόγο αυτό στις σύγχρονες πόλεις καταβάλλονται προσπάθειες για τον όσο το δυνατόν καλύτερο διαχωρισμό της κυκλοφορίας των διαφορετικών τύπων οχημάτων.

4. Η είσοδος των ποδηλάτων στις λεωφορειολωρίδες θα έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας των λεωφορείων και ουσιαστικά την εκμηδένιση του όποιου πλεονεκτήματος τους έδιναν μέχρι τώρα οι (μη αστυνομευόμενες) λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας. Στους συνεχώς πολλαπλασιαζόμενους ποδηλάτες πρέπει βεβαίως να δοθεί χώρος στους δρόμους της Αθήνας, ώστε να περιορισθεί η μετακίνηση με ΙΧ. Η σύγχρονη πολιτική όμως της βιώσιμης αστικής κινητικότητας απαιτεί την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) και των φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων (πεζοί, ποδηλάτες) εις βάρος των ρυπογόνων επιβατικών αυτοκινήτων.

5. Η Πολιτεία οφείλει να ανακαλέσει άμεσα την επικίνδυνη και λανθασμένη αυτή απόφαση, η οποία όχι μόνο δημιουργεί σοβαρούς επιπλέον κινδύνους στην κυκλοφορία των ποδηλάτων, αλλά και τορπιλίζει τον πυλώνα του συγκοινωνιακού συστήματος της Πρωτεύουσας, τις Δημόσιες Μαζικές Μεταφορές, αφήνοντας ανέγγιχτα τα ρυπογόνα ΙΧ. Μάλιστα, εάν η Πολιτεία επιδιώκει πραγματικά την αναβάθμιση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων, οφείλει να μελετήσει τρόπους περιορισμού της χρήσης των επιβατικών αυτοκινήτων στο σύνολο του οδικού δικτύου των αστικών περιοχών, μέσω και της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα συνοδευόμενου από τους απαραίτητους σταθμούς μετεπιβίβασης, προχωρώντας σε ουσιαστική αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, ώστε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ΜΜΜ που θα προσφέρει καλλίτερες υπηρεσίες στον πολίτη, εξωστρακίζοντας και περιορίζοντας το αντικοινωνικό φαινόμενο της αποφυγής πληρωμής αλλά και της συνειδητής μη πληρωμής κομίστρου στα ΜΜΜ από τους «Δεν πληρώνω».

Οι Έλληνες Συγκοινωνιολόγοι αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του τρόπου καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων του Λεκανοπεδίου που υπαγορεύεται τόσο από την παρούσα οικονομική συγκυρία όσο και από την θέληση όλων μας για περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης, θεωρούν ότι το ποδήλατο αποτελεί και θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια βασικό στοιχείο αυτής της αλλαγής. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι πάντοτε πρόθυμοι να συνδράμουν την Πολιτεία σε κάθε φάση σχεδιασμού, μελέτης, υλοποίησης και λειτουργίας ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης του ποδηλάτου στις ελληνικές πόλεις.

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Πρόταση για LRT κάτω από την διαδρομή του ιστορικού τραμ Περάματος

2 σχόλια

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Γ' και Δ' φάση επέκτασης του τραμ στον Πειραιά βρίσκει μεγάλες αντιδράσεις από τον δήμαρχο των περιοχών όπου έχει σχεδιαστεί.

Ο δήμαρχος σε παλαιότερο δελτίο τύπου του, δήλωσε ότι ο πολυπληθής λαϊκός κόσμος και η εργατιά της Δραπετσώνας δεν μπορεί να ανεχθεί την έλευση του (ταπεινού) τραμ το οποίο είναι απελπιστικά αργό και το οποίο θα αφαιρέσει θέσεις στάθμευσης και θα "κόψει στα δύο" τις πανέμορφες και παραδεισένιες περιοχές της χλέπας τσιμέντου και ασφάλτου που χαρακτηρίζει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και είχε απαιτήσει την έλευση μετρό και συγκεκριμένα της γραμμής 3!

Είχαμε συμφωνήσει εν μέρει στα λόγια του ως ιστολόγιο για την έλευση μετρό και ειδικά, εαν είναι δυνατόν, η έλευση της ιστορικής γραμμής μετρό 1, μετά την υπογειοποίηση της, η οποία θα "χάσει" και μεγάλο μερίδιο επιβατικής κίνησης από τη γραμμή 3 στον Πειραιά. Όντως, οι συνοικίες της Δραπετσώνας και του Περάματος χρειάζονται μέσο σταθερής τροχιάς βαρεού τύπου, όπως το μετρό. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει και το τραμ να γυρίσει στην "παλιά του γειτονιά" και να συμπληρώσει το πάζλ των συγκοινωνιών και ως συμπληρωματικό του μετρό να δράσει καταλυτικά.


Από την άλλη, η μονόπλευρη κάθετη στάση του δημάρχου μόνο αποστροφή μπορεί να μας προκαλέσει. Γιατί δεν θέλει ΚΑΙ το τραμ; Τι έχουν πάθει οι κάτοικοι του Νομού Πειραιώς όπου δεν θέλουν προαστιακό και τραμ σε σημείο που έφτιαξαν μέχρι και επιτροπή ενάντια σε αυτά τα ΜΜΜ; Φοβούνται μήπως το τραμ καταβροχθίσει πολύ άσφαλτο και παραπρασινίσουν οι περιοχές από την βιοκλιματική παρέμβαση που θα μπορούσε να γίνει στα πρότυπα του υπόλοιπου δικτύου του τραμ και χάσει το Κερατσίνι την γκρίζα του απόχρωση, τόσο από τσιμέντο και άσφαλτο όσο και από μόλυνση που προέρχεται από την φρενήρη χρήση ΙΧ όσο και από τα πλοία του λιμανιού; Ειδικά ο Πειραιάς, αποτελεί καθημερινώς θάλαμο αερίων και ιδιαίτερα δραστικά μέτρα περιορισμού και αποθάρρυνσης χρήσης ΙΧ θα έπρεπε να ληφθούν.

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επανέρχεται με 5η συνάντηση και προτείνει υβρίδιο μετρό-τραμ (μετρό ελαφριού τύπου - Light Rail Transit - LRT), πλήρως υπογειοποιημένο και μάλιστα με την τραγική ειρωνία να ακολουθήσει σε μεγάλο τμήμα την διαδρομή του ίσως πιο σημαντικού τραμ της Αττικής που έμεινε στην ιστορία ως το πιο γρήγορο, το πιο αξιόπιστο, το πιο συχνό "τροχιοδρομικόν δίκτυον" που είδε ποτέ σε πόλη της η Ελλάδα και το ξήλωμα του θα μείνει αιώνιο μνημείο βλακείας - το θρυλικό τραμ του Περάματος.


Είναι φανερό ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (που ήθελε τραμ) και ο δήμαρχος (που ήθελε μετρό) τελικά βρήκαν μια "χρυσή τομή" και συνδύασαν τις απόψεις τους για την κατασκευή του πρώτου LRT στην Ελλάδα. Τα LRT είναι ιδιαίτερα διάσημα στις ΗΠΑ, όπου μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της έχουν κατασκευάσει ένα υποτυπώδες δίκτυο (είναι γνωστή η γενική αποστροφή της Αμερικής στα ΜΜΜ), σε αντίθεση με την Ευρώπη που προτίμησε περισσότερο το τραμ. Παρόλα αυτά, πόλεις και της Ευρώπης υιοθέτησαν το LRT, για να έχουν ένα μέσο ακόμη μεγαλύτερης χωρητικότητας από το τραμ.


Ακολουθεί η ανάρτηση του δημάρχου:


Μέσα στην επόμενη πενταετία υλοποιείται και ολοκληρώνεται ένα όραμα χρόνων

Την 5η κατά σειρά συνάντηση-διεκδίκηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας Δρ. Χρήστο Τσίτουρα είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, με εκπροσώπους της διοίκησης του Δήμου, στο πλαίσιο της διαρκούς διαβούλευσης ανάμεσα στο Δήμο και την εταιρεία, για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι.

Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες του Δημάρχου και των εκπροσώπων της διοίκησης, φαίνεται καθαρά πια ότι ευδοκιμούν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις για το πώς θα αρθεί η αδικία και θα ενταχθούν η Δραπετσώνα το Κερατσίνι, στους ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Ο κ. Τσίτουρας, υπερθεμάτισε του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ των κατοίκων για επέκταση Μέσου σταθερής τροχιάς στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα στις αμέσως επόμενες επεκτάσεις των γραμμών του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ.

Μάλιστα ο κ. Τσίτουρας παρουσίασε στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή την πρόταση για την κατασκευή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα σύγχρονου υπογειοποιημένου, γρήγορου και φιλικού προς στο περιβάλλον ελαφριού ΜΕΤΡΟ (LRT), το οποίο θα αποτελεί επέκταση του ΤΡΑΜ που θα καταλήξει από το Φάληρο στον Πειραιά και που σύμφωνα μ’ έναν πρώτο σχεδιασμό των υπηρεσιών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα καλύπτει μια απόσταση 4 χιλιομέτρων (πλήρως υπογειοποιημένη) και θα ακολουθεί περίπου τη διαδρομή, που ακολουθούσε το παλιό παραδοσιακό ΤΡΑΜ που κατέληγε στο Πέραμα.

Συμφωνήθηκε ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών, θα γίνουν από κοινού συναντήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια, για να δρομολογηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η δημοπράτηση και η σύνταξη των σχετικών μελετών, ώστε το έργο να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ, ενώ ο κ. Τσίτουρας δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών οι υπηρεσίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα ξεκινήσουν σχετικές τοπογραφικές μελέτες.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα αντανακλαστικά της διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. μας εξέπληξαν, αφού ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες, ώστε να δημιουργηθεί το τελικό σχέδιο της επέκτασης του MEΤΡΟ, προς το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα. Ήμασταν εξαρχής εναντίον κάθε σχεδιασμού υπέργειου ΤΡΑΜ, το οποίο θα ΧΩΡΙΣΕΙ την πόλη στη μέση και αποτελεί το πιο αργό μεταφορικό μέσο σταθερής τροχιάς. Το ελαφρύ ΜΕΤΡΟ έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει πολύ μεγάλες ταχύτητες, εφάμιλλες μ’ εκείνες του ΜΕΤΡΟ, το οποίο εκτός όλων των άλλων, στοιχίζει λιγότερα χρήματα, θα κατασκευαστεί πολύ πιο γρήγορα και θα προσφέρει περισσότερους σταθμούς επιβίβασης σε όλη του την διαδρομή. Επομένως όλα βαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το ΜΟΝΟ που χρειάζεται είναι η βούληση της Πολιτείας, ώστε να βρεθεί το σχετικό κονδύλι, το οποίο είναι απειροελάχιστο, σε σύγκριση με την εξυπηρέτηση που θα προσφέρει σε 200.000 κατοίκους κι εργαζόμενους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας».

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ!: Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011: Απεργίες και στάσεις εργασίας παντού! - Κλειστός ο σταθμός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, η λειτουργία των ΜΜΜ διαμορφώνεται ως εξής λόγω των απεργιών και των στάσεων εργασίας:

24ώρη απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Η Γραμμή μετρό 1 (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσει μετά τις 8 το πρωί.

Τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
(Αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 9:30. Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00)

Τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
(Αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 9:00. Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 21:00)

Ο τροχιόδρομος (ΤΡΑΜ) θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί ως τις 12 το βράδυ. (Πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 07:30. Σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 22:30.)

Οι εργαζόμενοι στις γραμμές μετρό 2 & 3 (ΑΜΕΛ) δεν έχουν ανακοινώσει κάποια στάση εργασίας. Επομένως, οι γραμμές μετρό 2 & 3 θα λειτουργούν κανονικά με εξαίρεση το τμήμα ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Ειδικότερα, η ΑΜΕΛ έβγαλε ανακοίνωση ότι η γραμμή μετρό 3 θα διεξάγει δρομολόγια μεταξύ των σταθμών ΑΙΓΑΛΕΩ και ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ χωρίς ενδιάμεση στάση στο σταθμό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Οι σταθμοί ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΚΑΝΤΖΑ, ΚΟΡΩΠΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ θα παραμείνουν κλειστοί.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Η υπηρεσία παρέχεται "ως έχειν" - Του ΟΣΕ δεν είναι;

2 σχόλια

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα έσοδα του Προαστιακού.

Η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο να μην γίνονται πια καθόλου έλεγχοι, με αποτέλεσμα οι πολίτες που καθημερινά χρησιμοποιούν το εν λόγω μέσο, να το έχουν αντιληφθεί και αρκετοί εξ αυτών να το εκμεταλλεύονται και να κινούνται κυριολεκτικά… τζάμπα...

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περσινή χρονιά, που ακόμα γίνονταν έλεγχοι, είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 350.000 ευρώ. Τα αντίστοιχα πρόστιμα για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, είναι απλώς μηδέν! Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει έλλειψη προσωπικού είναι οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και η φυγή αρκετών συμβασιούχων.

Το αποτέλεσμα όμως παραμένει και σε μια περίοδο που οι αστικές συγκοινωνίες βάλλονται από όλες τις πλευρές για περιορισμένα έσοδα και υψηλές λειτουργικές δαπάνες, η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών, αφήνουν ένα καινούργιο και σύγχρονο μέσο, όπως είναι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος κυριολεκτικά απροστάτευτο.

Έτσι, υπάρχουν τεράστια διαφυγόντα κέρδη που οδηγούν στην καταγραφή ζημιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική βιωσιμότητα του μέσου…

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Του ΟΣΕ δεν είναι; Του πιο κακοδιαχειριζόμενου και μπ@υρδελ@υ οργανισμού σε όλοκληρο το γαλαξία;

ΟΣΕ: Συνεχίζονται αμείωτες οι κλοπές χαλκού - 500 κιλά η τελευταία λεία!

0 σχόλια
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑττικής


Πρωινές ώρες της 8-6-2011, στον Άγιο Στέφανο-Αττικής, από Αστυνομικούς της Υπ/νσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24, 29, 30 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για «Διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία», «Πλαστογραφία», «Αποδοχή και Διάθεση προϊόντων εγκλήματος», «Διατάραξη ασφάλειας Σιδηροδρόμων» και «Παρακώλυση συγκοινωνιών», ενώ αναζητούνται τέσσερις (4) ακόμη συνεργοί τους.
Οι συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές καλωδίων από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. σε Αττική και Βοιωτία και συνελήφθησαν μετά από ραντεβού σε προκαθορισμένο σημείο, από Αστυνομικούς οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές μεγάλης ποσότητας χαλκού.

Οι δράστες προσήλθαν στο σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με 500 κιλά χαλκού, όπου και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα-προανάκριση, εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπής καλωδίων ηλεκτροκίνησης, από τις περιοχές Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Αφιδνών.

Κατασχέθηκαν 520 μέτρα καλωδίου και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η προκληθείσα ζημιά στον Ο.Σ.Ε. υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΜΠ: ΤΡΑΜ: Ένα διαμάντι για μια πόλη που το κάνει φο-μπιζού;

0 σχόλια
Γράφει ο Θάνος Βλαστός στην Καθημερινή 6/3/2005,
Αναπλ.Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Συγκοινωνιολόγος-Πολεοδόμος

Αυτό που ξέραμε για το τραμ είναι ότι η εισαγωγή του σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ταυτίστηκε με την αναγέννησή τους. Aνοιξε κυριολεκτικά τον δρόμο, για θεαματικές πολιτικές ανάπλασης με απομάκρυνση του αυτοκινήτου από τα κέντρα, πεζοδρομήσεις, προώθηση του περπατήματος και του ποδηλάτου, ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς κ.λπ. Πολιτικές που οδήγησαν σε εντυπωσιακούς αναπτυξιακούς μετασχηματισμούς και έκαναν τις πόλεις ανταγωνιστικές και ελκυστικές σε κεφάλαια και επισκέπτες.


Αν γίνει ένας απολογισμός συνολικά των έργων για τη δημόσια συγκοινωνία και για το αυτοκίνητο, από το 1996 μέχρι σήμερα, αυτός που φαίνεται να κέρδισε τα πιο πολλά είναι το αυτοκίνητο. Η Αττική Oδός, η περιφερειακή Υμηττού, ο υπέργειος αυτοκινητόδρομος στον Κηφισσό, η επέκταση της Ποσειδώνος στον Πειραιά, η Μαραθώνος, οι ανισόπεδοι κόμβοι στην Κηφισίας, η Κύμης, η κατάργηση πολλών αριστερών στροφών και τόσα άλλα έργα και ρυθμίσεις που διαχέονται μέσα και έξω από το Λεκανοπέδιο, ξεμπλόκαραν αρκετές ροές.

Συγχρόνως, με τα νέα γκαράζ στο κέντρο και με την εντυπωσιακή απουσία αστυνόμευσης, η εύρεση χώρου στάθμευσης έγινε ακόμη πιο εύκολη, έστω και στα πεζοδρόμια (η χωρητικότητά τους κάθε άλλο παρά έχει εξαντληθεί και προβλέπεται ότι θα καλύψουν πολλές μελλοντικές ανάγκες). Συνολικά οι χρόνοι μετακίνησης με αυτοκίνητο μειώθηκαν εντυπωσιακά. Ενώ τα έργα για το αυτοκίνητο αφορούν στο σύνολο της Αθήνας, οι βελτιώσεις για τη δημόσια συγκοινωνία είναι πολύ περιορισμένες χωρικά και έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, χάρη στο μετρό, μόνο στο κέντρο. Τελικά μπορεί να υποστηριχτεί ότι στα τελευταία οκτώ χρόνια η μετακίνηση με αυτοκίνητο έγινε ακόμη πιο φτηνή από τη μετακίνηση με δημόσια συγκοινωνία και αυτό καταγράφεται πολύ καθαρά από το ποιο μέσον επιλέγουν οι κάτοικοι.

Eτσι διαμορφώνεται το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο εντάχθηκε το τραμ. Κυριαρχείται από παροχές προς το αυτοκίνητο.


Επιπλέον η διαδρομή του τραμ, που ακολουθεί τους περίπλοκους δρόμους του Ν. Κόσμου, της Ν. Σμύρνης και του Π. Φαλήρου, είχε την ατυχία να την ανταγωνίζονται αυτοκινητόδρομοι, όπως η Λ. Ποσειδώνος και η Λ. Συγγρού. Γιατί να πάρεις το τραμ, αφού τρέχεις στη Συγγρού με 100 και το κέντρο είναι γκαράζ;

Σε εποχές που πια οι περισσότεροι διαθέτουν αυτοκίνητο, η δημόσια συγκοινωνία δεν έχει μέλλον παρά μόνον αν γίνει πιο γρήγορη από αυτό. Μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της Αθήνας. Ευτυχώς; Ευτυχώς που έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια πόλη η οποία μας επιτρέπει να κυκλοφορούμε και να σταθμεύουμε ελεύθερα, απολαμβάνοντας τις απίστευτες ανέσεις της καταπληκτικότερης ίσως εφεύρεσης του 20ού αιώνα;

Με το αυτοκίνητο δεν είσαι υποχρεωμένος να δοκιμάζεις την τύχη σου περιμένοντας στη στάση, κάθεσαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα, διαλέγεις ποιον ή ποια θα έχεις δίπλα σου, παίζεις με το ραδιόφωνο, αποφασίζεις εσύ για το από πού θα πας και πού θα σταματήσεις, φτάνεις στην πόρτα του προορισμού σου, απολαμβάνεις την οδήγηση, επιδεικνύεις τα εισοδήματά σου.

Πώς τα καταφέραμε τόσο καλά στην Ελλάδα; Γιατί απέτυχαν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που στο κάτω κάτω αυτές είναι που παράγουν αυτοκίνητα;

Διότι καταβάλαμε ένα τίμημα, που στην υπόλοιπη Ευρώπη φυσικά δεν διανοήθηκαν να πληρώσουν. Το τίμημα είναι η πόλη. Την παραδώσαμε στο αυτοκίνητο. Eτσι κι αλλιώς δεν είμαστε συνηθισμένοι να την υπερασπιζόμαστε. Δεν αποτελεί πια σήμερα παρά μια κακοήθη δυσπλασία της πόλης που κληρονομήσαμε. Μέσα σε πενήντα χρόνια τη θέση της Αθήνας των νεοκλασικών κατέλαβε μια άλλη Αθήνα, αυτή της απρόσωπης πολυκατοικίας, μια άσχημη Αθήνα, χωρίς ταυτότητα. Αφού δεν υπερασπιστήκαμε τα κτίρια και την ιστορία τους, ούτε καν την Ακρόπολη που σχεδόν έγινε ασβέστης, θα υπερασπιζόμαστε τους δρόμους;


Γιατί να περπατήσεις όταν τίποτα δεν σε κρατάει στον δρόμο; Διέρχεσαι αδιάφορα, και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι με το αυτοκίνητό σου. Για τούτη την Αθήνα το τραμ είναι άχρηστο. Για τούτη την Αθήνα, που ζητάει απλώς να επικοινωνεί, η μόνη, αν και πανάκριβη, λύση που τη βολεύει, είναι το μετρό, το οποίο δεν την αγγίζει, την αφήνει στην τύχη της. Αντίθετα το τραμ κινείται στον δρόμο και είναι ασύμβατο με ό,τι αυτός σήμερα είναι. Το τραμ χρειάζεται χώρο. Τον αφαιρεί από το αυτοκίνητο και τον δίνει στην πόλη. Ή τραμ ή αυτοκίνητο. Oσοι διαφωνούν με το τραμ μην κάνουν ότι δεν ξέρουν τι υπερασπίζονται. Αρνούνται την προοπτική μιας διαφορετικής Αθήνας και υπερασπίζονται μια αδιέξοδη κατάσταση γεμάτη προβλήματα.

Κανείς δεν υποστήριξε το τραμ για να το στριμώξουμε και αυτό στην κορεσμένη Αθήνα. Το τραμ θα αντιστοιχούσε σε μια άλλη Αθήνα. Σε μια Αθήνα που θα οραματιζόταν να ξανακάνει τις κεντρικές της λεωφόρους ανθρώπινες, την Αλεξάνδρας, την Πανεπιστημίου, τη Βασ. Σοφίας, την Ακαδημίας, την Πατησίων, τη Συγγρού, με λιγότερα αυτοκίνητα, με φαρδιά πεζοδρόμια γεμάτα κόσμο, με αναψυχή, πολιτισμό, εμπόριο αντί για βενζινάδικα, συνεργεία και εκθέσεις αυτοκινήτων. Θα αντιστοιχούσε σε μια Αθήνα με μικρότερη ρύπανση, λιγότερο επικίνδυνη στα παιδιά της και στην ιστορία της, με λιγότερο θόρυβο, λιγότερα ατυχήματα. Τι πιο ασφαλές από μια πόλη στηριγμένη σε ένα εκτεταμένο δίκτυο τραμ;


Το τραμ είναι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής, ένα όπλο για τη διεκδίκηση ενός διαφορετικού δικαιώματος στην πόλη. Δεν είναι γι' αυτούς που δεν έχουν αυτοκίνητο, αλλά αντάλλαγμα κυρίως για εκείνους που έχουν και τους οποίους η πόλη αποθαρρύνει να το χρησιμοποιούν.

Eισάγεται στις πόλεις της Ευρώπης γιατί έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και είναι πολύ πιο γρήγορο από το λεωφορείο, έστω και όταν το τελευταίο κινείται σε αποκλειστικές λωρίδες. Το τραμ εισάγεται ως μια πολύ πιο γρήγορη λύση ακόμη και από το αυτοκίνητο. Γίνεται πιο γρήγορο σε πόλεις που του παραχωρούν με φωτεινή σηματοδότηση προτεραιότητα στις διασταυρώσεις, που δεν διστάζουν να το βυθίζουν τοπικά σε κάποια δύσκολα κεντρικά σημεία (π.χ. Βρυξέλλες), που πεζοδρομούν τα κέντρα τους και μειώνουν αποφασιστικά τις θέσεις στάθμευσης σε αυτά (ίσως το μεγαλύτερο μάθημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ότι δεν παίρνεις το αυτοκίνητό σου όταν δεν έχεις πού να το παρκάρεις).


Εδώ κατασκευάζουμε γκαράζ στο κέντρο (μετατρέπουμε τζάμπα σε γκαράζ ακόμη και ιερούς για την ιστορία της Αθήνας χώρους, όπως το Ζάππειο) για να φέρουμε και άλλα αυτοκίνητα, και «αναβαθμίζουμε» τις ακτινικές αρτηρίες, ώστε να φτάνουν ακόμη πιο γρήγορα στο κέντρο τα αυτοκίνητα των προαστίων. Το μοναδικό περιοριστικό μέτρο, ο «δακτύλιος» έπειτα από είκοσι χρόνια χωρίς προσαρμογή, με τα χιλιάδες ελευθέρας που μοιράστηκαν και το δεύτερο αυτοκίνητο που απέκτησαν οι οικογένειες, είναι για γέλια. Τι σχέδια υπάρχουν για το κέντρο της Αθήνας; Κανένα. Μας παρουσιάστηκε πρόσφατα από το υπουργείο Mεταφορών ο νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης χωρίς να λέει λέξη για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν κάποιοι να παραβλέπουν ότι δημόσια συγκοινωνία και Ι.Χ. είναι ένα αναπόσπαστο δίδυμο και ότι οι οποιεσδήποτε βελτιώσεις στη δημόσια συγκοινωνία ακυρώνονται αν δεν συνοδεύονται με μέτρα κατά του Ι.Χ.; Για πόσο ακόμη θα υφιστάμεθα αυτήν τη σαχλαμάρα της διχοτόμησης των μεταφορών σε δύο διαρκώς αντιμαχόμενα υπουργεία;

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν το ήθελαν το τραμ για να μη συγκρουστούν με το αυτοκίνητο. Το σαμποτάρισε το μετρό που το φοβήθηκε σαν ανταγωνιστή, το σαμποτάρισε και το ΥΠΕΧΩΔΕ που νομίζει ότι είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπερασπιστής του αυτοκινήτου, προτιμώντας να ξεχνάει ότι είναι αρμόδιο και για την κυκλοφορία του πεζού και του ποδηλάτη (αλήθεια, πότε θα αναζητηθούν ευθύνες από εκείνους που επέβαλαν με τους σχεδιασμούς τους να μην υπάρχουν ποδηλάτες στις ελληνικές πόλεις;).


Τελικά το βάλαμε το τραμ με το ζόρι. Πώς να το φανταστεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ότι θα το αντιμετωπίζαμε σαν κάρο; Είναι κωμικό να φοράς σμόκιν στο βούρκο ή να κυκλοφορείς με 4x4 στο Κολωνάκι. Κάτι ανάλογο έγινε με το τραμ. Το βάλαμε στην πόλη που ξέραμε. Προστατέψαμε την άσφαλτο και πήραμε χώρο από πεζοδρόμια και κεντρικές νησίδες. Δεν τολμήσαμε να περιορίσουμε τις λωρίδες στην Ποσειδώνος και αποφύγαμε τη διέλευση από τη Συγγρού για να παραμείνει ένας αυτοκινητόδρομος που κόβει στα δυο την Αθήνα (σε Συγγρού δεν μετατρέψαμε με τους ανισόπεδους και την Κηφισίας;)

Σε μια διαφορετική Αθήνα ένα δίκτυο τραμ θα ήταν το ουσιαστικότερο πλεονέκτημά της. Επειδή κατασκευάζεται γρήγορα και σχετικά φτηνά θα μπορούσε να αναπτυχθεί προς κάθε κατεύθυνση σε όλο το Λεκανοπέδιο, και όχι μόνο. Τώρα που το Θριάσιο και τα Μεσόγεια αρχίζουν να πατάνε στα πόδια τους, τώρα είναι που τους χρειάζεται ένας κορμός για να αρθρώσει και να προγραμματίσει την ανάπτυξή τους. Είναι σημαντικό για το Λεκανοπέδιο να μη χτίσουν μια σχέση μαζί του, εξαρτημένη από το αυτοκίνητο.


Στο εσωτερικό του Λεκανοπεδίου υπάρχουν διαδρομές που θα προσέφεραν πολλά στην Αθήνα αν μετατρέπονταν σε ζώνες μιας διαφορετικής αστικής ποιότητας.

Η διαδρομή Ν. Φάληρο - Πειραιάς, σε επέκταση της γραμμής που τερματίζει στο ΣΕΦ, μπροστά στην πόρτα του Πειραιά. Θα συνοδευόταν με θεαματική ανάπλαση των Β. Γεωργίου και Γρ. Λαμπράκη.

Η διαδρομή πλατεία Συντάγματος - Πατήσια κατά μήκος των Πανεπιστημίου και Πατησίων. Τουλάχιστον η μισή διατομή τους θα δινόταν στο τραμ, στον πεζό και στο πράσινο.

Η διαδρομή σταθμός Λαρίσης - νοσοκομεία παίδων - Πολυτεχνειούπολη/Πανεπιστημιούπολη με ένταξη του τραμ στη Λ. Αλεξάνδρας, που θα ξανάβρισκε τον ρόλο που της ανήκε στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Η διαδρομή πλ. Συντάγματος - Παγκράτι - Καισαριανή - Πανεπιστημιούπολη, με ανάπλαση μεταξύ άλλων των Εθν. Αντιστάσεως (από πολεοδομικός κορμός της Καισαριανής μετατράπηκε σε κλάδο του κόμβου της περ. Υμηττού) και Βασ. Κωνσταντίνου.

Οι παραπάνω τέσσερις διαδρομές έχουν μελετηθεί από το ΕΜΠ (επιτροπή εμπειρογνωμόνων) για λογαριασμό του υπουργείου Mεταφορών και είναι οι πρώτες από τις πολλές που χρειάζεται η Αθήνα.

Μήπως μπήκε το νερό στο αυλάκι; Eχουμε ένα τραμ που όσο επεκτείνεται, τόσο θα γίνεται πιο ελκυστικό. Είναι από τις ελάχιστες κληρονομιές των Ολυμπιακών Αγώνων για την πόλη, που δεν ξηλώνεται, γιατί τόσα χρήματα δεν μπορούν να πεταχτούν και τότε, προσοχή, θα αναζητούνταν ευθύνες, όχι από αυτούς που το έφτιαξαν, αλλά από αυτούς που το εμπόδισαν να λειτουργήσει σωστά.

ΑΜΕΛ: Το στέκι των πορτοφολάδων!

1 σχόλια
Το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια να μειώσω τα έξοδα μετακίνησης χρησιμοποιώ αρκετά συχνά το Μετρό για να μεταβώ στην δουλειά μου.

Δυστυχώς όμως κάθε μέρα γίνομαι μάρτυρας μιας τραγικής κατάστασης που επικρατεί με τις συμμορίες των πορτοφολάδων.


Ιδιαίτερα στα τρένα που έχουν κατευθύνση το Σύνταγμα και έρχονται απο αεροδρόμιο οι συμορίες αυτές που αποτελούνται απο δύο έως τέσσερα άτομα και προτιμούν εύκολους στόχους οι οποίοι είναι αμέριμνοι τουρίστες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Οι τύποι αυτοί κινούντε μέσα στο βαγόνι διαλέγοντας μέρος με αρκετό κόσμο προκαλόντας συνοστισμό και αφού βρεθεί το κατάλληλο θύμα συνήθως περιμένουν και χτυπούν κατά την αποβίβαση στο Σύνταγμα όπου υπάρχει αρκετό στριμωξίδι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δεί τουρίστες αλλά και έλληνες να ουρλιάζουν μολίς αντιληφθούν ότι τα προσωπικά τους αντικείμενα έχουν κάνει φτερά.

Συναντώ τις ίδιες συμορίες καθημερινά και παρακολουθώ τις κινήσεις τους ενώ μέρα με την μέρα ανακαλύπτώ και νέα φυντάνια στο επάγγελμα.Το ερώτημα που τίθεται είναι πως εγώ που χωρίς να έχω κάποιο χάρισμα ή κάποιο αστυνομικό ένστικτο μου είναι πανεύκολο να τους διακρίνω και η αστυνομία για ακόμα μια φορά παραμένει άπραγη παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες πέφτουν βροχή.

Τουλάχιστον ας τοποθετήσουν αστυνομικούς στην αποβάθρα ώστε ο κόσμος να μπορεί να τους καταγγέλλει κατά την έξοδο απο τους συρμούς.

Ένας αγανακτισμένος επιβάτης του Αττικό Μετρό που κινείται καθημερινά απο το σταθμό της Πανόρμου προς Σύνταγμα με το τρένο των 17:40.

ΠΗΓΗ: Τρολεταζής

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΡΑΜ: Σε Πανεπιστημίου, Πατησίων, Αργυρούπολη και Συγγρού θέλει να στρώσει νέες ράγες!

7 σχόλια

Παρέα στην Πανεπιστημίου φιλοδοξούν να κάνουν το Ελληνικό αλλά και η Λεωφόρος Συγγρού στα υπό ανάπλαση σημεία στον χάρτη της Αττικής με το τραμ να δηλώνει δυναμικό "παρών".

Μετά τις μελέτες για επέκταση του μέσω του πρώην αεροδρομίου όπου έχει και το αμαξοστάσιο του, στο σταθμό μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ αλλά και τις πρόσφατες εξαγγελίες να θέλει να στρώσει ράγες σε Πανεπιστημίου και Πατησίων, έρχεται και η σειρά της Λεωφόρου Συγγρού. Μάλιστα, η φήμη θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους "ενναλακτικούς θαυμαστές του μέσου", όπου εξ αρχής είχαν δηλώσει πως η επέκταση στα νότια προάστια θα έπρεπε να γίνει μέσω της Συγγρού και οχι της Νέας Σμύρνης.

Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά, τα σχέδια και μια φωτογραφία που ακολουθεί (οχι η από πάνω, είναι τροποποιημένη από εμάς αλλά και πάλι στην αυθεντική μπορείτε να δείτε μια επίπεδη σκια τραμ 2D εδώ) δείχνουν τραμ να κατηφορίζει στη Συγγρού. Μάλιστα, είναι το πιο λογικό να γίνει, ώστε να "δέσει" με την δεντροφύτευση στο διάζωμα που θα δημιουργηθεί στη λεωφόρο. Η επέκταση είναι εύκολη από το τμήμα μεταξύ των στάσεων ΦΙΞ και ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ. Οι στάσεις που προβλέπονται είναι οι: Καλλιρόης, Πάντειο, Αγ.Σώστης, Αιγαίου, Δημητρακοπούλου, Αγ.Φωτεινής, Σκρα, Αμφιθέας, Ωνάσειο.

Ακολουθούν αντίστοιχα τα σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα κ.Ασεμπίγιο για το Ελληνικό αλλά και το όνειρο του ΕΜΠ και του ΟΡΣΑ για την Λεωφόρο Συγγρού.

Ελληνικό

Ελεύθεροι χώροι οι οποίοι θα καλύπτουν το 72% του εμβαδού στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, οικοδομήσιμη έκταση που θα φτάνει το 12% και υποδομές οδικού δικτύου στο 15% συνθέτουν την εικόνα που οραματίζεται ο καταλανός αρχιτέκτων και πολεοδόμος Χοσέ Ασεμπίγιο για το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας.

Ο κ. Ασεμπίγιο παρουσίασε την Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικό ΑΕ _ η εταιρεία που έχει τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του Ελληνικού _ και τον πρόεδρό της, καθηγητή Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο του Harvard Σπύρο Πολλάλη, τη στρατηγική του για τον χώρο. Σύμφωνα με τον ισπανό αρχιτέκτονα, δεν αρκεί ένα πάρκο πρασίνου στο Ελληνικό. Οι ελεύθεροι χώροι, όπως είπε, πρέπει να συνδυαστούν και με άλλες δραστηριότητες.Ειδικότερα, προτείνει να δημιουργηθούν οι ελεύθεροι χώροι (πάρκο) στο κεντρικό τμήμα του Ελληνικού οι οποίοι στο σύνολό τους θα καταλαμβάνουν 2.600 στρέμματα από τα συνολικά 6.264 στρέμματα (μαζί με το παράκτιο μέτωπο) της έκτασης. Οι οικιστικοί όγκοι θα ενώνονται μεταξύ τους με νησίδες πρασίνου οι οποίες θα καταλήγουν στην παραλία.
Εισηγείται επίσης, την κατασκευή 980.000 τ.μ. για χώρους στάθμευσης, 6.200 - 6.500 κατοικίες, γραφεία και άλλα κτίρια με συντελεστή δόμισης 0,3 έως 0,5. «Αυτές οι οικιστικές περιοχές θα μπορέσουν να στεγάσουν περίπου 15.000 κατοίκους», τόνισε ο ίδιος.

Στο Ελληνικό, το οποίο, όπως τόνισε για μία ακόμα φορά ο ισπανός αρχιτέκτων, είναι ο μεγαλύτερος προς αξιοποίηση χώρος στην Ευρώπης, θα μπορούσε να μεταφερθεί το 3% με 4 % των υπηρεσιών του κράτους ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένα οικονομικό και κυβερνητικό κέντρο. Αυτό μπορεί να χωροθετηθεί γύρω από το κτίριο του διάσημου αρχιτέκτονα Εέρο Σααρίνεν, το οποίο είναι σήμερα εγκαταλελειμμένο. Η συνολική έκταση για το «κυβερνητικό πεδίο» υπολογίζεται σε 390.000 τ.μ. Εκεί θα μπορούσαν να μεταφερθούν και τα κεντρικά γραφεία κάποιων μεγάλων εταιρειών ή τραπεζών.

Επιπλέον, ο κ. Ασεμπίγιο εισηγείται τη δημιουργία πανεπιστημιούπολης 160.000 τ.μ., Media Park, θερμοκηπίου, πάρκου φωτοβολταϊκών, ξενοδοχείου καθώς και ενός μικρού εμπορικού κέντρου (115.000 τ.μ.). Η αναφορά στο εμπορικό κέντρο προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Γλυφάδας, Κ. Κόκορη, ο οποίος βρισκόταν στην παρουσίαση. Οπως επεσήμανε ο ίδιος, η αγορά της Γλυφάδας διαθέτει 4.000 καταστήματα και δεν χρειάζεται εμπορικό κέντρο στην περιοχή. Από την πλευρά του ο ισπανός αρχιτέκτων δήλωσε ότι σύμβουλοι της κυβέρνησης τού είπαν να εντάξει και εμπορικό κέντρο στα σχέδιά του και ότι, αν είναι έτσι όπως τα λέει ο δήμαρχος, τότε θα πρέπει να ακυρωθεί η δημιουργία του.Επιμένει ωστόσο στην κατασκευή ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου (χωρητικότητας 50.000 ατόμων) την οποία θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα προσελκύσει συνεδριακό τουρισμό και θα φέρει έσοδα για το πάρκο.

Κοντά στον παλιό Πύργο Ελέγχου και στο προτεινόμενο Πανεπιστήμιο ο κ. Ασεμπίγιο «σχεδιάζει» τη δημιουργία ενός χώρου περιπάτου ενώ στο τέρμιναλ του παλαιού αεροδρομίου προτείνει την ίδρυση ενός μουσείου.

Κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης ο κ. Ασεμπίγιο εισηγείται δόμηση 50.000 τ.μ. για νοσοκομείο (15.000 τ.μ.), αγορά (10.000 τ.μ.) και άλλες χρήσεις. «Στο Ελληνικό πρέπει να γίνει ένα μητροπολιτικό μοντέλο το οποίο θα λειτουργήσει ως κοινωνικο-οικονομικός καταλύτης για την περιοχή της Αθήνας», είπε κατά την παρουσίαση της πρότασής του (πρόκειται για το πέμπτο σχέδιο που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια για το Ελληνικό).

Σχετικά με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται εντός του παλαιού αεροδρομίου, ο κ. Ασεμπίγιο τόνισε ότι βρίσκονται στον χώρο όπου έχει χωροθετηθεί το πάρκο (οι ελεύθεροι χώροι) και αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης αν θα τις γκρεμίσει ή θα τις διατηρήσει.

Τέλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου δήλωσε ότι δεν έχει σχεδιάσει ποτέ στη ζωή του καζίνο. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems η οποία έχει αναλάβει τη μελέτη δεν του ανήκει, απλώς εργάζεται εκεί.

Η πρόταση Ασεμπίγιο, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Οπως ανέφερε στο περιθώριο της παρουσίασης, έρχεται να συμπληρώσει τα κενά που υπήρχαν, «είναι όμως απαραίτητη για το τελικό σχέδιο». «Εως το τέλος του καλοκαιριού θα προχωρήσουμε σε μια μη δεσμευτική πρόσκληση διεθνούς ενδιαφέροντος. Υποθέτω ότι θα εμφανιστούν και οι Καταριανοί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η φάση της αξιολόγησης. Το Ελληνικό θα είναι ένα μοντέλο για το πώς θα γίνει η αξιοποίηση της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας», επεσήμανε ο κ. Παμπούκης.

Από την πλευρά του ο κ. Πολλάλης τόνισε ότι «δεν θέλουμε άλλες πολυκατοικίες και τσιμέντο στην περιοχή. Θέλουμε το Ελληνικό να αποτελέσει μια μηχανή ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει για το πρώην αεροδρόμιο και θα δώσουμε την καλύτερη εθνικά λύση. Πρόκειται για το πιο σημαντικό οικόπεδο σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να το χειριστούμε με μεγάλη υπευθυνότητα. Πρέπει το έργο να είναι περιβαλλοντικά σωστό».

Λεωφόρος Συγγρού


Με δύο λωρίδες για τα ΙΧ, μία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες οραματίζονται τη λεωφόρο Συγγρού μελετητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών του Παρισιού, του Στρασβούργου και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Οι προτάσεις τους, οι οποίες προέκυψαν από τις προκαταρκτικές εργασίες θα συζητηθούν το βράδυ της Πέμπτης σε συνάντηση εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ.

Η Συγγρού συνιστά έναν από τους δύο μοναδικούς ευθύγραμμους άξονες που κληροδότησε στην Αθήνα ο 19ος αιώνας. Είναι η λεωφόρος που οδηγεί προς τη θάλασσα και ολοκληρώθηκε στον μεσοπόλεμο επί πρωθυπουργίας Βενιζέλου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΡΣΑ, καθηγητής κ. Ι. Πολύζος, αν και παροχετεύει μεγάλες κυκλοφοριακές ροές προς το θαλάσσιο μέτωπο, η δική της σχέση με αυτό έχει διαρραγεί από μια υπερκατασκευή ανισόπεδων κόμβων στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Οι μελετητές προτείνουν την κατάργησή τους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την «απελευθέρωση» ενός δημόσιου χώρου πολλαπλών χρήσεων έκτασης περίπου 5.000 τ.μ. ο οποίος θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις δραστηριότητες που θα αναπτύσσονται στο χώρο του Δέλτα και του παλιού Ιπποδρόμου.

Παρέμβαση, όπως επεσήμανε ο καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή Παρί Λα Βιλέτ κ. Ι. Τσιώμης σε συνέντευξη Τύπου, απαιτείται και στον ανισόπεδο κόμβο της Δαβάκη.

«Πρέπει να αποκατασταθεί η σύνδεση των εκατέρωθεν περιοχών κατοικίας στη συμβολή της Συγγρού με τον πολεοδομικό και εμπορικό άξονα της Δαβάκη ο οποίος συνδέει τις κεντρικές πλατείες των δήμων Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας καθώς και τους σταθμούς τραμ Νέας Σμύρνης και ηλεκτρικού Καλλιθέας», είπε ο καθηγητής.

Ο ανισόπεδος κόμβος της Δαβάκη, σύμφωνα με τον καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ κ. Π. Τουρνικιώτη, προτείνεται να καταργηθεί και η ρύθμιση της κυκλοφορίας να γίνεται μέσω φωτεινής σηματοδότησης. Επιπλέον, η προκαταρκτική μελέτη που έχει γίνει συνιστά στο τμήμα από Καλλιρρόης έως Φάληρο, να έχει η Συγγρού τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας για ΙΧ (δύο ανά κατεύθυνση) και δύο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για το τμήμα της Συγγρού μεταξύ Ολυμπιείου και κόμβου Καλλιρρόης, οι μελετητές εισηγούνται τον περιορισμό των λωρίδων κυκλοφορίας σε μία ανά κατεύθυνση για ΙΧ και τη διατήρηση των λεωφορειόδρομων.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Πολύζος, κυκλοφοριακά η παρέμβαση «είναι απόλυτα συμβατή με την προοπτική ουσιαστικής απομείωσης του κυκλοφοριακού φόρτου της Βασιλ. Αμαλίας στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής ανασύνταξης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου και προτεραιότητα στον πεζό». Στόχος είναι να μειωθεί η ταχύτητα των αυτοκινήτων στη Συγγρού ακόμη και στα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Στις ανύπαρκτες λεωφορειολωρίδες (-πάρκινγκ) τα ποδήλατα πιλοτικά!

0 σχόλια
Άλλη μια απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που αποδεικνύει την μηδενική ανταπόκριση τους με την πραγματικότητα.

Οχι για το περιεχόμενο της απόφασης που είναι θεμιτό (αφού δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα σύστημα αποκλειστικών ποδηλατοδρόμων πάνω σε υπάρχοντες δρόμους γιατί η κα. Τούλα δεν θα βρίσκει να παρκάρει, βλ. ποδηλατόδρομοι Κηφισιάς) αλλά στο γεγονός ότι αναφέρουν ως "λεωφορειολωρίδες" τα συγκοινωνιακά υπολείμματα μιας προσωρινά ευρωπαϊκής πόλης από το 2004. Εκτός της αηδιαστικής απόφασης του τέως υπουργού μεταφορών για την είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες ως ύστατη προσπάθεια περισυλλογής ψήφων που ακύρωσε μια τιτανιώδη προσπάθεια δεκαετιών για την εδραίωση τους, οι λεωφορειολωρίδες πλέον όχι μόνο δεν τηρούνται από τα ΙΧ αλλά γίνονται λωρίδες πάρκινγκ (!) για αυτά, με πρωτεργάτη την οδό Ερατοσθένους στο Καλλιμάρμαρο. Και μόνο ότι το παρακάτω δελτίο τύπου του υπουργείου συμπεριλαμβάνει αυτή την οδό μέσα στο σύστημα των "λεωφορειολωρίδων" τους, λέει πολλά!


Μετά την οδό Ερατοσθένους που θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας αλλά χαρακτηριστική, οι πιο σημαντικές λεωφορειολωρίδες της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ! Δεν θα πούμε τίποτα άλλο, παρά να σας παραθέσουμε το δελτίο τύπου του Υπουργείου. Ελπίζουμε σε ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατιστών, αν και μάλλον χλωμό αφού στις λεωφορειολωρίδες μόνο... λεωφορεία δεν κυκλοφορούν!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Τα ποδήλατα θα μπορούν να κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις λεωφορειολωρίδες παράλληλης ροής με την κυκλοφορία, που βρίσκονται εντός δακτυλίου, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει δοκιμαστικά από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011, ώστε να εκτιμηθεί η επίπτωσή της στη λειτουργία των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Τα ποδήλατα θα πρέπει να κινούνται στο δεξιό άκρο της λεωφορειολωρίδας, σε μονό στοίχο δίπλα στο κράσπεδο της οδού, χωρίς να προβαίνουν σε ελιγμούς, ώστε να υπάρχει επαρκής διαθέσιμος χώρος για την κίνηση των διερχόμενων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και των υπολοίπων οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

Οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ και οφείλουν να παραχωρούν απόλυτη προτεραιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα υπόλοιπα οχήματα. Θα φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς επίσης και κατάλληλη σήμανση επί των ποδηλάτων, ώστε να είναι ασφαλής και διακριτή η κίνησή τους, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες.

Οι οδηγοί όλων των οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται να κινούνται εντός της λεωφορειολωρίδας, οφείλουν να σέβονται τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επιτρεπόμενη ταχύτητα και τους ελιγμούς και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντούν ποδηλάτες στη διαδρομή τους.

Η κυκλοφορία των ποδηλάτων θα επιτρέπεται στις λεωφορειολωρίδες που βρίσκονται στις οδούς:

* Βασ. Σοφίας, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Πυρρή και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Τσόχα και Ακαδημίας

* Φειδιππίδου, μεταξύ των οδών Μεσογείων και Κηφισίας

* Σταδίου, μεταξύ των οδών Σταύρου και Βουκουρεστίου

* Βασ. Κωνσταντίνου και στις δύο κατευθύνσεις μεταξύ των οδών Β. Όλγας και Βασ. Αλεξάνδρου

* Πατησίων, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Μετσόβου και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Αλεξάνδρας και Πανεπιστημίου

* Συγγρού στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Ζίννη και Διάκου

* Ακαδημίας, μεταξύ της πλ. Κάνιγγος και της οδού Ιπποκράτους

* Μαυρομματαίων, μεταξύ των οδών Βασ. Ηρακλείου και Ιουλιανού

* Ηπείρου, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων

* Ιπποκράτους, μεταξύ των οδών Κατσώνη και Σόλωνος

* Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ των οδών Ναυαρίνου και Ξιφίου

* Αλεξάνδρας, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος και στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Πατησίων και Σούτσου

* Σωκράτους, μεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς

* Ερατοσθένους, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος, και

* Παπαδιαμαντοπούλου, μεταξύ των οδών Μιχαλακοπούλου και Βασ. Σοφίας.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ!: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011: 24ωρη απεργία σε εθνικό (ΟΣΕ) και προαστιακό σιδηρόδρομο - Στάσεις εργασίας και στις αστικές συγκοινωνίες


Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε εθνικό (ΟΣΕ) και προαστιακό σιδηρόδρομο. Η απεργία θα επηρεάσει και τα τελευταία δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εκτός αυτού, ετοιμάζονται ολιγόωρες στάσεις εργασίας και στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν:

Λεωφορεία (ΕΘΕΛ): 9:00 με 21:00,

Τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ): 8:00 με 22:00,

Γραμμές μετρό 2 & 3 (ΑΜΕΛ) μετά τις 8:00,

Γραμμή μετρό 1 (ΗΣΑΠ) 8:00-21:00

Τροχιόδρομος (ΤΡΑΜ) 7:00 με 23:00.

Επισημαίνεται ότι με βάση τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης εκτιμάται ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλει θα αποκατασταθούν πλήρως τουλάχιστον μια ώρα μετά την λήξη της στάσης εργασίας.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget