Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΟΣΕ: ΑΙΣΧΟΣ!: Οι υπάλληλοι ξηλώνουν ό,τι έχει απομείνει! Ζημιές και εκτροχιασμός από κλοπές καλωδίων ηλεκτροκίνησης και σιδηροτροχιών!

1 σχόλια
Ενα πλήρες μπάχαλο αναδεικνύεται ο σάπιος Οργανισμός Σιδηροδρόμων του Ελλαδιστάν (ΟΣΕ).

Υλικές ζημιές σε αμαξοστοιχίες στη Λεβαδεία και στα Κιούρκα και μικροτραυματισμοί των οδηγών ήταν ο απολογισμός των κλοπών καλωδίων ηλεκτροκίνησης του δικτύου.

Χτες εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία στην Κοζάνη που εκτελούσε εμπορευματικό δρομολόγιο για τη ΔΕΗ, επειδή είχε κλαπεί μέρος των σιδηροτροχιών μήκους 50 μέτρων, με αποτέλεσμα το τρένο να εκτροχιαστεί πριν συνειδητοποιήσει ότι δεν τσουλάει σε ράγες, αλλά στον... αέρα! Ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός του συρμού. Η γραμμή, αφύλακτη και μέσα στην "πυκνή βλάστηση" έγινε εύκολα έρμαιο των ορέξεων ληστών.

Τέλος, η απόδειξη της απόλυτης ξεφτίλας, ο ανταποκριτής A.Anastasiadis από Amnizia Forum, μας ενημερώνει ότι οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ άρχισαν να αφαιρούν τα εναπομείνοντα καλώδια ηλεκτροκίνησης του δικτύου στο τμήμα ΣΚΑ-ΤΙΘΟΡΕΑ, προκειμένου να αποφευχθούν άλλες ζημιές από κλοπές. Είναι σαν το ανέκδοτο που ο πλούσιος πουλάει όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που κατέχει, για να μην μπορούν να του τα κλέψουν οι κλέφτες, μιας και η αστυνομία της πόλης του είναι ανίκανη να τον προστατέψει.

Μόνο που η κλοπή καλωδίων σχεδόν 300χλμ που πλήρωσαν οι πολίτες για να έχουν έναν καλύτερο σιδηρόδρομο και η τελική εγκατάλειψη του εγχειρήματος της ηλεκτροκίνησης ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ από τον ίδιο τον ΟΣΕ μέσω της αφαίρεσης των εναπομείναντων τμημάτων δεν είναι ανέκδοτο... Είναι πραγματικότητα... Μια πραγματικότητα που μας αποδεικνύει την σαπίλα που χαρακτηρίζει τον οργανισμό αυτό αλλά και γενικώς την ανευθυνουπεύθυνη πολιτεία.


Η παρακάτω χαρακτηριστική φωτό είναι δημιούργημα του Πάνου Νακούδη από το Facebook.

ΜΕΤΡΟ: Η εξαθλίωση των πολιτών ένεκα ανίκανων και επικίνδυνων διαχειριστών...

0 σχόλια
Από το ιστολόγιο Peramatozoa...

Ώρα 9 το πρωί στο μετρό Αττικής.. αυτή τη φορά μη γελιέσται.. τα κάλαντα δεν τα είπαν μόνο παιδιά ...
Η κυρία της φωτογραφίας ντυμένη Άγιος Βασίλης με ένα τριγωνάκι στο χέρι γυρίζει απο βαγόνι σε βαγόνι λέγοντας τα κάλαντα για να μαζέψει τα 120 ευρώ που της λείπουν να πληρώσει το ρεύμα του σπιτιού της
Έτσι αναγκάσατε τον κόσμο να ζει ...κύριοι Ύπατοι Αρμοστές του ΔΝΤ στην Ελλάδα που έχετε τον τίτλο κυβέρνηση ...

ΣΧΟΛΙΟ: Την ίδια ώρα, πληροφορούμαστε από άλλα ιστολόγια ότι χιλιάδες οικογένειες θα κάνουν πρωτοχρονιά με κομμένο ρεύμα, ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα από το 2011 με τις δυσθεώρητες αυξήσεις τιμολογίων για τους μικροκαταναλωτές. "Είδες η ΔΕΗ;!"

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΟΑΣΑ: Σάββατο 1 & Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011: Απεργίες στα ΜΜΜ

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχουν επίσημα εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στους Συγκοινωνιακούς Φορείς της Αθήνας, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011:

Λεωφορεία Θερμικά

(ΕΘΕΛ)

Θα λειτουργήσουν κανονικά

Τρόλεϊ
(Λεωφορεία Ηλεκτρικά)

(ΗΛΠΑΠ)

Θα λειτουργήσουν κανονικά

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

Μετρό

(ΗΣΑΠ)

(ΑΜΕΛ)

Λειτουργία 09:00 - 22:00

Τραμ

(ΤΡΑΜ)

Στάση εργασίας από τις 04:00

έως τις 08:00 (ξημέρωμα 01/01/2011)

Προαστιακός

(ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Θα λειτουργήσει κανονικά


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011:

Λεωφορεία Θερμικά

(ΕΘΕΛ)

Θα λειτουργήσουν κανονικά

από 09:00 έως 21:00

Τρόλεϊ
(Λεωφορεία Ηλεκτρικά)

(ΗΛΠΑΠ)

Θα λειτουργήσουν κανονικά

από 09:00 έως 21:00

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

Μετρό

(ΗΣΑΠ)

(ΑΜΕΛ)

Θα λειτουργήσουν κανονικά

από 09:00 έως 21:00

Τραμ

(ΤΡΑΜ)

Θα λειτουργήσουν κανονικά

από 08:00 έως 22:00

Προαστιακός

(ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Θα λειτουργήσει κανονικά

Επισημαίνεται ότι με βάση τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης, εκτιμάται ότι τα δρομολόγια θα αποκατασταθούν πλήρως τουλάχιστον μια ώρα μετά την λήξη της στάσης εργασίας.

Επίσης, τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, η δρομολόγηση των λεωφορείων της ΕΘΕΛ θα γίνεται με πρόγραμμα Σαββάτου.

Για να δείτε τα τελευταία δρομολόγια του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2011 της ΑΜΕΛ κάντε κλικ ΕΔΩ και για τον ΗΣΑΠ ΕΔΩ.

ΟΑΣΑ: Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011: Αναδιάρθρωση λεωφορειακών γραμμών

1 σχόλια
Οι παρεμβάσεις στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι οι εξής :

Γραμμή

Ονομασία

Είδος επέμβασης


024

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ –

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΤΤΙΚΗ


( 024 ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΣΤ. ΑΤΤΙΚΗ - ΣΤ ΛΑΡΙΣΗΣ )


057

ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΑΦΝΗ –

ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΜΟΝΟΙΑ


( 057 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ )


202

ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΑΦΝΗ –

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ

ΝΕΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ


100

ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ –

ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓΟΡΑ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ


ΜΟΥΣΕΙΟ - ΑΓΟΡΑ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ


200

( 100 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΑΓΟΡΑ )


106

ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ –

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ


ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ - ΦΙΞ


126

ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ –

ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ


ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ - ΦΙΞ


136

ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ –

ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Β

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ


ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ - ΦΙΞ


137

ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ –

ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Α

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ


ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ - ΦΙΞ


206

ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ


ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗ


237

ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΟ



ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗ


Β11

ΠΛ.ΒΑΘΗ - ΙΛΙΟΝ - ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ


( ΚΟΙΝΟ ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Α11 )


719

ΠΛ. ΒΑΘΗ - ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


( ΠΛ. ΒΑΘΗ - ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ - ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ )


403

ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ –

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –

ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


447

ΧΑΛΑΝΔΡΙ –

ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΠΥΚΝΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 403


538

ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Αισθητική αναβάθμιση της Πλ. Δημοκρατίας Περιστερίου

0 σχόλια
Η Αττικό Μετρό ΑΕ, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να πραγματοποιεί σημαντικές αναπλάσεις στους χώρους όπου είχαν προηγουμένως εγκατασταθεί εργοτάξια του Μετρό, παρέδωσε σήμερα στους πολίτες του Δήμου Περιστερίου την πλατεία Δημοκρατίας.

Η πλατεία, στην νέα της ενοποιημένη μορφή (κατά το παρελθόν ήταν δύο πλατείες που τέμνονταν από την οδό Παναγή Τσαλδάρη), καλύπτει μια έκταση 9 στρεμμάτων με χώρους πρασίνου και κοσμείται από την καλλιτεχνική δημιουργία του κ. Μουστάκα. Επίσης, ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας πλατείας είναι ο μεγάλος γυάλινος θόλος που επιτρέπει στο φυσικό φως να προσεγγίσει τα δύο επίπεδα του Σταθμού Μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Κατά την μικρή τελετή παράδοσης, ο κ. Χρήστος Τσίτουρας, Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. τόνισε ότι : «από σήμερα οι κάτοικοι του Περιστερίου θα διαθέτουν μια πλατεία στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, μια μικρή όαση πρασίνου και έναν χώρο περιπάτου για όλες τις οικογένειες. Μέσα στο 2011, οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων θα έχουν 3 νέους σταθμούς Μετρό, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη και στο Χαϊδάρι, προκειμένου με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους στο Λεκανοπέδιο Αττικής.»

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό ΑΕ για την συμβολή της στην ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου Περιστερίου, τόσο με την κατασκευή των Σταθμών Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι και Ανθούπολη, όσο και με τις σημαντικές αναπλάσεις κατά μήκος της γραμμής του Μετρό.

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Παραδόθηκε ο σταθμός ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

4 σχόλια
Ο κ. Χρήστος Τσίτουρας, Πρόεδρος της “Αττικό Μετρό Α.Ε.”, παρέδωσε σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον σταθμό ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στην “Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας Α.Ε.” και, στη συνέχεια, στο επιβατικό κοινό της πόλης.

Πρόκειται για τον 34ο σταθμό Μετρό της Αθήνας, ο οποίος είναι υψηλής αισθητικής, αναπτύσσεται σε 3 υπόγεια επίπεδα και διαθέτει 2 εισόδους/εξόδους εκατέρωθεν της ομώνυμης οδού, στο ύψος της οδού Μαρίας Πολυδούρη.

Ο Σταθμός ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ προβλέπεται να εξυπηρετεί ημερησίως 20.000 επιβάτες και η απόσταση έως το Σύνταγμα θα καλύπτεται με το Μετρό σε χρονικό διάστημα περίπου 13 λεπτών.

Αμέσως μετά τη θέση σε λειτουργία του Σταθμού, ο κ. Χρήστος Τσίτουρας τόνισε τα εξής: «Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από το επιβατικό κοινό για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην εργολαβία κατασκευής των 3 σταθμών της Γραμμής 3 (ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ). Σήμερα, με τον Σταθμό ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ολοκληρώθηκε πλήρως η ανάπτυξη του βόρειου άκρου της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας, ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του νότιου άκρου της Γραμμής, της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά (7,6 χλμ – 6 Σταθμοί). Με το έργο αυτό, η Γραμμή 3 θα ενώνει το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Σταθμός που βρισκόμαστε σήμερα, αποτέλεσε μια ιδιαίτερα δύσκολη τεχνική πρόκληση. Και αυτό διότι, σε χρονικό διάστημα μόλις 6 μηνών, καθαιρέθηκε τμήμα της Γραμμής 3 που ήταν σε λειτουργία και ταυτόχρονα κατασκευάστηκαν τα τρία υπόγεια επίπεδα του Σταθμού. Για τον λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της αναδόχου κοινοπραξίας που εργάσθηκαν μεθοδικά για την υλοποίηση του έργου.

Το Μετρό όμως δεν σταματά εδώ. Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των 6 σταθμών στην επέκταση της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά, ενώ παράλληλα, θα δημοπρατηθούν οι μελέτες για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό, από το ¶λσος Βείκου έως τον Ευαγγελισμό (8,3 χλμ – 9 σταθμοί).

Επίσης, ήδη η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» πραγματοποιεί ειδική γεωφυσική έρευνα, λόγω ύπαρξης παλαιών λιγνιτωρυχείων, στην περιοχή μετά τον Σταθμό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η χάραξη της επέκτασης του Μετρό προς το Ίλιον και την Πετρούπολη.

Τα επόμενα χρόνια, το Μετρό θα αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και διαρκώς, φθάνοντας σε ολοένα και περισσότερες γειτονιές, θα διευκολύνει σημαντικά τις άνετες, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών».

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Με ταχεία πορεία κατασκευάζεται ο σταθμός ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΣΗΣ

0 σχόλια
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του ανατολικού ζεύγους γραμμών στον Πύργο Βασιλήσσης των Νέων Λιοσίων, έναντι του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης". Η υπογειοποίηση του τμήματος προχωρά ικανοποιητικά και ο πολλά υποσχόμενα σταθμός ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΣΗΣ έχει αρχίσει να κατασκευάζεται.

Η φωτογραφία είναι του χρήστη fisherman στο Amnizia Forum.



Αντίθετα, ο σταθμος ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ τόσο λόγω των δρομολογίων/ώρα όσο και της απομακρυσμένης θέσης του από το κέντρο της πόλης, εμφανίζει σχεδόν μηδενική κίνηση, όπως είχαμε όλοι προβλέψει και είχαμε προτείνει ότι ο σταθμός έπρεπε να κατασκευαστεί εντός της σήραγγας ως υπόγειος (σε στυλ μετρό), για να προσεγγίσει το κέντρο του πυκνοκατοικημένου προαστίου των Αγίων Αναργύρων, που με συχνά δρομολόγια θα ήταν μια πραγματική ανάσα για το υπερπληθυσμιακό αυτό δυτικό προάστιο.

ΤΡΑΜ: Συνεχίζονται οι βελτιώσεις του "πράσινου κύματος"

2 σχόλια
Περίπου 2 μήνες έχουν περάσει από την εφαρμογή του "πράσινου κύματος" στο τραμ. Έκτοτε, το τραμ έχει όντως κερδίσει αρκετό χρόνο από την προτεραιότητα στα φανάρια. Ενδεικτικά, χθεσινό βραδινό δρομολόγιο ΜΟΥΣΩΝ-ΠΛ. ΚΑΤΡΑΚΗ διήρκησε μόλις 15 λεπτά. Το τελευταίο διάστημα και πάντα με τις υποδείξεις των οδηγών, αρκετοί σηματοδότες έχουν επαναπρογραμματιστεί για ακόμη καλύτερη παροχή προτεραιότητας, ενώ αρκετοί ακόμη αναμένουν τον επαναπρογραμματισμό τους. Χαρακτηριστικός ταλαιπωριακός σηματοδότης αναδεικνύεται αυτός στην στάση ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ που, καθώς φαίνεται, θα είναι η 3η φορά που θα επαναπρογραμματιστεί με ταυτόχρονη βελτίωση του όλου συστήματος σηματοδότησης του κόμβου.

Παράλληλα, μελέτη θα εκκινήσει για την κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του αμαξοστασίου του τραμ στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

ΠΗΓΗ: Διαύγεια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ: Ο συρμός της αγριότητας

1 σχόλια
Της Καρολίνας Παπακώστα από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Ο συρµός σταµατά. Οι πόρτες ανοίγουν και οι ορδές ορµούν. Μόνο που δεν υπάρχει χώρος – o ένας πέφτει πάνω στον άλλο. Το βαγόνι είναι ασφυκτικά γεµάτο. Κάτι οι γιορτές, κάτι που το Μετρό έχει γίνει είδος πολυτελείας και το χρησιµοποιούµε µόνον όταν µας το επιτρέπουν οι συνδικαλιστές. Αυτή στέκεται στην πόρτα. Πρέπει να είναι γύρω στα τριάντα και περίπου επτά µηνών έγκυος. Αυτός είναι σαραντάρης και επίδοξος γιάπης. Κοστουµαρισµένος, γραβατωµένος και καλωδιωµένος µε το smartphone. «Σας παρακαλώ προσέξτε λίγο, είµαι έγκυος», του λέει ενώ τη σπρώχνει µε µένος για να προλάβει να µπουκάρει πριν κλείσουν οι πόρτες. ∆εν έχει κάνει καν τον κόπο να ρίξει µια µατιά και να σκεφτεί λογικά. Σε δυο λεπτά θα έρθει ένα άλλο τρένο, σύµφωνα πάντα µε την ηλεκτρονική πινακίδα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω του. Για δυο λεπτά καθυστέρηση δεν θα πέσει έξω και το Χρηµατιστήριο Αθηνών...

«Αµα είσαι έγκυος να κάτσεις σπίτι σου», αρχίζει να ωρύεται. Εχει απασφαλίσει και ως γνήσιος Ελληνάρας (από αυτούς που δεν συνειδητοποιούν καν ότι έχουν κάνει χοντράδα)

της ζητά τον λόγο που την έσπρώξε και εµµέσως πλην σαφώς της είπε πως η εγκυµοσύνη είναι ανάλογη της λέπρας του τηλεοπτικού «Νησιού» – χρήζει δηλαδή εγκλεισµού στη Σπιναλόγκα. Ακόµη κι όταν κάποιοι από τους υπόλοιπους επιβάτες τού φωνάζουν συνηγορώντας υπέρ της νεαρής γυναίκας, αυτός συνεχίζει να τη βρίζει.

Παρακολουθώ τη σκηνή σοκαρισµένη. Η πρώτη µου σκέψη ήταν πως όσα συµβαίνουν στον καιρό του Μνηµονίου µάς έχουν κάνει κακότροπους.

Εχουµε τόσο στρες που ξεσπάµε χωρίς λόγο. Η ανάγκη να εκτονωθούµε κάπου υπερτερεί κάθε κοινωνικού κανόνα που έχουµε – αν έχουµε – διδαχθεί. Οταν όµως τον ξανακοίταξα καλά θυµήθηκα ότι πάντα ήµασταν αγενείς. Ποτέ δεν σεβόµασταν τον δηµόσιο χώρο. Ποτέ δεν µάθαµε να λειτουργούµε ως σύνολο. Μια βόλτα στους δρόµους και τα πεζοδρόµια της πόλης θα πείσει και τον πιο επιφυλακτικό. Μια διαδροµή µε ένα µπλε λεωφορείο ή το Μετρό σε ώρα αιχµής αρκούν για να αποκτηνώσουν και τον πιο ευγενικό Αθηναίο. Η ίδια η πόλη τον αναγκάζει να καταφύγει στην αγριότητα για να επιβιώσει.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010: Απεργίες στα ΜΜΜ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΑΜΕΛ

Οι γραμμές 2 & 3 δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 8:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας.

Κατά τις ώρες λειτουργίας, κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια από και προς το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και τους σταθμούς ΠΑΛΛΗΝΗ, ΠΑΙΑΝΙΑ-ΚΑΝΤΖΑ και ΚΟΠΩΠΙ.

Δείτε τα τελευταία δρομολόγια πρίν τη στάση εργασίας εδώ

ΗΣΑΠ

Η γραμμή 1 δεν θα λειτουργεί από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 8:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τα τελευταία επιβατικά δρομολόγια θα έχουν ως εξής:

Από ΚΗΦΙΣΙΑ προς ΑΤΤΙΚΗ 21:35
Από ΑΤΤΙΚΗ προς ΚΗΦΙΣΙΑ 21:55
Από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 21:40
Από ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ προς ΠΕΙΡΑΙΑ 21:58

ΤΡΑΜ

Θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από 00:00-02:00. Σταδιακή απόσυρση των οχημάτων από 22:30.

ΕΘΕΛ & ΗΛΠΑΠ

Τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 8:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας. Υπολογίστε +-1 ώρα για την πλήρης αποκατάσταση και σταδιακή απόσυρση των οχημάτων.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Ο προαστιακός δεν θα κυκλοφορήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 8:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο proastiakos.net

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ: Τρενοβλαβείς

2 σχόλια
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αλλη μια εθνική ήττα έρχεται να προστεθεί στις πολλές που γνώρισε η χώρα στο κάθε άλλο παρά σωτήριο 2010.
Αυτή τη φορά είναι ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος. Κυβερνώντες και τροϊκανοί αποφάσισαν, παραμονή Χριστουγέννων, δραματικές περικοπές δρομολογίων και αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που φτάνουν σχεδόν στο 70%! Το προγραμματισμένο εδώ και χρόνια δρομολόγιο, που θα οδηγούσε ένα από τα τελευταία ασημικά της χώρας, τον ΟΣΕ, στους ιδιώτες, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Σε μια εποχή που όλη η Ευρώπη επενδύει στους σιδηρόδρομους αυξάνοντας δρομολόγια, γραμμές και ταχύτητες, η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης και της εξυγίανσης εκτελεί τον ΟΣΕ, αφήνοντας ουσιαστικά σε λειτουργία μόνο την κερδοφόρα γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τους προαστιακούς των δύο πόλεων, βυθίζοντας όλο και πιο βαθιά στην απομόνωση και στην ανέχεια την περιφέρεια. Με τα 2/3 των σταθμών εκτός λειτουργίας και με το τσεκούρι στα δρομολόγια, που σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία ξεπερνά το 70%, γινόμαστε η χώρα με το μικρότερο δίκτυο στην Ευρώπη.

Θεωρώντας προφανώς οι εγκέφαλοι που μας κυβερνούν ότι ολοκλήρωσαν το σχέδιο κατασυκοφάντησης του Οργανισμού και των εργαζομένων σε αυτόν, προχωρούν στον τελικό... εκτροχιασμό. Και τι δεν ακούμε τον τελευταίο καιρό για χρέη δισεκατομμυρίων, για απίστευτες σπατάλες, για υπαλλήλους πρώτης θέσης. Οντως. Ενας εργαζόμενος στον ΟΣΕ με 25 χρόνια προϋπηρεσίας και δύο παιδιά παίρνει το συγκλονιστικό ποσό των 1.300 ευρώ το μήνα καθαρά! Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά για την Ελλάδα των εργαζομένων-επαιτών που ετοιμάζουν.

Μας βομβαρδίζουν όλο αυτό τον καιρό μαζί με τα παπαγαλάκια τους για το χρέος-μαμούθ του Οργανισμού. Κανείς δεν λέει ότι ο ΟΣΕ είναι ο μοναδικός συγκοινωνιακός φορέας που χρηματοδοτεί την υποδομή που χρησιμοποιεί. Κανείς δεν μας λέει ότι εδώ και δεκαετίες οι κυβερνήσεις αρνούνται να καταβάλουν τα χρήματα που ήταν υποχρεωμένες βάσει των συμφωνιών για τον εκσυγχρονισμό και το τροχαίο υλικό. Κανείς δεν λέει ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ποτέ δεν κατέβαλαν το αντίτιμο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής (άγονες γραμμές, μειωμένα εισιτήρια για ειδικές κατηγορίες πολιτών κ.ά.) ενώ την ίδια στιγμή κατέβαλλαν κανονικά τα αντίστοιχα ποσά στις ιδιωτικές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες και τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ.

Το Νοέμβριο του 2007 σε ερώτησή του προς τον τότε υπουργό Μεταφορών ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επεσήμαινε μεταξύ άλλων:

«Πλησιάζει το τέλος του 2007 και ακόμη δεν έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ελληνικού Δημοσίου για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως αποζημίωση για τις ζημιογόνες υπηρεσίες που αυτή υποχρεούται να παρέχει στο πλαίσιο των Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ)». Ως αντιπολίτευση ο κ. Παπακωνσταντίνου ήξερε για τις υποχρεώσεις του κράτους, τώρα, όπως και πολλές άλλες, τις ξέχασε.

Η αλήθεια είναι ότι το χρέος του ΟΣΕ ξεπερνά το απίστευτο ποσό των 10 δισ. ευρώ. Η αλήθεια επίσης είναι ότι από αυτά, τα 7,5 δισ. είναι οφειλές που ποτέ οι κυβερνήσεις της δημιουργικής λογιστικής και της απόκρυψης στοιχείων δεν απέδωσαν στον Οργανισμό. Οπως επίσης αλήθεια είναι ότι ο Οργανισμός αναγκαζόταν, για να καλύψει τα ελλείμματα που δημιουργούσε αυτή η φαύλη σχέση με το κράτος, να καταφεύγει σε δανεισμό από τις τράπεζες με τοκογλυφικά επιτόκια και τα τοκοχρεολύσια σήμερα να αποτελούν το 30% του αρχικού χρέους.

Και ενώ η λοιδορία και κατασυκοφάντηση των εργαζομένων κάνει πάρτι κάθε βράδυ στις 8, ως διά μαγείας κανείς δεν θυμάται ότι ο ΟΣΕ και οι θυγατρικές του διοικούνται από στελέχη επιλεγμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Κανείς δεν λέει ότι με γαλαζοπράσινες κυβερνητικές αποφάσεις, την ώρα που ο Οργανισμός βυθιζόταν στα χρέη, διορίζονταν με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες στρατιές άχρηστων συμβούλων με εξωπραγματικές για τους υπόλοιπους εργαζομένους προνομιακές σχέσεις εργασίας, αμοιβές και πριμ. Κανείς δεν βλέπει ότι η ευθύνη για τη σημερινή εικόνα του ΟΣΕ ανήκει στις κυβερνήσεις και όχι στους εργαζομένους που και παραγωγικοί όσο οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη είναι και αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης την ευρωπαϊκή εμπειρία, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι. Ετσι όμως ο ΟΣΕ έφτασε στην υπερχρέωση ώστε τώρα να καταγγέλλονται οι εργαζόμενοι για σπατάλες, διαφθορά και ελλείμματα και το ξεπούλημα να γίνει πιο εύκολα.

Για να μην είμαι άδικος όμως, θα πρέπει να αναφέρω ότι πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες, τον Δεκέμβρη του 2008, καμιά 30αριά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με ερώτησή τους προς την τότε κυβέρνηση κατήγγειλαν τα δόλια σχέδια της Δεξιάς για την απαξίωση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ. Προσέξτε, λοιπόν, τι έλεγαν τότε:

«Η κυβέρνηση μεθοδευμένα κατασυκοφαντεί τον ΟΣΕ, με αφορμή την κακή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, με προφανή στόχο την εκποίηση των κερδοφόρων δράσεών του... Με όχημα τη δυσφημιστική καμπάνια που επιμελώς σχεδίασε η κυβέρνηση, διαρρέεται στον Τύπο ότι από τις 15 Ιανουαρίου θ' αρχίσουν οι περικοπές δρομολογίων... Διάχυτη όμως είναι η αίσθηση ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί το κυβερνητικό σχέδιο, της κατάργησης γραμμών, της μείωσης δρομολογίων και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκποίησης σημαντικών δράσεων του ΟΣΕ.

Δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν επίσης προγραμματισμένες σταδιακές αυξήσεις έως και 80% στις τιμές των εισιτηρίων, σε μια χρονική συγκυρία όπου ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις της σκληρής οικονομικής πολιτικής».

Είναι... τρενοβλαβείς.


Papathan@enet.gr

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΣΟΚ!: ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σιδηρόδρομο μόνο σε Κιάτο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το 2011!

2 σχόλια
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., από το 2007 που διαχωρίστηκε από τον ΟΣΕ Α.Ε. ως εταιρεία σιδηροδρομικής εκμετάλλευσης, παρουσιάζει κάθε χρόνο ζημίες ύψους περίπου 230 εκατομμυρίων ευρώ με συνέπεια το τέλος του 2009 να έχει συσσωρευμένο χρέος πλέον των 700 εκατομμυρίων ευρώ και εξανεμισμένο το αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο. Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Απρίλιο του 2010, με την αρωγή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των οικονομικών της Εταιρείας, όπως επίσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσπάθεια της οποίας τους βασικούς άξονες αποτέλεσαν οι παρακάτω δράσεις:
  • Τον Μάιο του 2010, ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο του 1110, αυτή τη φορά όμως όχι με εργολαβία, αλλά αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εξοικονομώντας έτσι 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
  • Τον Ιούνιο του ίδιου έτους αναθεωρήθηκε η πολιτική των δευτερευουσών απολαβών που σε συνδυασμό με τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών μείωσε το κόστος της μηνιαίας μισθοδοσίας κατά 2 εκατομμύρια ευρώ.
  • Τον Ιούνιο, επίσης, ολοκληρώθηκε η μετακόμιση από το κτίριο της Κρατίνου στο Μέγαρο του ΟΣΕ στην Καρόλου, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 800 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, από ενοίκια και αλλά έξοδα κτιρίου.
  • Τον Αύγουστο του 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσον αφορά τις μεταφορές εμπορευμάτων καταργώντας τις υπερβολικές εκπτώσεις και ατέλειες, στοχεύοντας παράλληλα στη δρομολόγηση πλήρων αμαξοστοιχιών, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της εταιρείας και να μειωθούν τα έξοδα της κατά περίπου κατά 2 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.
  • Στη διαρκή προσπάθεια αναζήτησης νέων και ελκυστικών για το επιβατικό κοινό δρομολογίων, τον Αύγουστο εισήχθησαν στο πλέγμα νέες κερδοφόρες γραμμές, όπως είναι η "Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Ρίο", στον αντίποδα καταργηθήκαν άκρως ζημιογόνα δρομολόγια όπως το "Αμύνταιο – Κοζάνη", ενώ παράλληλα, αναδιαρθρώθηκαν και ορισμένα προκλητικά χαμηλά τιμολόγια, (όπως εκείνο στο τρενάκι του Πηλίου), με τα συνολικά οφέλη για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ξεπερνούν τις 150 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.
  • Τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά από μακρά αναμονή, τέθηκε σε κυκλοφορία η ηλεκτροδοτούμενη γραμμή του Προαστιακού Λιόσια – Κιάτο, γεγονός που εκτός του ότι σημαίνει την οριστική αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, (ο οποίος ενώνει σε 86 λεπτά το Κιάτο με το Αεροδρόμιο με ένα ενιαίο δρομολόγιο), παράλληλα μεταφράζεται και στη σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους, καθώς και του κόστους συντήρησης του τροχαίου υλικού σε αυτό το δίκτυο.
  • Τέλος, πρόσφατα, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία και η επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.gr, η οποία παρέχει τη δυνατότητα του web-ticketing, βελτιώνοντας σημαντικά την υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων και μειώνοντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις σε προσωπικό.

Φυσικά, στο συνολικό εγχείρημα της εξυγίανσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέγιστα συμβάλλει και ο Νόμος 3891/2010 "Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα", που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει αποζημίωση για Υπηρεσίες Δημόσιας Υποχρέωσης, για τις επιβατικές μεταφορές, έως και 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και μετατάξεις 751 εργαζομένων.

Οι παραπάνω δράσεις σε ετήσια βάση υπολογίζεται να εξοικονομήσουν για την εταιρεία πόρους, οι οποίοι θα καλύπτουν περίπου το 75% του ελλείμματός της. Σύμφωνα, όμως, με τις κοινοτικές οδηγίες και τον Ν. 3891/2010, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να γίνει βιώσιμη το 2011. Στην προσπάθεια αυτή λοιπόν και προκειμένου να εξοικονομηθούν τα υπόλοιπα 55 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου ελλείμματος, το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενέκρινε ένα ισορροπημένο και ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο (Ε.Σ.), το οποίο προβλέπει την αναδιάρθρωση εξαιρετικά ζημιογόνων δρομολογίων, καθώς και την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε ανταγωνιστικές διαδρομές, που μέχρι σήμερα παρέμεναν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ε.Σ., η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει ότι από το νέο έτος και από την 1η Ιανουαρίου του 2011, αναστέλλονται προσωρινά ζημιογόνα δρομολόγια της Δυτικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, καθώς και τα διεθνή δρομολόγια. Επίσης, οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται σε ανταγωνιστικά επίπεδα με άλλα χερσαία μέσα μεταφοράς για τις κοινές αμαξοστοιχίες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκοπεύει το επόμενο τρίμηνο να εισαγάγει νέο πλέγμα δρομολογίων, που θα είναι εναρμονισμένο με τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Κύρια σημεία αυτής της δράσης θα είναι:

  • Η ενίσχυση του σιδηροδρομικού έργου με συμπληρωματικές οδικές μεταφορές που θα τροφοδοτούν τους σταθμούς του τρένου από μεγάλα αστικά κέντρα. Για πρώτη φορά πόλεις όπως τα Γιαννιτσά, τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά θα συνδεθούν μέσω λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους σταθμούς τρένου στο Πλατύ και στην Καλαμπάκα. Επίσης, η Καλαμάτα και η Τρίπολη θα συνδεθούν οδικά με τον σταθμό της Κορίνθου και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο αξιοποιώντας έτσι πιο αποτελεσματικά την υπάρχουσα οδική και σιδηροδρομική υποδομή.
  • Η απευθείας πρόσβαση της Στέρεας Ελλάδας και της Θεσσαλίας με το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η οποία θα εξασφαλίζεται με μια απλή μετεπιβίβαση στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), όπου πλέον θα σταματούν με ανταπόκριση στον Προαστιακό όλες οι αμαξοστοιχίες του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
  • Η σύνδεση των τρένων με το λιμάνι του Πειραιά, από το καλοκαίρι του 2011 και η ανταπόκριση με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, συνδέοντας έτσι τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη με την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
  • Τέλος, όλα τα προσωρινά καταργηθέντα δρομολόγια θα αξιολογηθούν συστηματικά και θα μελετηθούν δράσεις που θα μετατρέψουν τις γραμμές από ζημιογόνες σε βιώσιμές ή θα βρεθούν συμπληρωματικοί πόροι προκειμένου να ενταχθούν και πάλι στο δίκτυο. Τέτοιες δράσεις θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη θεματικών τρένων προσανατολισμένων σε στοχευόμενες ομάδες επιβατών (π.χ. σχολικές εκδρομές σε Ναύπλιο και Φλώρινα) όπως και τουριστικές διαδρομές σε Θρησκευτικούς και Πολιτιστικούς προορισμούς. Πόροι θα αναζητηθούν επίσης από Δήμους, Περιφέρειες και μεγάλες βιομηχανίες που λειτουργούν στις περιοχές με τα καταργηθέντα δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιστεύει ότι, αφού κατορθώσει να γίνει βιώσιμη με τις αναβαθμισμένες δυνατότητες που τις έχουν δοθεί από τον Ν. 3891/2010, σταδιακά και προγραμματισμένα, από τα μέσα του 2011 θα μπει σε πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας αποτελώντας το μέσο μεταφοράς επιλογής του Έλληνα Πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνονται και οι παρακάτω αλλαγές στη δρομολογιακή και τιμολογιακή πολιτική της, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011:

Προσωρινή Αναστολή – Διακοπή Κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας στις γραμμές:

  • Αθήνα– Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
  • Θεσσαλονίκη – Φλώρινα – Θεσσαλονίκη
  • Λάρισα – Καλαμπάκα – Λάρισα
  • Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα – Πάτρα
  • Καλαμάτα – Μεσσήνη – ΤΕΙ – Καλαμάτα
  • Κόρινθος – Τρίπολη – Ναύπλιο – Κόρινθος
  • Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη
  • Θεσσαλονίκη – Σόφια – Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη
  • Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

Αλλαγές στο πλέγμα Δρομολογίων:

  • Η πλειοψηφία των δρομολογίων ταχείας αναβαθμίζονται σε IC και καταργούνται οι σταθμεύσεις τους σε ενδιάμεσους σταθμούς με μικρή επιβατική κίνηση.
  • Τα δρομολόγια IC Express Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούν σταθμεύσεις στο Πλατύ και στο ΣΚΑ, με το συνολικό χρόνο του δρομολογίου να διαρκεί 4 ώρες και 50 λεπτά.
  • Τίθενται σε λειτουργία δύο (2) ζεύγη αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκη – Δίκαια – Θεσσαλονίκη.
  • Απλοποιούνται οι σταθμεύσεις και οι ανταποκρίσεις σε όλα τα δρομολόγια.

Λεωφορειακές γραμμές (προτεινόμενες και εφόσον υπάρχει ζήτηση):

  • Αθήνα – Κόρινθος (ανταπόκριση με Προαστιακό)-Τρίπολη - Καλαμάτα – Αθήνα (χωρίς άλλες ενδιάμεσες σταθμεύσεις)
  • Πλατύ – Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια-Πλατύ (ανταπόκριση με IC και IC Express)
  • Καλαμπάκα – Γρεβενά – Ιωάννινα – Καλαμπάκα (με ανταπόκριση στην Καλαμπάκα)
  • Λαμία – Καρπενήσι – Λαμία (με ανταπόκριση σε όλα τα τρένα του Λιανοκλαδίου)

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • Η τιμή των κοινών αμαξοστοιχιών θα είναι ανταγωνιστικές των τιμών των αντίστοιχων δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα από 8,90 διαμορφώνεται στα 15 ευρώ την στιγμή που η τιμή του ΚΤΕΛ για το αντίστοιχο δρομολόγιο είναι 17 ευρώ. Το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ παρόμοια με το ΚΤΕΛ.
  • Οι τιμές των Inter City αμαξοστοιχιών θα διαμορφωθούν ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της γραμμής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με το Inter City από 36,30 ευρώ διαμορφώνεται στα 55,20 ευρώ και χρόνο ταξιδίου λιγότερο των 5 ωρών.

Τονίζεται ότι πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να εφαρμόσει σύντομα ένα σύστημα διαχείρισης εσόδου (yield management) που θα παρέχει εκπτώσεις σε επιβάτες που κλείνουν έγκαιρα εισιτήριο (π.χ. 20% έκπτωση για 3 μέρες προ-πώληση) και βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του τροχαίου υλικού και σε πελάτες που χρησιμοποιούν συχνά το τρένο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δεν επιβαρύνουν την εταιρεία με το κόστος έκδοσης εισιτηρίου. Αυτό το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε επιβάτες που βοηθούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κρατήσει το λειτουργικό κόστος χαμηλό να ταξιδεύουν με εισιτήριο χαμηλότερο ακόμα και από το σημερινό.


ΠΗΓΗ: ΤΡΑΙΝΟΣΕ



ΣΧΟΛΙΟ: Με βεβιασμένες κινήσεις και με δικαιολογίες που δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, παρά μόνο να εξοργίσουν, ο πλέον διεφθαρμένος, ζημιογόνος, κακοδιοίκητος, ρουσφετολογικά στελεχωμένος, αδιάφορος δημόσιος οργανισμός με την βοήθεια του νέου νόμου αλλά κυρίως ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συστηματικής υποβάθμισης και παρακμής που εξυπηρετούσε διοικήσεις, υπουργεία και διατήρηση κομματικού στρατού, αποφάσισε από το 2011 ότι, ουσιαστικά, τρένα θα κυκλοφορούν μόνο στον βασικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και στη νέα γραμμή Κιάτο-Αεροδρόμιο. Όσα τόσα χρόνια τρέφαμε, δικαιολογούσαμε και υπερασπιζόμασταν, τα "λουζόμαστε". (Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ..
.)

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΟΑΣΑ: Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010: Απεργίες στα ΜΜΜ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

Συμμετοχή Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών

σε στάσεις εργασίας

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχουν επίσημα εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στους Συγκοινωνιακούς Φορείς της Αθήνας, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010:

Λεωφορεία Θερμικά

(ΕΘΕΛ)

Από τις 09:00 έως τις 21:00

Τρόλεϊ
(Λεωφορεία Ηλεκτρικά)

(ΗΛΠΑΠ)

Από τις 09:00 έως τις 22:00

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

Μετρό

(ΗΣΑΠ)

(ΑΜΕΛ)

Από τις 09:00 έως τις 22:00

Τραμ

(ΤΡΑΜ)

Από τις 08:00 έως τις 22:00

Οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010:

Λεωφορεία Θερμικά

(ΕΘΕΛ)

Στάση εργασίας

από τις 12:00 έως τις 16:00

Τρόλεϊ
(Λεωφορεία Ηλεκτρικά)

(ΗΛΠΑΠ)

Λειτουργεί κανονικά

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

Μετρό

(ΗΣΑΠ)

(ΑΜΕΛ)

Λειτουργεί κανονικά

Τραμ

(ΤΡΑΜ)

Λειτουργεί κανονικά

Προαστιακός

(ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Λειτουργεί κανονικά

Επισημαίνεται ότι με βάση τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης, εκτιμάται ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ θα αποκατασταθούν πλήρως τουλάχιστον μια ώρα μετά την λήξη της στάσης εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oasa.gr

ΤΡΑΜ: Ορίστηκε η επιτροπή για τις προμήθειες δημιουργίας τοπογραφικού υποβάθρου "Νέα γραμμή τραμ ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ"

0 σχόλια
Συγκροτείται επιτροπή για το άνοιγμα των προσφορών, σε ανοιχτή συνεδρίαση καθώς και την εισήγηση ανάθεσης προς τον Δ/ντα Σύμβουλο για τις προμήθειες που απαιτούνται για τη δημιουργία τοπογραφικού υποβάθρου νέας γραμμής «Ελληνικό-Σταθμός Μετρό Αργυρούπολη». Κριτήριο ανάθεσης θα αποτελέσει η χαμηλότερη προσφορά.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από τους κάτωθι:

1. Ιωσήφ Αργυρόπουλο, Δ/ντή Σχεδιασμού, Ανά̟τυξης και Μελετών, Πρόεδρο
2. Ουρανία Τζωρτζοπούλου, Τομεάρχη Αποθήκης της Οικονομικής
Διεύθυνσης, Μέλος
3. Καλλιόπη Πλάκα Υπεύθυνη Γραφείου Γενικού Πρωτοκόλλου της Δ/νσης
Πληροφορικής, Μέλος

ΠΗΓΗ: Διαύγεια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ: Οι οικισμοί χωρίς ΙΧ μαγνητίζουν τους Ευρωπαίους

0 σχόλια
Εναν ιδιαίτερο όρο περιλαµβάνουν τα συµβόλαια αγοράς ακινήτων που καλούνται να υπογράψουν όσοι επιθυµούν να µείνουν στον οικισµό Νορντµανγκάσε, λίγα χιλιόµετρα από το κέντρο της Βιέννης: οι υποψήφιοι αγοραστές δηλώνουν ότι δεν έχουν αυτοκίνητο και πως για τις µετακινήσεις τους θα χρησιµοποιούν µόνο ποδήλατο ή συγκοινωνία.

Αυτός ο οικισµός των 600 οικογενειών στην αυστριακή πρωτεύουσα δεν είναι ο µόνος που έχει εξορίσει τα αυτοκίνητα από την καθηµερινότητα των κατοίκων του. Σε όλο και περισσότερες πόλεις της Ευρώπης δηµιουργούνται «car free νησίδες», οι κάτοικοι των οποίων απολαµβάνουν µια σειρά από οφέλη: αναπνέουν πολύ λιγότερο καυσαέριο, οι θόρυβοι από µηχανές και µαρσαρίσµατα είναι ανύπαρκτοι, η οδική ασφάλεια δεδοµένη. Το ενδιαφέρον των Βιεννέζων για µια τέτοια καθηµερινότητα οδηγεί στη δηµιουργία ενός αντιγράφου: στο Bike City, όπως θα ονοµαστεί, έχουν «κλείσει» διαµερίσµατα ήδη 3.400 οικογένειες.

Στο Αµστερνταµ
Τη δική του συνοικία χωρίς αυτοκίνητα έχει και το Αµστερνταµ. Το GWLTerrein δηµιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990 σε µια έκταση 6 εκταρίων. Εκεί κατοικούν περίπου χίλιοι άνθρωποι και τα κτίρια χωρίζονται κυρίως από ποδηλατοδρόµους. Οι κάτοικοι έχουν στη διάθεσή τους µια υπηρεσία car sharing, την οποία όµως χρησιµοποιεί µόνο το 10% από αυτούς – οι υπόλοιποι προτιµούν το ποδήλατο ή το τραµ. Εξίσου χαµηλά είναι τα ποσοστά των κατοίκων που µοιράζονται ένα αυτοκίνητο για τις µετακινήσεις τους στο Slateford Green του Εδιµβούργου. Στα 251 διαµερίσµατα αυτής της σκωτσέζικης γειτονιάς δεν υπάρχει ούτε µια θέση πάρκινγκ.

Ηλεκτρικά σκούτερ
Στο Λονδίνο, η car free συνοικία ονοµάζεται BedZed. Σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι ενεργειακά αυτόνοµη και έχει µηδενικό αποτύπωµα άνθρακα, οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να κάνουν τα ψώνια τους µέσω του ∆ιαδικτύου, ενώ έχουν στη διάθεσή τους έναν στόλο από ηλεκτρικά σκούτερ. Ο χάρτης των περιοχών που έχουν εξορίσει το αυτοκίνητο από τους δρόµους τους συµπληρώνεται µε το Vauban, το οποίο βρίσκεται τρία χιλιόµετρα έξω από το Φράιµπουργκ της Γερµανίας και το Augustenborg στο Μάλµο της Σουηδίας. Το 65% των κατοίκων του χρησιµοποιεί ποδήλατο για τη µετακίνησή του από το σπίτι του στη δουλειά του.


ΠΗΓΗ: Τα Νεα

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τρίτη 21 & Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010: Απεργίες στα ΜΜΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμμετοχή Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών σε απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχουν επίσημα εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στους Συγκοινωνιακούς Φορείς της Αθήνας, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς δεν θα λειτουργήσουν στις παρακάτω ώρες :

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010:

Λεωφορεία--(ΕΘΕΛ) Τρόλεϊ--(ΗΛΠΑΠ) Τραμ--(ΤΡΑΜ) Στάση εργασίας Από τις 12:00 έως τις 16:00

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) Μετρό (ΑΜΕΛ) Στάση εργασίας Από τις 11:00 έως τις 16:00 Επισημαίνεται ότι με βάση τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης εκτιμάται ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλει θα αποκατασταθούν πλήρως τουλά-χιστον μια ώρα μετά την λήξη της στάσης εργασίας.

Για τον προαστιακό:

1. Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:

  • 4411, 4413, 4415, 4417, 4419, 4421
  • 4408, 4410, 4412, 4414, 4416, 4418

2. Μεταξύ Αεροδρομίου – Μαγούλας – Αεροδρομίου

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:

  • 4212, 4214, 4216, 4218, 4220
  • 4211, 4213, 4215, 4217, 4219

3. Μεταξύ Αεροδρομίου – Άνω Λιοσίων – Αεροδρομίου

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:

  • 4110, 4112, 4114, 4116, 4118, 4120
  • 4111, 4113, 4115, 4117, 4119, 4121

4. Μεταξύ Πάτρας – Κιάτου – Πάτρας (λεωφορεία)

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:

  • 4310, 300, 4314, 4318, 4320
  • 301, 4319, 4323, 303

5. Μεταξύ Πειραιά – Άνω Λιοσίων – Πειραιά

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:

  • 4310, 4312, 4314, 4316, 4318, 4320
  • 4313, 4315, 4317, 4319, 4321, 4323


---------------------------

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Καταργούνται όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού, καθώς και τα λεωφορεία Πάτρας - Κιάτου και αντιστρόφως.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oasa.gr

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010: Απεργίες στα ΜΜΜ

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι θα υπάρξει 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις εταιρείες ΤΡΑΜ (Τραμ), ΗΣΑΠ (Γραμμή Μετρό 1), ΗΛΠΑΠ (τρόλλεϋ), ΑΜΕΛ (Γραμμές μετρό 2 & 3).

Σε αντίθεση, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (λεωφορεία), θα πραγματοποιήσουν στάση εργσίας από την έναρξη κυκλοφορίας μέχρι τις 9:00 και από 21:00 εως λήξη κυκλοφορίας, δηλαδή το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς διαθέσιμο τη Δευτέρα θα είναι τα λεωφορεία μεταξύ των ωρών 09:00-21:00. Υπολογίστε +-1 ώρα αντίστοιχα για την πλήρη αποκατάσταση και σταδιακή απόσυρση των οχημάτων στα αμαξοστάσια αντίστοιχα.


Για τον προαστιακό, αναμένεται ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
(Οδηγός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο δίκτυο proastiakos.net μας ενημέρωσε πριν λίγες μέρες για 24ωρη απεργία αυτή την ημερομηνία)

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010: Εκκίνηση ηλεκτροκίνητων δρομολογίων υπό σιγή ιχθύος

0 σχόλια

Υπό σιγή ιχθύος εκ μέρους των αρμόδιων φορέων (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ) αλλά και των ΜΜΕ και με μόνη μας πηγή αναφορών το δίκτυο επιβατών του προαστιακού, proastiakos.net, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 ξεκίνησαν τα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια στο τμήμα ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΙΑΤΟ. Τα δρομολόγια έχουν μεταβληθεί και μπορείτε να τα βρείτε μαζί με παρατηρήσεις και σχόλια των επιβατών στο proastiakos.net

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Εξώδικο από την ΠΕΠΕ για τις ταχύτητες των νέων προαστιακών δρομολογίων

0 σχόλια
Εξώδικο προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε η ΠΕΠΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) για τα νέα δρομολόγια (τα οποία δεν ξεκίνησαν στις 12/12 λόγω των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της εβδομάδας), καθώς, όπως αναφέρει, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει εντολή στους οδηγούς να αυξήσουν την ταχύτητα στο τμήμα ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΙΑΤΟ από τα 115χλμ/άρα που επιτρέπουν οι μέχρι τώρα ντιζελοκίνητοι συρμοί στα 160χλμ/ώρα που επιτρέπουν οι ηλεκτροκίνητοι, χωρίς πρώτα να έχει ενεργοποιηθεί η τηλεδιοίκηση του τμήματος.

Με ειλικρίνεια, η ΠΕΠΕ μηνύει ότι παρότι όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα και συσκευές για την λειτουργία της τηλεδίοικησης έχουν παραλειφθεί και εγκατασταθεί από το 2004, η λειτουργία τους δεν υφίσταται για τους πολλαπλούς λόγους ανικανότητας που χαρακτηρίζει τον ΟΣΕ και κάθε άλλο δημόσιο οργανισμό, που σκοπό έχει, εκτός από την δημιουργία και εξασφάλιση κομματικού στρατού, την πλήρης αποδιοργάνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών ώστε να παραδοθούν σε ιδιώτες χωρίς αντιδράσεις (βλ. Ολυμπιακή).

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την πλήρη μήνυση της ΠΕΠΕ, όπως προσφέρεται από το proastiakos.net.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΟΑΣΑ: Νέα ιστοσελίδα

0 σχόλια
Νέα ιστοσελίδα από σήμερα διαθέτει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, η οποία δημιουργήθηκε ενδοεπιχειρησιακά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η νέα ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εντοπίσουν τις στάσεις όποιου μέσου θέλουν στο Google Maps, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων και τρόλλεϋ, καθώς και τα υπόλοιπα μέσα που διέρχονται από εκείνη την στάση.


Παράλληλα, παρέχεται αμεσότερη πρόσβαση στην Αναζήτηση Βέλτιστης Διαδρομής της Περιφέρειας Αττικής, η οποία, αν και αποτελεί πολύ καλή προσπάθεια, ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το θαυματουργό youdrive.gr

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget